• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Borcu krajiški derbi i ostavka trenera

Odigrano prvih pet utakmica 11. kola Premijer lige BiH. Borac slavio u Prijedoru 2:1, a trener Jović najavio da se povlači sa klupe!

 PLBiH: Borcu krajiški derbi i ostavka trenera Izvor: MONDO

U krajiškom derbiju Borac je golom Srđana Grahovca stigao do prednosti protiv Rudar Prijedora sa 1:0. U 35. minutu Vladan Grujić sa lijeve strane idealno je u šesnaestercu domaćih pronašao usamljenog Grahovca, čiji udarac nije uspio da odbrani Boriša Bodiroga i lopta je završila u mreži. "Zeleno-crni" krenuli su agilnije u drugom poluvremenu, što im se isplatilo u 61. minutu, kada je izjednačenje Prijedorčanima donio Igor Mišan. Sjajan pogodak u 76. minutu postigao je najbolji strijelac Borca Joco Stokić. Iz veoma teške pozicije iskosa sa lijeve strane "uhvatio" je volej i prelijepim golom donio prednost i pobjedu Banjalučanima. Veliki pritsak "rudara" u finišu susreta nije urodio plodom. Prijedorčani su promašili nekoliko izuzetno dobrih prilika, od kojih su najbolje bile kapitena Borislava Mikića, ali je mreža Asmira Avdukića ostala netaknuta i Banjalučani su odnijeli sva tri boda iz Prijedora.

I pored pobjede i liderske pozicije, trener Borca Dragan Jović najavio je da zbog porodičnih problema više neće voditi banjalučkog premijerligaša!

Prvi pogodak na utakmicama 11. kola postigli su fudbaleri Mladosti u Zenici. Na "Kamberovića polju" tim iz Velike Obarske poveo je u 11. minutu golom Dalibora Krezovića iz jedanaesterca, a samo devet minuta kasnije Vitez je preko Jasmina Smrike izjednačio na 1:1. Do potpunog preokreta domaći su stigli u 59. minutu preko Harisa Dilavera.

Golom Amera Bekića desetak minuta prije kraja prvog poluvremena Zrinjski je u Mostaru poveo protiv Leotara. U 81. minutu Mostarci su stigli i do drugog gola i sigurne pobjede. Strijelac je bio mladi Anto Radeljić za konačnih 2:0.

Na utakmicama Zvijezda Gradačac - Sarajevo i Travnik - Velež gledaoci nisu vidjeli golove.

REZULTATI I PAROVI 11. KOLA:

Zvijezda Gradačac - Sarajevo 0:0

Travnik - Velež 0:0

Vitez - Mladost 2:1 (1:1)
/Smriko 20, Dilaver 59 - Krezović 11p/

Zrinjski - Leotar 2:0 (1:0)
/Bekić 36, Radeljić 81/

Rudar Prijedor - Borac 1:2 (0:1)
/Mišan 61 - Grahovac 35, Stokić 76/

U nedjelju:
Radnik - Čelik (15.30 časova),
Slavija - Široki Brijeg (15.30),
Željezničar - Olimpik (19).

TABELA: Borac 26, Zrinjski 21, Sarajevo 19, Široki Brijeg (-1) 16, Olimpik (-1) 16, Radnik (-1) 16, Željezničar (-1) 15, Velež 15, Zvijezda Gradačac 14, Slavija (-1) 12, Čelik (-1) 10, Vitez 10, Travnik 10, Mladost 9, Rudar Prijedor 7, Leotar 6.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC