• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rašović: Davao sam i ja autogolove

Trener Partizana dao punu podršku mladom Marku Živkoviću, tragičaru u meču protiv Vojvodine.

 Rašović: Davao sam i ja autogolove Izvor: MONDO

Po dosadnoj kiši, koja već drugi, treći dan pada bez prestanka, fudbaleri Partizana su poslije prvog poraza u prvenstvu imali lakši trening u dvije odvojene grupe.

Oni koji su počeli meč u Novom Sadu protiv Vojvodine trčkarali su 20 minuta, dok su drugi igrali sa loptom, a štoper Miloš Ostojić, koji se oporavlja od povrede, radio je po individualnom programu.

Naravno, zasluženi poraz od Vojvodine (1:2) bio je centralna tema razgovara novinara sa trenerom Vukom Rašovićem, koji je ponovi da mu je neshvatljivo da se protivniku, i pored dogovora, dozvoli toliko prekida koji su i odlučili meč.

"Analiza je pokazala da smo neshvatljivo loše ušli u drugo poluvrijeme utakmicu sa Vojvodinom. U prvom smo im dali dva kornera, u drugom 11! A opet, nije nam domaćin stvarao neke dramatične situacije i stopostotne šanse sve do tog pogotka. Da smo u prvom poluvremenu iskoristili bar jednu od četiri šanse tok meča bio bi drugačiji", rekao je Rašović.

Ono što ga brine jeste način na koji ekipa uđe u drugo poluvrijeme. A to je labavo, neagresivno, tromo...

"Moramo da promijenimo pristup, odnosno ulazak u drugo poluvrijeme, jer nam se slično desilo i protiv Metalca. Ali, bilo je i utakmica gdje su sve stvari korektno funkcionisale", kaže trener crno-bijelih.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u finišu, kada je mladi Marko Živković ubacio loptu u svoju mrežu. Rašović kaže da se takve stvari dešavaju, a i da je on u karijeri postigao dva autogola i uz osmijeh dodao: "I to dva prelijepa".

"Dao sam dva autogola dok sam bio u Radu - jedan protiv Proletera u Zrenjaninu, drugi u Kupu protiv Zemuna. Bilo mi je teško, ali to sve prođe, to je fudbal...Marku je ovo bila prva jača utakmica u karijeri, a taj autogol... To se, nažalost, dešava u fudbalu. I za njega, kao i za sve mlade igrače, imamo mnogo strpljenja i ima našu podršku", rekao je trener Partizana.

To važi i za svojeglavog Nikolu Ninkovića.

"Njemu je najveća kazna što je izgubio mjesto u timu, jer su se neki drugi dokazali. Na njemu je da se dobrim radom vrati među startere", poručio mu je Rašović.

Rašović je govorio i o drugim temama u vezi sa igračkim kadrom, najavio je "zimsku kupovinu" i izrazio nadu da će od prvog narednog meča, protiv Javora, "parni valjak" ponovo ući u pobjedničku seriju.

Da je Partizan značajno oslabljen i bez potrebnog kvaliteta ušao u novu sezonu jasno je bilo još od kvalifikacija za evropska takmičenja. Bilo je evidentno da srpski šampion nema kompetentan tim za Evropu, a postavlja se pitanje i da li ima dovoljno jaku ekipu za domaće takmičenje.

Rašović je svjestan da mora da radi sa onim što ima, a paradoks je da na raspolaganju ima više golmana (četvoricu!), nego napadača - dvojicu! Uz to, stalne povrede, ispadanje pojedinaca iz forme, sveli su njegov manevarski prostor na nivo mađioničarstva.

"To što imamo to je to. Nemamo mnogo igrača, ali je dobro što svi oni imaju šansu da pokažu da zaslužuju crno-bijeli dres, da pokažu da zaslužuju da budu dio ekipe. Od decembra ćemo tražiti pojačanja za mjesta za koja procijenimo da smo 'tanki' i da nam nedostaju igrači", rekao je Rašović.

Nije želio, naravno, da govori o potencijalnim "metama" u prelaznom roku, ali je otkrio da su na Partizanovom skeneru "igrači iz domaće lige, koje crno-bijeli žele".

"Nadam se da ćemo uspjeti neke od njih da dovedemo", rekao je Rašović.

Partizanova publika je uvijek gladna dobre igre, vic-poteza, golova, pobjeda... Možda ponekad i nerealna preko svake mjere. Od Andrije Živkovića, recimo, očekuju da riješi svaki meč.

"Andrija je mlad i teško je iz nedjelje u nedjelju držati isti nivo. Od prve utakmice ga mijenjamo 20 minuta prije kraja, jer njegov organizam nije spreman za 90 minuta, ali je izuzetno dobra stvar što se u tih 70 minuta potroši i radi maksimalno, pa bi taj primjer mogli da slijede i drugi igrači", kaže Rašović.

Partizan je ove sezone primio mnogo golova, odnosno neuobičajeno više nego na neke prethodne. Rašović se u odgovoru vratio na meč iz 1. kola protiv Novog Pazara kada je odbrana poklekla tri puta.

"Tada je odbrana bila neuigrana, a ova protiv Vojvodine je prva na kojoj smo primili tri gola. Moja filozofija je da igramo napadački, da idemo ka protivničkom golu, da stvaramo šanse... Nije problem ako primimo gol a pritom damo tri, četiri. Ovu pauzu u prvenstvu koja slijedi poslije utakmice sa Javorom iskoristićemo i za stabilizaciju odbrane, ali i svi ostali treba da 'zaštite' mjesto u timu, da stabilizuju formu", poručio je Rašović cijelom timu.

Jedna od deficitarnih pozicija u timu jeste napad. Ima samo dvojicu. A da li sada žali za braćom Šćepović, koji su se dobro snašli u španskoj Segundi (Stefan) i Grčkoj (Marko)?

"Ne žalim za onima što nisu to. Bitna mi je samo ova moja sadašnja ekipa. Kad bismo tako gledali žalili bismo za mnogima. Da ne vraćamo sad godine unazad", odgovorio je Rašović.

(Predrag Vujić, MONDO, Foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC