• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić pred Rad: Imam čudan osjećaj...

Trener Vojvodine prvi put će voditi tim protiv svog bivšeg kluba. Nedjeljni meč (15.00) vidi kao izuzetno važan.

 Nikolić pred Rad: Imam čudan osjećaj... Izvor: MONDO

Sa Vojvodinom uvijek ista priča - već tradicionalno pobjeđuje i Crvenu zvezdu i Partizan, ali isto tako tradicionalno gubi bodove na "manjim" utakmicama.

Iako se Radnički iz Niša ne može nazvati "malim klubom" i iako se gostovanje na "Čairu" ne može nazvati lakim izazovom, mnogi su u srijedu očekivali od "lala" da, nakon trijumfa nad šampionom, pobijede i "Real sa Nišave".

Na žalost Novosađana, to se nije dogodilo.

Na kraju borbenog meča osvojili su samo bod i stvorili sebi imperativ pobjede pred gostovanje Radu, u nedjelju (15.00). Imperativ, jer ističu da se ne odriču najviših ciljeva ove sezone.

Uobičajeno, Rad neće dočekati rivala praćenog navijačima na svom stadionu. Meč će biti odigran na igralištu Obilića.

"Interesovanje javnosti za ovu utakmicu očigledno nije onakvo kakvo bi trebalo da bude, što pokazuje broj novinara prisutnih na konferenciji. Ovo je trenutak koji postoji u svakoj sezoni, to susreti koji su prelomni momenti, koji određuju dalju takmičarsku sudbinu kluba. Upravo takva je utakmica protiv Rada, na Vračaru", rekao je trener Vojvodine Marko Nikolić u subotu, u klupskim prostorijama.

Njegov tim dočekao je aktuelno kolo Jelen Superlige na četvrtoj poziciji, izjednačen sa Crvenom zvezdom u broju osvojenih bodova.

"Prestojeći meč je od najveće važnosti za FK Vojvodina u takmičarskom smislu, kada je ova polusezona u pitanju. Idemo u goste jako nezgodnom protivniku, koga vrlo dobro poznajem".

Perspektivni trener zna kakav teren dočekuje njegove igrače.

"Na Vračaru će biti jako teški uslovi za igru, jer su u posljednjih sedam dana na stadionu Obilića odigrane dvije utakmice mlađih selekcija reprezentacije Srbije".

Nikolić je u nekoliko navrata vodio Rad. Posljednji put prošle sezone, poslije koje ga je naslijedio Nebojša Milošević. Dodatno podmlađeni, ionako mladi "građevinari", ne uspijevaju da ove takmičarske godine zaigraju dobro u kontinuitetu.

Trenutno su posljednjeplasirana ekipa na tabeli, sa samo četiri osvojena boda.

"Mi imamo imperativ osvajanja sva tri boda, kako bismo na pauzu otišli plasirani u samom vrhu tabele, a da tim kupimo mogućnost da se u naredna četiri kola 'potučemo' za prvo mjesto. Da li je to realno u ovom trenutku, ja to ne znam, ali nema sumnje da to želimo. Svoje ciljeve možemo ostvariti isključivo ako svoje mogućnosti dovedemo na maksimalni nivo", dodao je Nikolić.

Igrom sudbine, jedno od zaštitnih lica Rada prethodnih sezona pokušaće da sruši pozitivnu tradiciju "građevinara". Vojvodina nije pobijedila banjičkog superligaša u gostima od sezone 1997/98.

"Prvi put predvodim neki tim protiv svog bivšeg kluba i moram vam reći da je osjećaj vrlo čudan. Međutim, ja sam profesionalac, koji se ozbiljno bavi svojim poslom i sve ću učiniti da na kraju moj tim dođe do pobjede", dodao je Nikolić.

Svi igrači Vojvodine su zdravi i spremni za meč.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC