• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SARAJEVO: Istina za Vedrana!

Prošle su četiri godine od tragične smrti navijača Sarajeva Vedrana Puljića u Širokom Brijegu…Ni nakon četiri godine, ubica nije kažnjen.

 SARAJEVO: Istina za Vedrana! Izvor: MONDO

U petak se FK Sarajevo oglasio saopštenjem povodom ubistva svog navijača u Širokom Brijegu 2009. godine, koje prenosimo u cjelosti…

"Navijač Fudbalskog kluba Sarajevo, Vedran Puljić, život je izgubio 2009. godine u neredima koji su izbili neposredno pred početak utakmice Široki Brijeg - Sarajevo. Ni nakon četiri godine, njegov ubica nije kažnjen za svoj zločin.

Vedran Puljić ubijen je 4. oktobra 2009. godine iz vatrenog oružja u masovnim neredima koji su u popodnevnim satima izbili u blizini stadiona Pecara, neposredno pred početak susreta dva tima.

Kasnije se utvrdilo da je za Vedranovo ubistvo osumnjičen Oliver Knezović iz Širokog Brijega, koji se sam predao policiji. Knezović je zadržan u pritvoru, gdje je i priznao da je pucao na navijače bordo tima, a odakle je nedugo zatim i pobjegao.

Danas se navršavaju četiri godine od ubistva Vedrana Puljića, a počinilac se još uvijek nalazi na slobodi. Nadležni organi, izgleda, ne rade ništa po pitanju toga da oni budu pronađeni i kažnjeni.

Mjesto na kojem je Vedran odrastao, naučio svoju prvu navijačku pjesmu i slavio golove Sarajeva, sjeverna tribina stadiona "Asim Ferhatović-Hase", danas nosi naziv po njemu.


Povodom obilježavanja godišnjice smrti Vedrana Puljića, danas, dana 04.09.2013. biće organizovan odlazak na njegov grob. Okupljanje je zakazano u 17.00 sati ispred glavnog ulaza na gradsko groblje "Bare".

Fudbalski klub Sarajevo poziva sve navijače, sportske zaljubljenike, te građane Sarajeva da još jednom odaju počast momku čiji je život prerano ugašen. ISTINA ZA VEDRANA! ", navodi se u saopštenju kluba objavljenom na sajtu Sarajeva.

(MONDO, foto: FK Sarajevo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC