• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojanović: Ne pitajte me za prvi i drugi tim

"Kada počnemo da pobjeđujemo u seriji govoriću o tome da li se neka postava ustalila ili nije", kaže trener Crvene zvezde uoči meča protiv Čukaričkog.

 Stojanović: Ne pitajte me za prvi i drugi tim Izvor: MONDO

Sa samopouzdanjem ojačanim pobjedom nad Spartakom (5:0), fudbaleri Crvene zvezde spremali su se ove nedjelje za derbi narednog kola Jelen Superlige Srbije.

U nedjelju, u 19.00 časova, gostovaće najprijatnijem iznenađenju sezone - Čukaričkom, trenutno drugoplasiranoj ekipi na tabeli.

Trener Slaviša Stojanović neće moći da računa na povrijeđenog Milana Jokića, dok je sa bolovima u leđima za duel sa "brđanima" pripremaju Miloš Ninković i Nikola Mijailovića.

S obzirom na ubjedljivi trijumf u prošlom kolu, logično se nameće pitanje da li će Dragan Mrđa, strijelac het-trika, i Abiola Dauda biti u napadu vicešampiona od početka meča na Banovom brdu.

Šef struke, međutim, ne želi da unaprijed "otkriva karte"

"Pobijedili smo na jednoj utakmici i ne treba da govorimo da smo došli do automatizma. Kad počnemo da pobjeđujemo u seriji, možete da me pitate da li se jedan tim ustalio ili nije. Sa kontrolnog meča protiv Zemuna dobio sam i pozitivne 'informacije' o nekim igračima, koji su manje igrali. Možda će neko od njih dobiti šansu", izjavio je Stojanović u Medija centru stadiona Crvene zvezde.

Bivši selektor Slovenije misli da njegovi igrači mogu "samo maksimalnim pristupom" da se nadaju pobjedi protiv tima Vladana Milojevića.

"Potpuno je jasno da idemo na zahtijevno gostovanje ekipi koja nije slučajno na vrhu tabele i koja igra konstantno dobro i disciplinovano, što pokazuje broj primljenih golova. Moraćemo da odigramo maksimalno skoncentrisano da osvojimo tri boda. Stoji činjenica da nam ne odgovaraju njihovi kontranapadi, ali ako budemo igrali tako brzo, kao protiv Spartaka, možemo se nadati pobjedi", dodao je Stojanović.

Trener je napomenuo da Čukarički dobro igra iz prekida, kao i da ima veoma dobru odbranu. Pohvalno je govorio i o bivšim omladincima Crvene zvezde.

"Imam dobro mišljenje o braći Srnić i Filipu Stojkoviću. Napravljene su, što se njih tiče, neke greške u prošlosti, ali da li oni imaju kvalitet za Zvezdu, treba prije svega, da se vide njihove karakterne osobine. Mislim da su jako kvalitetni", rekao je Stojanović.

Najbolji igrač Crvene zvezde Miloš Ninković sa pozitivnim emocijama će se vratiti na stadion na kome je ponikao. Ove sezone je tamo odlazio samo kao gledalac, a u nedjelju će i zaigrati na renoviranom objektu, pod reflektorima.

"Ako uđemo maksimalno skoncentrisani, neće biti problema, a u suprotnom biće kao protiv Javora i Voždovca. Primjetio sam da Čukarički igra na kontre, da bi trebalo izbjegavati rizične pasove na sredini terena", rekao je Ninković i razjasnio da na terenu neće osjećati emocije.

"Daću sve od sebe da Zvezda pobijedi", dodao je on.

Ninković smatra da Čukarički neće napasti, već će tražiti "neke Zvezdine greške, koje su pravljene u prethodnih mečevima".

Na kraju, podvukao je i da nije zadovoljan svojom igrom.

"Što se kvaliteta moje igre tiče, nisam zadovoljan i ne tražim alibi u povredi leđa", rekao je Ninković i dodao da očekuje da će popraviti formu u narednom periodu.

PAROVI 8. KOLA:

U subotu:

Radnički 1923 - Voždovac (15.00)
Novi Pazar - Napredak (15.00)
Spartak - Donji Srem (15.00)
Sloboda - OFK Beograd (15.30)
Partizan - Javor (19.00)

U nedjelju:

Rad - Vojvodina (15.00)
Radnički Niš - Jagodina (18.00)
Čukarički - Crvena zvezda (19.00)

TABELA: Partizan 16, Čukarički 14, Crvena zvezda 13, Vojvodina 13, Radnički Niš 12, Jagodina 11, Novi Pazar 10, Napredak 10, Voždovac 9, OFK Beograd 9, Javor 8, Spartak 7, Donji Srem 6, Sloboda Point 6, Radnički 1923 6, Rad 4.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC