• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šutanovac: Stadion nelegalno predat Partizanu

"Taj koji je klubu dodijelio stadion JNA morao bi da krivično odgovara", konstatuje bivši ministar odbrane.

 Šutanovac: Stadion nelegalno predat Partizanu Izvor: MONDO

Presuda Višeg suda kojom je naloženo da se stadion Partizana vrati u vlasništvo vojske izazvala je bučne i oštre reakcije iz Humske.

Ministar odbrane u vrijeme vođenja spora crno-bijelih i vojnih vlasti bio je Dragan Šutanovac, koji je u razgovoru za "Žurnal" otkrio svoje viđenje čitavog slučaja.

Na početku razgovora, razjasnio je da to što navija za Crvenu zvezdu nije imalo nikakvog uticaja na zahtjev armije da joj stadion bude vraćen.

"U periodu kada sam bio ministar imao sam mnogo prijatelja u Partizanu, a cijeli proces je pokrenut mnogo ranije", objasnio je tom listu.

Šutanovac je potom otkrio da je problem oko stadiona nastao u trenutku kada je Partizan planirao da preuzme i više od samog stadiona u Humskoj.

"Partizan ima papir, na kojem je odluka vojnih vlasti da JSD preuzima Stadion JNA, ali je ta dodjela bila nelegalna i taj ko je to uradio, po mom mišljenju, morao bi krivično da odgovara. Proces za vraćanje stadiona u vlasništvo vojske pokrenut je još 1997. godine, a ja sam sa funkcije ministra odbrane, logično je, morao da branim interese vojske i države. I tu nije najveći problem bio stadion", dodao je bivši ministar.

Šta je bio najveći problem?

"Čak i da je sve urađeno po zakonu, Partizan je od vojske dobio samo stadion. Međutim, kad su poželjeli da uz novi izgrade tržni mol, hotel, zgrade i šta sve još, bilo je jasno da ljudi iz Partizana žele da izvuku višestruku korist. Kao ministar odbrane, pokušao sam da se dogovorim sa njima", otkrio je Šutanovac.

Razgovor predstavnika ministarstva i kluba je vođen. Međutim, dogovor nije postignut.

"Predlagao sam, ako već žele i mogu da izgrade zgrade, da dio pripadne vojsci. Odbili su bilo kakvu priču o vojsci, čak i kada sam ih upozorio da ćemo morati da idemo na sud".

Dakle, prema njegovim rijrčima, proces je mogao biti zaustavljen da je klub iz Humske bio kooperativan.

"Imao sam utisak da Partizan upravo želi da na sudu razriješi sve problem i to je sada razriješeno onako kako je i moralo po zakonu da bude - stadion je vraćen u vlasništvo vojske".(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC