• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jović za MONDO: "Plemići" najteži rival

Trener Borca Dragan Jović nije zadovoljan žrijebom osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, ali smatra da crveno-plavi mogu da preskoče Zrinjski.

 Jović za MONDO: "Plemići" najteži rival Izvor: MONDO

U utorak u Sarajevu je obavljen žrijeb osmine finala Kupa BiH, koji nije "mazio" banjalučki Borac.

Lider Premijer lige BiH za protivnika je izvukao mostarski Zrinjski, koji je po ocjenama relevatnih fudbalskih stručnjaka jedna od najboljih ekipa u prvenstvu.

Banjalučani su u okviru osmog kola na Gradskom stadionu savladali "plemiće" sa 2:0 pogocima Joce Stokića i Ognjena Đelmića, mada su i izabranici Branka Karačića imali svoje prilike i u lijepom svjetlu se predstavili banjalučkoj publici.

U prvoj reakciji na žrijeb, trener crveno-plavih nije bio oduševljen vijestima iz Sarajeva.

"Dobili smo objektivno najtežeg mogućeg protivnika. Imaju visoke ambicije na oba fronta, igraju odlično, imaju dugačku klupu, ali u kup-utakmicama su svi rezultati mogući. Posebno jer i mi igramo dobro, a i revanš igramo u Banjaluci. Nadam se da će to biti dovoljno za prolaz u dalje takmičenje", rekao je šef struke Banjalučana.

Od zanimljivijih duela osmine finala, Jović je izdvojio dvomeč između Slavije i Željezničara i branioca trofeja Širokog Brijega i bijeljinskog Radnika.

"Biće neizvjesno u oba para, ali prednost nad Slavijom, koja je uzela bod na Grbavici u prethodnoj utakmici, ipak moram dati Željezničaru, koji polako diže formu. Što se tiče drugog dvoboja, Radnik takođe igra dobro, ali mislim da su aktuelni osvajači pehara bliže četvrtfinalu".

Već u srijedu Borac igra susret šesnaestine finala Kupa Republike Srpske u Prijedoru protiv Rudara, a isti rivali na prijedorskom Gradskog stadionu će odmjeriti snage i u okviru 11. kola Premijer lige BiH.

"U Kupu Rs minutažu će dobiti fudbaleri koji nisu imali dosad mnogo prilika da pokažu šta znaju, ali ne sumnjam da će opravdati povjerenje i da ćemo uspjeti izboriti plasman u osminu finala", dodao je trener crveno-plavih.

Prema njegovim riječima, potpuno drugačije će biti u prvenstvenom derbiju Krajine.

"Mi ćemo igrati napadački kao i dosad jer nemamo razloga da bilo šta mijenjamo. Igramo dobro i vjerujem da ćemo i u Prijedoru nastaviti pozitivnu seriju kako bi reprezentativnu pauzu dočekali u najboljoj atmosferi".

Na našu konstataciju da se Borcu smiješi jesenja titula, Jović je rekao da se time ne opterećuje…

"Naši ciljevi od početka sezone se nisu promijenili. Mi želimo da igramo dobro, da dižemo formu iz utakmice u utakmicu, da promovišemo mlade snage kluba i ako to donese i rezultate, onda nemamo ništa protiv",
zaključio je Jović.

(N. Š. /MONDO, foto: FK Borac)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC