• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ferguson: Abramoviču sam rekao - nema šanse!

Mnogo zanimljivih detalja otkrio je Aleks Ferguson u jednom TV intervjuu. Između ostalog i šta je govorio igračima u svlačionici kada su gubili...

 Ferguson: Abramoviču sam rekao - nema šanse! Izvor: MONDO

Roman Abramovič stupao je u kontakt sa mnogim legendarnim fudbalerima od kada je 2003. godine kupio Čelsi. Neke od njih uspio je da dovede na "Stamford Bridž".

Međutim, njegova prvobitna zamisao bila je da uporedo sa svojim dolaskom u zapadni London dovede i legendarnog menadžera Mančester junajteda sera Aleksa Fergusona, koji je te godine tek bio osvojio svoju osmu titulu u Premijer ligi.

Ovo je, u intervjuu za američku mrežu PBS, u emisiji autora Čarlija Rouza, otkrio - ni manje, ni više - Ferguson!

Sada penzionisani menadžer, kojeg je na klupi Junajteda poslije 27 godina zamijenio Dejvid Mojes, rekao je:

"Iskoristili su kontakte jednog agenta da mi priđu odmah, čim je Abramovič preuzeo klub. Rekao sam: 'Nema šanse'".

Ferguson je potom dodao da se, za sada, nijednog trenutka nije pokajao zbog odluke da se povuče. Štaviše, odbio je mogućnost da se vrati na klupu Junajteda ukoliko stvar sa Mojesom ne bude funkcionisala i ukoliko ga vlasnici pozovu.

Vremešni Škot pružio je punu podršku svom nasljedniku Mojesu, čiji je dolazak izdejstvovao kod vlasnika, tvrdeći da je Junajted u "pravim rukama". Uprkos najgorem startu kluba u posljednje 24 godine.

"Nisam zainteresovan da vodim nijedan tim ubuduće, niti da budem umiješan u kreiranje rezultata Mančester junajteda. Bacili biste svoj novac u ponor ukoliko biste se kladili na moj povratak. Donio sam odluku. 'Tajming' je bio perfektan. Nema šanse da se vratim, sada imam novi život. Hoću da idem na Kentaki derbi i US Masters i Melburn kup, hoću da šetam vinogradima u Toskani i Bretanji..."
, rekao je Ferguson da pod stare dane želi da radi sve što nije mogao.

A, ovo što je nabrojao uopšte nije čudno, jer je odavno pasionirani ljubitelj konja i konjskih trka, kao i najboljih svjetskih vina. Fergi ima zavidnu kolekciju u svojoj vinariji.

U intervjuu koji je emitovan u srijedu ujutru po našem vremenu, Ferguson je ponovio da je Vejn Runi zahtjevao transfer u danu u kojem je osigurana 20. titula prvaka Engleske, prošlog proljeća, što je Rumi inače demantovao.

Dodao je da je, bez obzira na sve, veoma važno da se preko toga pređe i da se nikome to ne uzima za zlo.

Na kraju, na oduševljenje publike, Ferguson je otkrio tajnu svih čuvenih i brojnih prekoreta koje je njegov Junajted pravio u posljednjim trenucima utakmica.

"Uvijek sam im govorio na poluvremenu: 'U posljednjih 15 minuta, bacite sudoperu'".

Inače, fraza "throw the kitchen sink" trebalo bi da znači nešto poput "dajte sve od sebe", "ostavite srce na terenu", "potrošite i posljednji atom snage", itd.

MONDO, Foto: Beta/AP/Martin Rickett)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC