• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pred saradnjom sa Barsom i Sitijem

Zoran Stojadinović se sastao sa predsjednikom Barselone Sandrom Roselom i sportskim direktorom Mančester sitija Ćikijem Begiristajnom.

 Zvezda pred saradnjom sa Barsom i Sitijem Izvor: MONDO

Crvena zvezda uskoro bi mogla da uspostavi strateško-poslovnu saradnju sa Barselonom i Mančester sitijem!

Ona bi se sa slavnim katalonskim klubom zasnivala na povezanosti omladinskih škola i odlasku Zvezdinih trenera na usavršavanje u Španiju, dok bi sa Sitijem to moglo da se odnosi na prve timove, prenose "Večernje novosti".

Više toga trebalo bi da bude poznato narednog ponedjeljka, poslije sastanka Upravnog odbora.

"Teme o kojima sam razgovarao s Roselom i Begiristajnom iznijeću u ponedjeljak Upravnom odboru, koji će kao rukovodeće klupsko tijelo odlučiti o eventualnoj saradnji", rekao je za "Novosti" sportski direktor crveno-bijelih Zoran Stojadinović.

Stojadinović je prošlog ljeta, dok još nije imao funkciju na "Marakani", bio najzaslužniji za dolazak Barselonine škole fudbala u Beograd.

Tada je upis na četvorodnevne treninge čuvene "La Masije" bio otvorenog tipa, a ovaj put bi mogao da bude rezervisan samo za Zvezdinu djecu.

"Eventualna saradnja s Barselonom mogla bi da bude vezana prije svega za mlađe kategorije, jer niti mi imamo kvalitet neophodan za njihov seniorski tim, niti je realno da njihovi igrači dolaze u Srbiju. Ali, Rosel je istakao da su zainteresovani da u Beograd pošalju stručnjake iz omladinske škole, koji bi na licu mjesta mogli da se uvjere u kvalitet kojim Zvezda raspolaže", rekao je Stojadinović i dodao:.

"Barselona nam stoji na raspolaganju i kada je u pitanju usavršavanje naših kadrova, kroz odlaske Zvezdinih trenera u Barsin kamp, gdje bi pratili rad njihovih stručnjaka. Takođe, razgovarali smo i o ideji da direktor škole Barselone dođe kod nas i kroz prijedlog plana i programa rada pomogne u postavljanju temelja jedne nove, bolje Omladinske škole Crvene zvezde"

Stojadinović je otkrio da mu je predsjednik Katalonaca nudio dvojicu igrača iz Barseloninog B tima, ali i da on nije pristao na to.

"Ipak je riječ o mladima koji se još razvijaju i igraju sasvim drugačiji fudbal, a nama su potrebni gotovi igrači da bismo se borili za titulu. Niti imamo vremena, niti koristi da dajemo prostor za formiranje tuđih fudbalera, koji pritom ne mogu da nam donesu momentalni rezultat",
objasnio je svoj potez sportski direktor Zvezde.

Što se tiče Mančester sitija, priča je tu nešto drugačija.

"Oni žive od rezultata i ne stvaraju, već kupuju gotove igrače. S Begiristajnom sam razgovarao o saradnji i mislim da bismo mogli da napravimo nešto u vidu pozajmica ili da im uskoro prodamo nekog igrača. Pozvao me je da dođem na neku od narednih utakmica Sitija, a on će vjerovatno biti naš gost na predstojećem derbiju s Partizanom", kazao je Stojadinović.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC