• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Stigla i generacija "1997"

As Anderlehta Juri Tilemans, rođen 7. maja 1997. godine, nastupio je protiv Olimpijakosa i postao treći najmlađi igrač u istoriji Lige šampiona.

 LŠ: Stigla i generacija "1997" Izvor: MONDO

Duel Anderlehta i Olimpijakosa, odigran u srijedu uveče, ostaće upamćen kao prvi u najjačem takmičenju na kojem je zaigrao neki igrač rođen 1997. godine.

Talentovani Belgijanac Juri Tilemans proveo je cijeli meč na terenu u dresu belgijskog tima i tako postao treći najmlađi fudbaler u istoriji takmičenja, sa 16 godina i 148 dana starosti.

Od kada se igra Liga šampiona, njen najmlađi aktivni učesnik ostao je Selestin Babajaro (35), koji je u sezoni 1994/95 zaigrao za Ajaks sa 16 godina i 87 dana. Nastupio je protiv Steaue.

Između Nigerijca, koji je sada trener mlađih kategorija, i Tilemansa stoji napisano ime Alena Halilovića, koji je prošle sezone zaigrao za Dinamo protiv Pari Sen Žermena, u porazu Zagrepčana 0:2. U tom trenutku je proteklo 16 godina i 128 dana od njegovog rođenja.

Tilemansu, defanzivnom vezisti Anderlehta, mnogi predviđaju uspješnu karijeru još od ranog djetinjstva. Igrao je za mlađe kategorije belgijske reprezentacije, a debitovao je u julu ove godine, protiv Lokerena.

U razgovoru sa novinarima često objašnjava da ga saigrači "drže na zemlji".

"Ponekad mi stariji igrači, kao Silvio Proto ili Olivije Dešhaht, kažu: 'Hej, pa juče si rođen', mada je to samo šala. Prije nekoliko godina sam ih samo gledao na televiziji, a sada sam jedan od njih. Čudesno!"

U poređenju sa Tilemansovim godinama, njegovi saigrači, srpski internacionalci Aleksandar Mitrović (19) i Luka Milivojević (22) mogu se već nazvati iskusnim igračima.

(MONDO, foto: Screenshot/YouTube)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC