• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Atletiko "gazi", Milan se provukao

Fudbaleri Atletiko Madrida nastavili da redaju pobjede ove sezone. Milan golom iz penala u nadoknadi do boda u Amsterdamu.

 LŠ: Atletiko "gazi", Milan se provukao Izvor: MONDO

Ubjedljive pobjede Čelsija i Borusije Dortmund, sjajan pogodak Šalkea, sigurni Arsenal, preokret Atletiko Madrida, srećni Milan, a nesrećni Zenit, kao i teška pobjeda Barselone viđeni su u mečevima prvog dana 2. kola Lige šampiona.

Krenimo redom...

GRUPA E:

Steaua - Čelsi 0:4 (0:2)
/Ramierš 20, 55, Georgievski ag 44, Lampard 90/

Steaua i Čelsi igrali su prošle sezone u osmini finala Lige Evrope. Uspješniji u tom dvomeču bio je klub iz Londona (0:1, 3:1), ali je tada poražen u Bukureštu.

Poučeni tim iskustvom, "plavci" nisu dozvolili novo iznenađenje, već su domaćinu naplatili sa kamatom - 4:0.

Dvostruki strelac bio je Ramireš, dok je u finišu prvog poluvremena autogol poslije udarca Etoa postigao Georgievski, a u finišu utakmice Lampard stavio tačku na meč.

Žoze Murinjo je odlučio da konačno od starta pruži šansu Huanu Mati, koji je potvrdio da zaslužuje mnogo više vremena na terenu. Pored njega, istakao se i Andre Šurle. Ipak, portugalski trener dobio je i jednu "glavobolju". Zbog povrede koljena u 11. minutu teren je napustio Fernando Tores.

Ovom pobjedom Čelsi je malo popravio statistiku kada su u pitanju gostojući mečevi Lige šampiona. U prethodnih deset "plavci" su samo dva puta pobijedili, uz tri remija i čak pet poraza.

Bazel - Šalke 0:1(0:0)
/Draksler 54/

Šalke je u Bazelu bio bolji rival i zasluženo pobijedio 1:0 fantastičnim pogotkom Džulijana Drakslera u 54. minutu.

Mladi fudbaler uhvatio je volej na oko 18 metara od gola i poslao neodbranjivu "bombu". Samo nekoliko minuta ranije na identičan način, sa gotovo iste pozicije, prečku je uzdrmao njegov saigrač Roman Nojštader.

Domaći fudblari najbliži pogotku bili su u posljednjim trenucima prvog poluvremena, ali je lopta poslije šuta Marka Štrelera otišla nekoliko santimetara pored gola.

Ovaj meč je tokom prvog poluvremena prekinut na nekoliko minuta zbog akcije "Greenpeace" organzacije. Više o tome čitajte OVDJE.

Tabela: Šalke 6, Bazel 3, Čelsi 3, Steaua 0.

GRUPA F:

Arsenal - Napoli 2:0 (2:0)
/Ozil 8, Žiru 15/

Još jednu sjanu partiju prikazao je Mesut Ozil. Njemački reprezentativac bukvalno blista poslije odlaska iz Real Madrida. Ovog utorka je prvo postigao gol, a onda i omogućio Žiruu da učini isto u prvom poluvremenu utakmice sa Napolijem.

Bilo je to dovoljno da "tobdžije" dođu do druge "trojke" ove sezone u Ligi šampiona.

Borusija Dortmund - Marsej 3:0 (1:0)
/Levandovski 19, pen 80, Rojs 52, /

Prošlogodišnji finalista nije dozvolio iznenađenje u meču sa Olimpikom i Francuze je gotovo izbacio iz borbe za plasman u drugu fazu, iako su odigrana tek dva kola.

Dvostruki strelac bio je Robert Levandovski, a pogodak je postigao i fenomenalni Marko Rojs, nad kojim je načinjen penal za konačnih 3:0.

Levandovski je prvo pogodio u 19. minutu, kada je precizno skrenuo loptu u mrežu poslije pokušaja Erika Durma da savlada Stiva Mandandu.

Samo par minuta kasnije Poljak je imao sjajnu priliku za 2:0, ali je njegov šut sa pet metara odbranio golman gostiju.

Na 2:0 povisio je, zvanično, Marko Rojs u 52. minutu, ali pogodak ide na dušu Mandandi. Golmanu Olimpika lopta je ispala iz ruku posle centaršuta Rojsa iz prekida, doduše, zasmetao mu je Mats Humels koji je bio u skoku, ali nije zakačio loptu.

U 79. minutu Enkulu je oborio Rojsa, a sudija David Fernandez pokazao na bijelu tačku sa koje je neumoljiv bio Levandovski - 3:0.

Podsjetimo, zbog suspenzije Jirgena Klopa Borusiju je u ovom meču sa klupe vodio Željko Buvač.

Tabela: Arsenal 6, Napoli 3, Borusija 3, Marsej 0.

GRUPA G:

Zenit - Austrija Beč 0:0
Foto: Beta/AP/Dmitry Lovetsky

U prvoj utakmici 2. kola Lige šampiona očekivala se laka "trojka" Zenita protiv povredama oslabljene Austrije iz Beča, međutim...

Gosti su odoljeli napadima skupocenih igrača kluba iz Sankt Peterburga i iz Rusije se vraćaju sa osvojenim bodom - 0:0.

Pored disciplinovane i borbene igre igrača Austrije, velike zasluge za remi ima i njemački arbitar Deniz Ajtekin koji je u 44. minutu prestrogo isključio Aksela Vitsela.

Belgijanac je "potkačio" Floriana Madera prilikom jednog starta, ali ne toliko oštro da bi dobio direktan crveni karton. Iako brojčano slabiji, igrači Zenita nastavili su da napadaju i u drugom poluvremenu, ali Hulk (najčešće), Dani, Keržakov, Aršavin i ostali nisu uspjeli da matiraju Hajnca Lindnera. Najbliži pogotku bili su u 12. minutu, kada je Hulk pogodio stativu.

Ako je za utjehu igračima ruskog kluba, nastavili su odličnu seriju na domaćem terenu kada su u pitanju međunarodne utakmice. Naime, Zenit je u posljednja 24 meča na stadionu Petrovski izgubio samo jednom, od Milana u oktobru 2012.

Ipak, poslije ovog remija klub iz Sankt Peterburga očekuje težak posao da se domogne druge faze elitnog takmičenja, pošto Porto i Atletiko Madrid već imaju po tri boda, a Rusi su propustili najbolju šansu za pobjedu - duel sa Austrijom na domaćem terenu.

Porto - Atletiko Madrid 1:2 (1:0)
/Martinez 16 - Godin 58, Turan 86/

Fantastični Madriđani nastavili su sa pobjedama ove sezone. Uz "sedam od sedam" imaju i "dva od dva" u Ligi šampiona.

Iako su na poluvremenu gubili od Porta golom Džeksona Martineza glavom, poslije centaršuta Hosea iz prekida, uspjeli su da preokrenu.

Kolumbijski napadač bio je jači i spretniji u duelu od Godina, koji se u 58. minutu iskupio za taj kiks.

Na sličan način na koji je Porto poveo, Atletiko je izjednačio, dok je pobedu "jorgandžijama" donio Arda Turan četiri minuta prije kraja.

Porto je ovim porazom prekinuo pobjednički niz na domaćem terenu kada su u pitanju utakmice Lige šampiona. Plavo-bijeli prethodnoi su izgubili u novembru 2009. godine, od Čelsija, kada je bilo 1:0 za klub iz Londona.

Tabela: Atletiko (M) 6, Porto 3, Zenit 1, Austrija Beč 1.

GRUPA H:

Ajaks - Milan 1:1 (0:0)

/Densvil 90 - Baloteli pen 90+4/

Triler meč viđen je u Amsterdamu. Poslije ne pretjerano zanimljivog prvog poluvremena, u kojem je Ajakas bio mnogo bolji, uslijedilo je "buđenje" Milana.

Delovalo je da je na drugi dio utakmice izašla potpuno drugačija ekipa. Gosti su igrali ofanzivnije i borbenije i već nakon par minuta Montolivo je propustio šansu da dovede "rosonere" u vođstvo. Zatim je i Baloteli pogodio prečku.

Ipak, u posljednjim trenucima utakmice 20-godišnji Stefano Densvil je ostao sam na skoku, što je znao da iskoristi.

Ali, Milan ne bi bio Milan da nije imao sreće. U četvrtom minutu nadoknade sudija Jonas Erikson iz Švedske procijenio je pad Balotelija poslije povlačenja Van Der Horna kao faul za najstrožu kaznu, koju je italijanski reprezentativac znao da kazni.

Seltik - Barselona 0:1 (0:0)
/Fabregas 76/

U Glazgovu se Barselona dugo mučila bez povređenog Lea Mesija, ali je u finišu ipak uspjela da slomi otpor borbenog Seltika.

Sjajno je Sesk Fabregas reagovao glavom u 76. minutu i donio tri vrijedna boda Kataloncima.

Posao gostima bio je olakšan u 59. minutu, pošto je Stefan Lanoj direktnim crvenim kartonom u svlačionicu poslao kapitena zeleno-bijelih Skota Brauna. Opravdano, jer je Braun poslije pomalo teatralnog pada Nejmara, bespotrebno i nesportski šutnuo Brazilca, što nije promaklo francuskom arbitru.

Iako sa igračem manje, Seltik je mogao do vođstva u 74. minutu, ali je Viktor Valdes fantastično odbranio šut Džejmsa Foresta, koji je par minuta ranije ušao u igru.

Tabela: Barselona 6, Milan 4, Ajaks 1, Seltik 0.

PAROVI UTAKMICA 2. KOLA KOJE SE IGRAJU U SRIJEDU (20.45):

Grupa A:


Bajer Leverkuzen - Real Sosijedad

Šahtjor - Mančester junajted (Arena Sport 4)

Tabela: Mančester (J) 3, Šahtjor 3, Bajer (L) 0, Real Sosijedad 0.

Grupa B:

Juventus - Galatasaraj (Arena Sport 2, multiprenos)

Real Madrid - Kopenhagen

Tabela: Real Madrid 3, Juventus 1, Kopenhagen 1, Galatasaraj 0.

Grupa C:

Anderleht - Olimpijakos

PSŽ - Benfika (Arena Sport 3)

Tabela: PSŽ 3, Benfika 3, Olimpijakos 0, Anderleht 0.

Grupa D:

CSKA Moskva - Viktorija Plzenj (18.00, Arena Sport 3)

Mančester siti - Bajern Minhen

Tabela: Mančester siti 3, Bajern 3, CSKA 0, Viktorija 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC