• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Crno-bijeli upropastili sebi rođendan

Partizan i Javor igrali bez golova u Humskoj u 8. kolu Superlige. Šansa za Čukarički da stigne šampiona.

 JSL: Crno-bijeli upropastili sebi rođendan Izvor: MONDO

Partizan je pred oko osam hiljada navijača (besplatan ulaz) namjeravao da u 8. kolu Superlige pobijedi Javor i da sa nova tri boda proslavi 68. rođendan Sportskog društva, ali i da na taj način preboli poraz iz Novog Sada...

Nije uspio.

Ivanjičani su dodali so na ranu crno-bijelima, Partizan - Javor 0:0!

Malo je "valjak" pokazao u subotu uveče na svom stadionu, pa je podjela bodova i najrealnija. Izostanak kapitena Saše Ilića zbog bolesti se i te kako osjetio u igri srpskog šampiona.

Izabranici Vuka Rašovića imali su nekoliko prilika, najbolje Nemanja Kojić pred kraj prvog poluvremena i Predrag Luka u šestom minutu sudijske nadoknade, ali nisu uspjeli da stignu do mreže. Mogao je i Javor do pogotka da je u drugom poluvremenu iskoristio nesporazum odbrane Partizana i vrlo dobru poziciju Borka Veselinovića.

Navijači Partizana ne mogu da budu zadovoljni partijama koje njihov tim pruža u posljednje vrijeme. Vojvodina je na "Karađorđu" nadigrala i pobijedila crno-bijele. Javor nije bio bolji, ali nije bio ni lošiji.

Iz tog razloga, tokom drugog poluvremena, a posebno pred kraj utakmice, sa tribina stadiona u Humskoj se nekoliko puta glasno čulo "uprava napolje", poruka koja ove sezone nije strana čelnicima Partizana.

"Ekipa koja je istrčala na teren je dala maksimum. E, sada kako je to izgledalo... Mislim da smo u prvom poluvremenu imali šansu, ali nismo uspjeli", rekao je po završetku utakmice trener Partizana Vuk Rašović.

Bogić Bogićević opravdao je optimizam koji je gajio pred dolazak u Beograd.

"Odigrali smo dobru utakmicu, imali smo sjajne šanse koje nismo iskoristili. Partizan nas je napao, ostavio nam dosta prostora što smo koristili", naglasio je šef stručnog štaba Javora poslije meča.

Partizan će i poslije osmog kola ostati lider, ali prednost koju je imao sve je manja...

SASTAVI:

PARTIZAN: Stojković, M. Živković, Obradović, Stanković, Volkov, Gulan, Đemba-Đemba, Jojić, Ninković, A. Živković, Kojić.

JAVOR: Lazović, Gojčanin, Miletić, Milović, A. Đokić, Alempijević, J. Đokić, Docić, Gafurov, Sotirović, Ivković.

TOK UTAKMICE

90+6. minut - Još Majo Vujović ne svira kraj, Luka u velikoj prilici... ostaje 0:0! Lazović je sjajno odbranio. Kraj!

90+3. minut - Kakva šansa za Javor! Veselinović je sa 12-13 metara šutirao tik uz stativu.

84. minut - Luka je ušao umjesto Ninkovića. Ni Rašović više nema izmjena.

80. minut - Bogićević pravi posljednju izmjenu. Docić je ustupio mjesto Nemanji Vidiću.

74. minut - Javor je imao veliku priliku. Kiks za kiksom u odbrani crno-bijelih... Strah Ivanjičana da povedu bio je presudan. Propala je prilika!

72. minut - Bivši Partizanovac Borko Veselinović u dresu Javora posljdnjih 20-ak minuta na terenu. Uzbekistanac Gaforuv se preselio na klupu.

70. minut - Malbašić dobija šansu umjesto Kojića.

68. minut - Grobari su čekali 68. minutu da bi popalili pirotehnički arsenala. Partizan slavi 68 godina od osnivanja! Utakmica je na kratko prekinuta.

66. minut - Jojić je izvao "slobodnjak", sa iste pozicije odakle je Zvezdi dao gol na posljednjem derbiju, lopta je opet išao na isto mjesto, ali je Lazović bio spreman. Igrače Partizana polako hvata nervoza, na tribinama je već duže vrijeme prisutna.

62. minut - Izmjena u Javoru, izašao je Ivković, umjesto njega Radivojević.

56. minut - Partizan je nešto ofanzivniji, Kojić je imao šansu, ali je vrlo loše zahvatio loptu glavom.

- Počelo je drugo poluvrijeme, Fofana je ušao umjesto Đemba Đembe.

Poslije 45 minuta igre u Humskoj nema golova. Partizan napada, ali ni Javor nije došao da se isključivo brani. Crno-bijeli su imali bolje prilike, najbolju je propustio Nemanja Kojić.

45. minut - Volkov glavom poslije kornera, preko prečke...

- Javor se oslobodio pritiska i sve češće je ispred gola domaćina.

41. minut - Najbolja prilika na utakmici. Jojić - Kojić! Vezista crno-bijelih je poslao loptu u prostor za svog napadača, koji je izašao sam ispred Lazovića, poslao loptu pored njega, ali nije uspio da je ubaci u mrežu.

25. minut - Nema velikih prilika u Humskoj. Partizan ima inicijativu, ali ne uspijeva da ozbiljno ugrozi gol... Evo prilike za Marka Živkovića, udarac iskosa sa desne strane, ali ostaje 0:0. Samo četvrti korner za "valjak".

11. minut - Opet poslije prekida prilika za Partizan. Još jedan korner je izvede, Kojić je skočio, "uhvatio" centaršut, međutim, lopta je otišla pored stative.

5. minut - Prva prilika za crno-bijele. Korner je izveo Ninković, a na odbijenu loptu, na ivici kaznenog prostora, natrčao je Miloš Jojić i bio malo neprecizan.

(MONDO, foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC