• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBIH: Borac spretno i sretno do pobjede

Lider Premijer lige pobjedom na gostovanju u Prijedoru oprostio se od trenera Jovića koji je najavio svoj odlazak. Prijedorčani oštećeni za penal.

 PLBIH: Borac spretno i sretno do pobjede Izvor: MONDO

Borac je u 11. Kolu Premijer lige BiH ostvario novu pobjedu, osmu u prvenstvu, kojom je zadržao isto rastojanje od pet bodova u odnosu na Zrinjski, a do nje je došao uz mnogo sreće.

Potpuno je opravdano u ovom izvještaju upotrebiti frazu da je Fortuna bila na strani Borca u Prijedoru, jer Rudar je igrao vrlo dobro i drugo poluvrijeme bio mnogo bolji, a fudbaleri i navijači Rudara žaliće za brojnim propuštenim prilikama, posebno u sudijskoj nadoknadi.

Tada su fudbaleri Borca nekoliko puta spašavali svoj gol, izbacujući loptu bukvalno sa gol linije, a domaći fudbaleri oštećeni su i za reklo bi se čist jedanaesterac i to u 89. Minutu utakmice.

Borac je na odmor otišao sa prednošću 1:0, pošto je Grahovac pogodio poslije greške domaće odbrane u 35. minutu.

Fudbaleri Rudara bili su statični prilikom auta za Borac i lopta je došla do Grujića koji je bio duboko u šesnaestercu, a iskusni veznjak vratio je povratnu za Grahovca koji rutinski pogađa sa šest metara za vođstvo Borca. Bio je to njegov prvi pogodak u Premijer ligi BiH ove sezone.

Iako je trener Dragan Jović, koji uskoro napušta tu funkciju, na poluvremenu govorio da nije zadovoljan igrom i d aće tražiti od svojih igrača da ispoštuju dogovor iz svlačionice to se u natsavku nije desilo.

Rudar, koji je u prvih 45 minuta prepustio inicijativu gostima, u drugom poluvremenu je dominirao i stvarao prilike dok je Borac prijetio iz kontranapada.

Domaći fudbaleri uspjeli su da to pretvore u pogodak u 61. minutu kada je Kotaran dobro centrirao a Mišan glavom sa peterca poslao loptu u mrežu – 1:1.

Samo dve minute kasnije moglo je biti 2:1, ali lopta je poslije pokušaja Mikića završila u spoljnom dijelu mreže.

Novu priliku rudar je propustio u 68. minutu, neprecizan je bio Pejić, a u 76. minutu ponovo se u odličnoj prilici našao Mikić, ali je poslije odličnog dodavanja i primanja lopte u trku šutirao pored gola.

Kazna je stigla samo minut kasnije. Stokić je poslije dugog dodavanja Grahovca ušao u šesnaesterac ali gotovo skroz lijevo, a onda uputio fenomenalan udarac, skoro iz mrtvog ugla i savladao Bodirogu – 2:1 za Borac.

Domaći fudbaleri u nastavku su prenijeli igru na polovinu Borca, tačnije u šesnaesterac Banjalučana gdje se u posljenjih nekoliko minut autakmice odvijala prava drama.

Minut prije kraja Rudar je oštećen, jer sudija Jakupović nije pokazao na bijelu tačku iako je lopta pogodila u ruku Runića, a uzalud su bili protesti domaćih fudbalera.

Rudar je smogao snage da nastavi sa napadima i u 91. Minutu u prilici je bio Rastoka, poslije loše intervencije jednog defanzivca Borca ali njegov šut završio je preko gola.

U sljedećem napadu ponovo odlična prilika za Rudar, ali šut Pejića sa desetak metara Stefan Dujaković uspio je koljenom nekako da izblokira udarac i lopta je otišla preko gola. Samo nekoliko sekundi kasnije gotovo identična prilika i ponovo lopta pogađa jednog igrača Borca i odlazi u korner.

Borac je uz mnogo sreće uspio da ostvari trijumf i zadrži prednost nad Zrinjskim, ali ne i trenera Jovića koji je najavio svoj odlazak iz porodičnih razloga.

Rudar – Borac 1:2 (0:1)

(Mišan 61 – Grahovac 35, Stokić 71)

Rezultate ostalih mečeva 11. Kola Premijer lige BiH pročitajte ovdje.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC