• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Prije smrti, želim da upoznam Zlatana"

"Jako tužna priča. Želim da je svako srećan, tad sam i ja srećan. Vidjećemo šta ćemo učiniti za maleckog", kaže Ibrahimović o oboljelom Hajrudinu.

 "Prije smrti, želim da upoznam Zlatana" Izvor: MONDO

Hajrudin Kamenjaš ima osam godina. Nije mnogo proživio od života, iako će vjerovatno reći da je uživao svaki put kada se družio sa fudbalskom loptom. Nju najviše voli. I svoja dva omiljena fudbalera. Problem koji ima već šest godina sada je dostigao punu snagu. Leukemija ga ubija. Triput presađivana koštana srž nije pomogla. Ljekari kažu da mu je ostalo još mjesec dana života, prenio je "Blic".

Mali Hajrudin je iz Vareša. To je gradić u Bosni i Hercegovini, na 45 kilometara sjeverno od Sarajeva, gdje svoje posljednje dane života provodi uz jedinu preostalu želju: da upozna Zlatana Ibrahimovića.

Hajrudin je ne tako davno upoznao napadača "zmajeva" Vedada Ibiševića, koji ga je posjetio tokom liječenja u Njemačkoj. Ostala mu je još samo jedna želja. Tako mala i tako obična - da upozna još jednog momka porijeklom iz BiH, napadača Švedske i Pari sen Žermena, Zlatana Ibrahimovića.

Hajurdin je vjerovao da je to moguće, a kako je sve moguće onome koji vjeruju, počela je da pristiže pomoć.

Tehvida Rekić, koja u Njemačkoj ima humanitarnu organizaciju za pomoć u liječenju djece iz BiH, njegovu želju objavila je na Fejsbuku. Odatle su je preuzimali novinari iz BiH, Njemačke, Holandije, Francuske...

A priča o toj želji je stigla i do Zlatana, baš pred sinoćnji nastup u Ligi šampiona. Ibrahimović je dao dva gola protiv Benfike (3:0), a onda na molbu švedskog novinara da nešto kaže o tom apelu mališana, rekao:



"Jako tužna priča... Ja želim da je svako srećan, tad sam i ja srećan. Vidjećemo šta ćemo učiniti za maleckog".


Riječ po riječ, od jedne dobre osobe do druge, od jednog novinara do drugog, ova priča je stigla gdje treba. Sad još samo Ibrahimović da stigne gdje treba. A hoće. Mora. Zato, i od svih nas jedno malo, a glasno: "Hajde, Zlatane!"

Jer, za neke dječje snove još ima vremena. Malo vremena, baš malo... ali ima.

(MONDO, foto: Klix.ba, Blic.rs, Haber.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC