• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Liverpul prvi

Suarez se vratio pogotkom i pobjedom protiv Kristal Palasa (3:1) kojom je Liverpul došao na čelo Premijer lige.

 PREMIJER: Liverpul prvi Izvor: MONDO

Liverpul je bez problema riješio meč sa Kristal Palasom i izbio na čelo Premijer lige.

Golom se poslije deset utakmica suspenzije zbog ujedanja Branislava Ivanovića vratio Luis Susrez.

Punom snagom ušao je u duel sa ekipom kojoj će glavni cilj biti opstanak. Već poslije 38. minuta "redsi" su imali velikih 3:0. Ubjedljivu prednost obezbijedili su Suarez, Staridž i Džerard.

Ipak, da li će Liverpul ostati na čelu tabele zavisiće od nedjeljnih partija Arsenala i Totenhema.

Aktuelni šampion Mančester junajted bio je na korak od još jedne "blamaže" ove sezone. Poslije prvog poluvremena "đavoli" su gubili od posljednjeplasiranog Sanderlenda 0:1, ali je u nastavku meča pobjedu gostima doneo 18-godišnji Adnan Januzaj.

Mladi Belgijanac pogodio je u 61. i 62. minutu, a posebno lijep bio je drugi pogodak - volej udarcem.

Januzaj je ovim golovima postao drugi fudbaler Mančester junajteda koji je bio dvostruki strijelac u svom prvom premijerligaškom nastupu u startnoj postavi. Prije njega to je učinio Rud Van Nistelroj.

Nemanja Vidić je odigrao cijeli meč za Junajted, ali je u 5. minutu loše intervenisao i omogućio domaćinu da povede. Loše izbačenu loptu iskoristio je Kreg Gardner.

U prvoj utakmici 7. kola Mančester siti je kao domaćin savladao Everton 3:1.



Gosti su poveli u 16. minutu golom Romela Lukakua, ali je već do kraja poluvremena uslijedio preokret. Na 1:1 izjednačio je Alvaro Negredo samo minut kasnije, dok je u posljednjim trenucima prvog dijela utakmice pogodio Serhio Aguero.

Još jednom se ispostavilo da kada Argentinac postigne gol u Premijer ligi, Mančester siti ne gubi utakmicu. Bila je ovo 28 pobjeda, uz dva remija.

Konačnih 3:1 u 69. minutu postavio je golman "karamela" Tim Hauard, kojeg je lopta pogodila u leđa i odbila se u mrežu poslije udarca Aguera sa penala i pogođene stative.

Taj jedanaesterac za goste možda je i prestrogo dosuđen, poslije obostranog guranja Kolemana i Zabalete. Ipak, sudija Džonatan Mos pokazao je na bijelu tačku, a domaćin iskoristio priliku. Do kraja utakmice razlika je mogla da bude i veća, ali je Hauard nekoliko puta uspješno intervenisao i spasio svoj tim ubjedljivijeg poraza.

Ovom pobjedom Siti se popeo na drugo mjesto Premijer lige, ali sa utakmicom više od ostalih rivala. Everton je trenutno peti.

Takođe, "građani" su bar malo popravili statistiku u mečevima sa "karamelama". Bila je ovo tek treća njihova pobjeda u posljednjih 13 međusobnih duela (uz devet poraza), a uspjeli su i da nastave sa postizanjem golova na svom stadionu. Postigli su ih u 54 uzastopne utakmice nacionalnog prvenstva!

Reprezentativci Srbije Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić igrali su za Mančester sitija, ali je Kolarov u 55. minutu morao da napusti teren, pošto je rasjekao arkadu kada ga je napadač Evertona Stiven Nejsmit gurnuo direktno na Nastasićev lakat.

Nastasić je u igru ušao u 34. minutu, umjesto ponovo povrijeđenog Vinsenta Kompanija, koji se tek nedavno vratio na teren.

Njukasl je u prošlom kolu bio na ivici katastrofe na Gudisonu protiv Evertona. "Svrake" su gubile 0:3, ali su sa dva gola u finišu uspjele da učine meč neizvjesnim. Poslije vrlo loših 45 minuta u Liverpulu, krenulo je crno-bijelima...

Dobru igru iz drugog dijela nastavili su i na gostovanju Kardifu. Njukasl je pobijedio 2:1, a junak je bio dvostruki strijelac Remi sa dva gola. Nadu Velšanima donio je Obemvinge u 58. minutu, ali se rezultat poslije toga više nije mijenjao.

Hal i Aston Vila se nisu istakli pogocima (0:0), dok je Fulam pobijedio Stouk 1:0 golom Benta.

REZULTATI 7. KOLA:

Mančester siti - Everton 3:1 (2:1)
/Negredo 17, Aguero 45, Hauard ag 69 - Lukaku 16/

Kardif - Njukasl 1:2 (0:2)
/Obemvinge 58 - Remi 30, 38/

Fulam - Stouk 1:0 (0:0)
/Bent 83/

Hal - Aston Vila 0:0

Liverpul - Kristal Palas 3:1 (3:0)
/Suarez 13, Staridž 17, Džerard 38p - Gejl 77/

Sanderlend - Mančester junajted 1:2 (1:0)
/Gardner 5 - Januzaj 61, 62/

Nedjelja:

Norvič - Čelsi
Sautempton - Svonsi
Totenhem - Vest Hem
VBA - Arsenal

TABELA: Liverpul (+1) 16, Arsenal 15, Mančester siti (+1) 13, Totenhem 13, Everton (+1) 12, Čelsi 11, Sautempton 11, Hal (+1) 11, Aston Vila (+1) 11, Njukasl (+1) 10, Mančester junajted (+1) 10, VBA 8, Kardif 8, Svonsi 7, Norvič 7, Stouk 7, Fulam (+1) 7, Vest Hem 5, Kristal Palas 3, Sanderlend (+1) 1.

(MONDO, foto: Beta/AP/Jon Super)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC