• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zečević: Stadion je vlasništvo Partizana

Bivši generalni sekretar Partizana Žarko Zečević tvrdi da je stadion u Humskoj u potpunom vlasništvu Fudbalskog kluba.

 Zečević: Stadion je vlasništvo Partizana Izvor: MONDO

Žarko Zečević je 23 godine bio jedan od najvažnijih ljudi u Fudbalskom klubu Partizan i srpskom fudbalu uopšte.

On je imao ideju i plan da sadašnji stadion Partizana na Topčiderskom brdu preuredi ili renovira u moderan sportski objekat, koji bi imao višestruku namjenu, sa poslovnim prostorom, šoping centrom, hotelom... nešto slično što sada ima FK Voždovac.

I dalje se, međutim, priča o tome ko je vlasnik stadiona na Topčiderskom brdu, a najnovije informacije pokazuju da Ministarstvo odbrane Srbije nije odustalo od stavljanja šape na taj objekat.

Prije tačno godinu dana, Zečević je bio u emisiji "Dođite na stadion" Željka Pantića i tada je rekao doslovce ovo:

"Partizanov stadion je apsolutno, čisto vlasništvo Sportskog društva Partizan. A ako neko hoće da izvrši eksproprijaciju tog prostora moraće, bogami, dobro da se pomuči da to na sudu i dokaže".

Svojevremeno, Zečević i tadašnja rukovodeća struktura u FK Partizan, imali su gotov plan za preuređenje stadiona ili bolje reći izgradnju potpuno novog objekta.

"Htjeli smo da uradimo stadion po modelu onog u Bernu (Švajcarska). Sa grupom 'Maraci' napravili smo čvrst ugovor, radili smo na regulacionom planu godinu, godinu i po dana, prošli smo sve neophodne procedure za početak izgradnje, imali smo predugovor sa jednom francuskom kućom o šoping molu, hotelu, ali kada je to došlo na Skupštinu grada neko je to stopirao. Ne znam ko. To se oduzelo Partizanu i kompletnom društvu koje bi imalo koristi i sa ekonomske i turističke strane", rekao je Zečević.

Praktično, jedan papir udaljio je Zečevića i Partizan od izgradnje novog objekta. Ubrzo nakon toga, a poslije 23 godine na funkciji generalnog sekretara kluba, on je otišao iz Partizana. Bilo je to prije šest, sedam godina.

Zečević je u toj emisiji, prije godinu dana, rekao da ne vjeruje da je moguće u dogledno vrijeme da Partizan i Crvena zvezda naprave nešto čime bi se ova zemlja ponosila.

Podsjetite se cijele emisije...

Govoreći o aktuelnom pitanju privatizacije najvećih fudbalskih klubova, Zečević je nedavno listu "Informer" rekao da se još prije osam godina zalagao za privatizaciju Partizana.

"Klub je tada procijenjen na 40 miliona evra, a da je završen moj projekat stadiona, vrijednost bi mu bila oko 120 miliona. Međutim, ideja privatizacije na ovim prostorima je bila tek u povoju, tako da od toga nije bilo ništa. Sad, kad imate ambiciozne ljude, privatizacija je aktuelnija i u ovim kriznim vremenima ulazak privatnog kapitala u klubove bio bi plodonosan", rekao je Zečević.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC