• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Tragičari Vidić i Mitrović!

Srpski štoper "kumovao" izjednačujućem golu Šahtjora protiv Mančester junajteda (1:1). Drugi Srbin promašio penal za izjednačenje Anderlehta.

 LŠ: Tragičari Vidić i Mitrović! Izvor: MONDO

Reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović (19) teško će zaspati u noći između srijede i četvrtka.

Jedan od najvećih evropskih talenata preuzeo je odgovornost na početku duela svog Anderlehta i Olimpijakosa, izveo penal i promašio. Tačnije, golman Roberto Himenez pogodio je gdje će lopta otići. U tom, 25. minutu, Pirejci su već vodili u Briselu, 1:0.

Na žalost Mitrovića i Luke Milivojevića (presjedio cijeli meč na klupi), šampion Belgije nije uspijevao da pogodi mrežu iz brojnih prilika, što je raspoloženi Konstantin Mitroglu nemilosrdno kažnjavao.

Centarfor Olimpijakosa postigao je i prvi i drugi i treći gol za svoj tim, u konačnoj, ubjedljivoj pobedi - 3:0.

On je tako postao prvi grčki igrač koji je ostvario het-trik u Ligi šampiona, a drugi fudbaler nekog kluba iz svoje zemlje.

Prije Mitroglua, to je uspio samo Predrag Đorđević, bivši kapiten Olimpijakosa i srpski internacionalac, tokom sezone 2002/03.

Mnogo više uzbuđenja bilo je na stadionu Mančester sitija, gdje je šampion Evrope - Bajern pobijedio viceprvaka Engleske, 3:1.

Tim iz Minhena poveo je 3:0 i onda dopustio domaćinu da se razigra i ozbiljnije zaprijeti. Strijelci za Bavarce u prvih sat vremena igre bili su Frank Riberi, Tomas Miler i Arjen Roben.



Ulaskom Alvara Negreda umjesto reprezentativca Bosne i Hercegovine Edina Džeke (u 57. minutu), "građani" su zaigrali ofanzivnije i uspjeli da smanje prednost protivnika. Upravo je španski napadač smanjio na 1:3, dok je u 86. minutu njegov zemljak David Silva pogodio okvir gola iz slobodnog udarca.

Negredo je imao dobru priliku i u 89. minutu, ali glavom nije poslao loptu u mrežu između dvojice defanzivaca Bajerna.

Reprezentativac Srbije Matija Nastasić odigrao je cijelu utakmicu za Siti.

Najmanje neizvjesnosti doživjeli su gledaoci utakmice Pari Sen Žermen - Benfika. Šampion Francuske pobijedio je 3:0, a sva tri pogotka postigao je u prvih pola sata. Zlatan Ibrahimović postigao je dva gola, a Markinjos jedan.

Dres Benfike nosilo je pet srpskih internacionalaca - Ljubomir Fejsa, Nemanja Matić, Filip Đuričić (početna postava), Lazar Marković i Miralem Sulejmani (ušli sa klupe).

Juventus je na svom stadionu remizirao sa Galatom (2:2), iako je gubio, pa u finiš ušao sa prednošću. Real je kod kuće ubjedljivo pobijedio Kopenhagen (4:0), Bajer je bio bolji od Sosijedada (2:1), dok je Šahtjor kod kuće izborio remi sa Mančester junajtedom (1:1).

LEVERKUZEN U "MINUT DO 12", VIDIĆ "PRODAO" JUNAJTED



Mančester junajted je poslije odlične predstave prije 14 dana protiv Leverkuzena na Old trafordu (4:2), potvrdio da se u međuvremenu našao u velikoj krizu i da je Dejvid Mojes sve teže kontroliše situaciju.

Počeli su da griješe najiskusniji i pouzdaniji igrači slavnog kluba.

Nemanja Vidić nije uspio da uspostavi kontrolu nad loptom u 76. minutu, Srbin je želio da je primiri i tek onda odigra... Umjesto da iz prve otkloni opasnost, lopta se odbila pravo na nogu Tajsona, koji je iz blizine bio nepogriješiv. Zakucao je loptu kroz ruke De Hee u mrežu za konačnih 1:1.

"Crveni đavoli" su premalo pokazali da bi zaslužili pobjedu, možda nisu ni taj bod. Ipak, do njega su stigli pošto se Deni Velbek vrlo dobro snašao u kaznenom prostoru Šahtjora u 18. minutu.

Dramatično je bilo i u Leverkuzenu.

Bajer je upisao prvu pobjedu, tačnije prve bodove, dok je Real Sosijedad i dalje bez njih. Nijemci su pobijedili 2:1, zahvaljujući sjajnom golu Jensa Hegelera u drugom minutu sudijske nadokande.

I prvi pogodak Bajera postignut je u sudijskom produžetku, ali prvog dijela. Tada je strijelac bio Simon Rolfes. Izjednačio je Karlos Vela poslije sedam minuta igre u drugom poluvremenu. Prvo je promašio penal, tačnije Bernd Leno je odbranio, ali je Meksikanac bio spretniji u nastavku akcije.

GALATA DO BODA, JOŠ DVA GOLA RONALDA

Galatasaraj je bio nadomak pobjede u Torinu. Golom Didijea Drogbe u 36. minutu dugo je vodio, ali je na kraju morao da spasava i bod - 2:2.

Juventus je uspio da preokrene preko Artura Vidala i Fabija Kvaljarele. Čileanac je iskoristio opravdano dosuđen penal u 80, a samo sedam minuta kasnije rezervni napadač "stare dame", koji je već u 26. minutu zamijenio povrijeđenog Vučinića, uspio je da glavom postigne pogodak.

Ali, prednost Juventusa nije ni minut potrajala.

Već u narednom napadu Umut Bukut je na asistenciju Drogbe izjednačio i Turcima donio prvi bod. Po svemu, ove dvije ekipe će i odlučiti ko će sa druge pozicije nastaviti takmičenje.

Real je bio vrlo siguran protiv Kopenhagena - 4:0. Po dva gola postigli su Kristijano Ronaldo i Anhel Di Marija.

REZULTATI 2. KOLA:


Grupa A

Šahtjor - Mančester junajted 1:1 (0:1)
/Tajson 76 - Velbek 18/

Bajer Leverkuzen - Real Sosijedad 2:1 (1:0)
/Rolfes 45+1, Hegerel 90+2 - Vela 52/

Grupa B

Juventus - Galatasaraj 2:2 (0:1)
/VBidal 80p, Kvaljarela 87 - Drogba 36, Bulut 88/

Real - Kopenhagen 4:0 (1:0)
/Ronaldo 21, 66, Di Marija 71, 90+1/

Grupa C

PSŽ - Benfika 3:0 (3:0)
/Ibrahimović 5, 31, Markinjos 25/

Anderleht - Olimpijakos 0:3 (0:1)
/Mitroglu 17, 56, 72/

Grupa D

CSKA Moskva - Viktorija Plzen 3:2 (2:1)
/Tošić 19, Honda 29, Reznik 78ag - Rajtoral 4, Bakoš 90+1/

Mančester siti - Bajern Minhen 1:3 (0:1)
/Negredo 80 - Riberi 7, Miler 53, Roben 60/

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/EuroFootball)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC