• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Juve na popravnom, derbi u Mančesteru

Parovi 2. kola Lige šampiona u grupama A, B, C i D obećavaju uzbudljiv fudbal. U Mančesteru, Siti protiv šampiona Evrope. "Srpska" Benfika u Parizu.

 LŠ: Juve na popravnom, derbi u Mančesteru Izvor: MONDO

Da li će Mančester junajted uspjeti da se sabere i preskoči teško gostovanje u Ukrajini? Da li "vikinzi" iz Danske mogu da izbjegnu "klanje" na "Santjago Bernabeu"? Šta će uraditi "srpska" Benfika protiv Zlatana, Kavanija? Ima li Mančester siti ideju kako da dobije prvaka Evrope?

Ovo su samo neka od pitanja pred utakmice 2. kola Lige šampiona u grupama A, B, C i D, koje će biti odigrane u srijedu. Ako ste napravili izmjene u svom timu u Fantasy igri na MONDU, onda ste prebrinuli brige. Sada je samo potrebno da kupite neophodne grickalice ili "sport za zube" i pivo.

Bez dileme, glavni meč 2. kola LŠ (riječ je o utakmicama u srijedu) biće onaj u Mančesteru, gdje će se sudariti Mančester siti i Bajern Minhen, branilac titule prvaka Evrope.

Nekadašnji trener Bajerna, koji je sa tim klubom osvojio titulu prvaka Evrope 2001. godine, Švajcarac Otmar Hicfled vjeruje da će gostovanje u Mančesteru biti najteži ispit za prvaka Evrope.

"Ta utakmica pokazaće koja je trenutno pozicija Bajerna u evropskom fudbalu nakon dolaska Pepa Gvardiole", smatra 64-godišnji stručnjak.

Dobra vijest za Bajern je da se od povrede oporavio Mario Gece, 21-godišnji momak koji je minulog ljeta stigao iz dortmundske Borusije. "Nisam igrao četiri nedjelje, ne zaboravite to. Naravno da jedva čekam da opet igram, ali svjestan sam da moram da budem strpljiv", kaže Gece, najavljujući tako, između redova, da vjerovatno neće biti starter.

Ali, ima dobrih vijesti i što se tiče Sitija. Vezista David Silva, koji je propustio pet prethodnih mečeva zbog povrede, vraća se u tim. Možda neće biti spreman za svih 90 minuta, ali trener Manuel Pelegrini računa na njega i sigurno je, kako sam kaže, da će ga ubaciti u igru.

Zanimljivo, i Siti i Bajern su počeli ovosezonsku Ligu šampiona "trojkama", odnosno pobjedama od po 3:0, protiv Viktorije, odnosno moskovskog CSKA. Nema dileme da ćemo i Siti i Bajern gledati u narednoj fazi LŠ, i da ovaj meč nije presudan. Ali, svakako jeste zanimljiv.

Pred meč u Mančesteru, zanimljuvi izjavu dao je predsjednik Bajerna Karl Hajnc-Rumenige. On kaže da Bajern ima bolji finansijski model od većina klubova u Evropi, pa i od Mančester sitija.

"Naš finansijski model je baziran na finansijskom fer-pleju. Naš sistem je bolji od njihovog. Mi se sami finansiramo, ne zavisimo od tajkuna. Ne želim da se ovo shvati kao kritika, ne kritikujem Mančester siti samo iznosim svoje mišljenje", rekao je Rumenige.

Aktuelni trenutak u Mančester junajtedu, koji bilježi nalošiji start u engleskom prvenstvu u posljednje dvije decenije, privlači veliku pažnju javnosti širom Evrope. Dejvid Mojes je na udaru kritika javnosti naklonjene engleskom fudbalskom gigantu, koja očekuje od njega da nastavi tamo gdje je stao ser Aleks Ferguson. Ali, jedan je Ferguson, iako je i dalje prisutan u klubu.

Nije Junajted nadigrao Bajer iz Levekruzena u prvoj utakmici. Jeste pobijedio (4:2), zahvaljujući raspoloženom Vejnu Runiju, ali i ta utakmica je pokazala da "đavoli" žive od inspiracija Runija i Robina Van Persija. Ako njih ne ide...

A na nesreću po engleskog šampiona u srijedu imaju najteže gostovanje - u Donjecku ih čekaju "napaljeni rudari", koji znaju sa loptom.

Juventus se okliznuo u Danskoj protiv Kopenhagena. Osvojio je samo jedan od planirana tri. Zato će torinski crno-bijeli morati da se "vade" protiv Galatasaraja, koji u Torino dolazi sa novim trenerom - Italijanom, Robertom Manćinijem.

Galata je "pukla" od Real Madrida (1:6), mada jeste promašila sijaset šansi pri rezultatu 0:0, 0:1... S obzirom na to da je "kraljevski klub" sve htjelo, onda su igrači Galatasaraja, normalno, pali, postali ravnodušni, pa je katastrofa bila neizbježna.

Dakle, Juventusu neće biti nimalo lako, jer su i Drogba, Snajder i društvo željni popravnog.

Trener Juventusa Antonio Konte rekao je na konferenciji za novinare da se još dvoumi da li da počne sa Polom Pogbom ili Markiziom, kao i da je sa Mirkom Vučinićem sve u redu i da će igrati.

U Grupi C utakmice koje će privući najveću pažnju ljiubitelja dobrog fudbala u Srbiji.

Anderleht, sa Aleksandrom Mitrovićem, dočekuje Olimpijakos, čiji dres odnedavno nosi Marko Šćepović. Ne treba očekivati da će Šćepović biti starter za grčki tim, ali nije isključeno, u zavisnosti od trenutnog rezultata, da ipak dobije šansu. Anderleht ima imperativ pobjede, što bi moglo da stvori mnogo prostora za kontranapade Olimpijakosa.

"Srpska" Benfika ide u goste skupocjenom Pari Sen-Žermenu. Trener Benfike Žorže Žesus kaže da PSŽ ima kvalitet za osvajanje Lige šampiona.

"Idemo u Pariz znajući da naš rival ima kvalitet za osvajanje LŠ, ali takođe znamo i za šta smo mi sposobni. Nije ovo prvi put da igramo sa PSŽ-om, vjerujemo u naš kvalitet", rekao je Žesus portugalskim medijima.

Nije bez značaja i podrška sa tribina, a na "Parku prinčeva" Benfika će sigurno imati jak vjetar u leđa.

Prije dvije godine, kada je Benfika posljednji put igrala u Parizu, pola stadiona bilo je naklonjeno crvenima iz Lisabona.

"Benfika ima oko 300.000 navijača u Parizu", kažu u lisabonskom klubu. Mnogi Portugalci iselili su se u Francusku tokom prethodnog vijeka i otud i jako uporište navijača Benfike.

Iako je, prema propisima, za gostujuće navijače određeno tek nešto više od 2.000 mjesta, nema sumnje da će se "lokalni" Portugalci snaći i naći mjesto na "Parku prinčeva".

Što se tiče zdravstvenog biltena u portugalskoj ekipi, Žesus nema većih problema. Lazar Marković je zamijenjen proteklog vikenda poslije prvog poluvremena zbog udarca, ali nije bilo većih posljedica.

Dakle, u srijedu uveče kanali Arene sport, Telekomov sajt kliksport.rs ili pratite promjene rezultata na MONDU. A negdje oko ponoći gledajte i golove. Ekskluzivno!

PAROVI 2. KOLA (svi od 20.45h, osim ako nije naznačeno):

GRUPA A

Bajer Leverkuzen - Real Sosijedad
Šahtjor Donjeck - Mančester junajted

GRUPA B

Juventus - Galatasaraj
Real Madrid - Kopenhagen

GRUPA C

Anderleht - Olimpijakos
Pari Sen-Žermen - Benfika

GRUPA D

CSKA Moskva - Viktorija Plzenj (18h)
Mančester siti - Bajern Minhen

(MONDO, Foto: AP Photo/Francisco Seco)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC