• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Revanš Rudaru za mirnu pauzu

"Idemo na pobjedu, a bićemo zadovoljni i jednim osvojenim bodom", kaže šef struke Banjalučana pred derbi Krajine.

 BORAC: Revanš Rudaru za mirnu pauzu Izvor: MONDO

Trener Borca Dragan Jović i kapiten prvog tima Draško Žarić uvjereni u pozitivan rezultat krajiškog derbija koji se u okviru 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra u Prijedoru. (subota, 15.30, TV BHT 1).

Banjalučani su eliminisani u šesnaestini finala Kupa Republike Srpske od Rudara u Prijedoru poslije lošijeg izvođenja jedanaesteraca (6:5), a priliku da se revanširaju domaćinu imaće već u subotu u prvenstvu.

Istina, crveno-plavi, ali i zeleno-crni su igrali u "šarolikom" sastavu i niko u ovom trenutku ne može sa sigurnošću da pretpostavi ishod prvenstvenog ogleda. Što zbog komšijskog odnosno krajiškog odnosa, što zbog različitih motiva.

Rudar je pod imperativom jer se nalazi na pretposljednjoj poziciji na tabeli, dok su izabranici Dragana Jovića lideri sa "plus pet" bodova u odnosu na najbliže pratioce Zrinjski i Sarajevo i žele da bodovna prednost bude što viša.

"Želimo da se iskupimo za ispadanje iz Kupa RS i da u što povoljnijom poziciji odemo na reprezentativnu pauzu koja slijedi poslije ove utakmice. Naš cilj je da odigramo jednu dobru utakmicu i da pokažemo širem auditorijumu zašto je Borac lider Premijer lige BiH", izjavio je Jović novinarima u Trofejnoj sali Gradskog stadiona i dodao da su svi igrači u konkurenciji za startnih 11 osim povrijeđenog Dušana Komljenovića.

Prema njegovim riječima, od svoje ekipe  očekuje da trkački bude raspoložena u Prijedoru poput prethodnih prvenstvenih mečeva što bi trebalo da donese pozitivan rezultat.

"Biće jako zahtijevna utakmica, Rudar je pod većim imperativom, ali nadam se da ćemo uspjeti da i u Prijedoru nastavimo seriju dobrih rezultata. Oni imaju odličan vezni red i kreativnu igru, koja je veoma opasna, ali slabe strane ekipe mog kolege Borisa Gavrana ostaviću za svlačionicu", dodao je trener crveno-plavih i pojasnio šta konkretno misli o tom terminu "pozitivan rezultat":

"Idemo na pobjedu, a bićemo zadovoljni i jednim osvojenim bodom obzirom na Rudarov imperativ".



I kapiten Borca Draško Žarić vjeruje u "pozitivan" ishod derbija Krajine...

"Čeka nas teška utakmica, Rudar ima svoj motiv, a mi imamo svoj, a to je da pauzu dočekamo sa što većom bodovnom prednošću nad rivalima. Igrači su spremni, daćemo maksimum da ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je Žarić.

U SUBOTU MEČ SA HRVATSKIM DRAGOVOLJCEM?



Zbog obaveza reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, uslijediće prvenstvena pauza koju će Borac iskoristiti za odigravanje jedne prijateljske utakmice...

"Poslije Prijedora, igrači će dobiti dva dana slobodno, a prvi trening je zakazan za utorak u 17 sati na Gradskom stadionu. Za vikend smo planirali odigrati prijateljsku utakmicu u Hrvatskoj. Ime protivnika ne mogu sa sigurnošću potvrditi jer su u toku pregovori, ali vjerujem da će to biti Hrvatski Dragovoljac u narednu subotu", otkrio je trener Borca.

Utakmica između Rudara i Borca igra se u subotu s početkom u 15.30 časova, a direktan prenos je na BHT 1.

(N. Š. / MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC