• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Malbašić smršao, iz inata

"Trudio sam se, ali nekako uvijek prekinem tu dijetu i sada sam se baš nameračio da to uradim", otkrio vezista Partizana.

 Malbašić smršao, iz inata Izvor: MONDO

Talentovani igrač Partizana Filip Malbašić (21) suočio se proteklih nedjelja sa teškim zadatkom. Stručni štab mu je naložio da hitno skine višak kilograma.

Da bi se vratio u konkurenciju za prvi tim (odigrao ove sezone osam takmičarskih utakmica), morao je da smrša u roku od desetak dana.

U srijedu, poslije treninga, otkrio je koliko mu je uspjela dijeta.

"Došao sam do kilaže koju zahtijevaju od mene. Zamjerali su mi višak kilograma i neprofesionalnost. Mislim da bi sutra ili prekosutra trebalo da me izmjere, pa da vidimo šta će biti dalje", izjavio je on, a prenio klupski sajt.

Idealna kilaža mladog reprezentativca Srbije, visokog 182 centimetra, je oko 80 kilograma.

"Toliko (80 kilograma) sam imao kada sam igrao u Radu i u Njemačkoj. Na pauzi sam se ugojio četiri-pet kila i nisam mogao da ih skinem, pošto sam malo kasnije došao na pripreme. Trudio sam se, ali nekako uvijek prekinem tu dijetu. Sada sam se baš nameračio da skinem i to sam uradio".

Posljednju takmičarsku utakmicu odigrao je prvog dana septembra, protiv Rada. Svjestan je da mora bolje da igra da bi zaslužio svoje mjesto u startnoj postavi.

"Par nas koji smo došli nismo opravdali očekivanja. Ja sam očekivao da će sve ići lakše, ali će biti potrebno da uložimo mnogo truda da bi se to i vratilo. Imao sam na nekoliko utakmica i dobre partije, ali nisam uspio da postignem gol, koji bi mi mnogo značio. Nadam se da ću, kada dobijem novu šansu, nju i iskoristiti".

Nakon sedam odigranih kola, Partizan je lider na tabeli Jelen Superlige Srbije, sa 16 osvojenih bodova.

Najveću dosadašnju šansu, za gol, nije iskoristio.

Jedan od najupečatljivijih detalja dosadašnjeg dijela sezone crno-bijelih je njegov promašaj u revanšu protiv Tuna. U 73. minutu utakmice ostao je potpuno sam pred golom protivnika, ali sa pet metara nije uspio da ubaci loptu u mrežu.

"Najizglednija i najbitnija je bila ta šansa, protiv Tuna, ali to je fudbal, idemo dalje".

Kako je gledati saigrače sa tribina?

"Nije lako. Splet okolnosti je bio takav da tri ili četiri utakmice nisam bio u timu. Drago mi je što pobjeđujemo, iako protiv Vojvodine nismo uspjeli. Nadam se da ću u što skorijem vremenu ući u izbor kandidata za ekipu i da ću dokazati kvalitet, koji mislim da posjedujem".

Kako mu izgleda Partizan na početku sezone?

"Imali smo težak period, dosta novih igrača je došlo. Na početku nije izgledalo glatko kako smo očekivali, nismo uspjeli da se plasiramo u Ligu šampiona i Ligu Evrope... Naravno da je svima bilo teško da u prvih nekoliko kola pokažu briljantnu igru. Ipak, imamo kvalitet da budemo prvi u šampionatu i da osvojimo Kup i nadam se da će tako i biti".

Crno-bijeli će naredni meč odigrati 5. oktobra, protiv Javora. Potom će uslijediti reprezentativna pauza.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC