• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojanović: Nebitno 1, 2 ili 3 napadača

Trener Zvezde, poslije dvije pobjede ukupnom razlikom 8:0 u formaciji 4-4-2, nije želio da prihvati da mu tim bolje djeluje nego sa jednim napadačem.

 Stojanović: Nebitno 1, 2 ili 3 napadača Izvor: MONDO

Trener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je poslije ubjedljive pobjede nad Spartakom da su njegovi izabranici odlično otvorili utakmicu, ali da su morali znatno mirnije da je okončaju.

Crveno-bijeli su u nedjelju uveče u Beogradu savladali Subotičane rezultatom 5:0, pa su na tabeli nacionalne Superlige preuzeli treće mjesto sa tri boda zaostatka za vodećim šampionom Partizanom.

"Opet smo u drugom poluvremenu imali 'vakuum'. Oni su stvorili nekoliko povoljnih šansi, međutim, svakoj ekipi dogodi se pad u igri. Ova pobjeda nam je dobrodošla, nadam se da će psihičko breme malo splasnuti i da ćemo nastaviti u ovom tempu", izjavio je Stojanović poslije meča, pohvalivši trostrukog strijelca Dragana Mrđu.

"Mrđa je danas pokazao vanserijsku igru, ali mu fizička sprema još nije na potrebnom nivou", kazao je slovenački stručnjak.

Na pitanje novinara da li bi tim trebalo da igra sa jednim ili dvojicom napadača, Stojanović je odgovorio:

"Bilo je utakmica na kojima smo sa jednim imali veću kreativnost i kontrolu u igri, ali i one da ništa nismo napravili. Konstatacija da igraš sa dva ili tri napadača ne znači da si i ofanzivnijii".

Stojanović je poslije remija sa Donjim Sremom (2:2) i poraza od Voždovca (1:0), prošle srijede odlučio da Proleteru u Kupu suprotstavi ekipu u formaciji 4-4-2. Zvezda je taj meč dobila 3:0, a četiri dana kasnije sa dvojicom napadača nadigrala je i Spartak rezultatom 5:0.

On je dodao da ohrabruje igra kapitena Nenada Milijaša, koji je večeras zatvorio seriju golova na Marakani.

"Milijaš se dosta trudi, daje sve od sebe. Postigao je lijep gol i nadam se da će mu to olakšati u nastavku sezone. On je kapiten tima koji nam mnogo znači", naglasio je Stojanović.

Trener Spartaka Petar Kurčubić čestitao je domaćinu na ubjedljivoj pobjedi, navodeći da njegov tim večeras nije imao šanse da napravi iznenađenje.

"Čini se da je stvorena atmosfera da Crvena zvezda mora da pobijedi i da je to ušlo u glave mojim igračima. Dogodilo se da oni iz prve šanse postinu gol i još dva iz dvije polušanse. Vidjelo su u drugom poluvremenu da domaćin želi da čuva loptu i da nas ugrozi iz naših grešaka", rekao je Kurčubić.

Trener Subotičana smatra da je pobjeda crveno-bijelih potpuno zaslužena.

"Crvena zvezda je morala da naplati za promašaje u posljednja dva kola", poručio je Kurčubić.

U nastavku prvenstva Crvena zvezda sljedećeg vikenda gostuje gradskom rivalu Čukaričkom, dok Spartak dočekuje ekipu Donjeg Srema.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC