• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA: Napoli drži korak, tenzija u Đenovi

Šestom pobjedom u sedam utakmica Napoli je sačuvao drugo mjesto na tabeli.

 SERIJA: Napoli drži korak, tenzija u Đenovi Izvor: MONDO

Poraz u Londonu od Arsenala (0:2) u 2. kolu Lige šampiona nije ostavio trag na Napoli, barem kada je u pitanju prvenstvo Italije.

Ekipa Rafaela Beniteza bez mnogo muke savladala je Livorno na svom terenu i održala korak sa vodećom Romom koja je u subotu protutnjala Milanom i ubjedljivo savladala Inter 3:0.

Napoli je takođe bio raspoložen, a Livorno nedovoljno jak da se odbrani.

Domaćin je poveo već u 3. minutu preko Gorana Pandeva, što je bio njegov treći gol u posljednje dvije utakmice Serije A. Do odlaska na odmor pogodio je Inler, seriju su u drugom poluvremenu nastavili Kaljehon i Hamšik, petim golom u prvenstvu ove sezone.

Debitant u Seriji A, Sasuolo, nije uspio da priredi i treće uzastopno iznenađenje. Pošto je odigrao neriješeno sa Napolijem i Laciom, izgubio je od Parme u gostima.

Poslije prvog dijela meča rezultat je bio izjednačen, ali su onda "mlekadžije" iako sa igračem manje od finiša prvog poluvremena i isključenja golmana Mirante, preko Aleandra Rosija u 70. i Antonija Kasana u 76. minutu došle do pobjede i vezale četrtu utakmicu bez poraza.

Udineze je sa Dušanom Bastom u postavi cijeli meč opravdao ulogu favorita i kao domaćin došao do tri boda protiv Kaljarija (2:0).

Boško Janković je presjedio na klupi gostovanje Verone u Bolonji, a njegov tim je bio siguran i sa 4:1 došao do pobjede. Ta utakmica kasnila je dvadesetak minuta, pošto je autobus sa gostujućim igračima imao probleme da se probije do stadiona jer su okolne ulice bile zatvorene zbog tuče navijača dva kluba.

Prvi nastup u Serija A konačno je upisao Nikola Maksimović. Bivši štoper Crvene zvezde odigrao je za Torino posljednja tri minuta protiv Sampdorije. Taj duel donio je i najviše uzbuđenja...

Domaćin je vodio od 41. minuta golom Đanluke Sansonea, a onda je u posljednjim trenucima prvog poluvremena postigao još jedan pogodak (Nikola Poci) koji je arbitar Andrea Đervasoni naknadno poništio, uz obrazloženje da je isteklo nadoknadno vrijeme. Po pisanju italijanskih medija, čini se da je Sampdorija oštećena tim potezom sudije.

Gosti su u nastavku utakmice uspjeli da preokrenu i povedu 2:1, a onda je domaćin u trećem minutu nadoknade dobio penal poslije jednog vazdušnog duela. Eder je iskoristio priliku i donio bod "Doriji", koja uz Bolonju i Sausolo još nema pobjedu ove sezone.

REZULTATI 7. KOLA:

Parma - Sasuolo 3:1 (1-1)
/Paladino 32, Rosi 70, Kasano 76 - Berardi 40+6 pen/

Bolonja - Verona u 1:4 (0:2)
/Diamanti 52 pen - Kaćiatore 22, Iturbe 29, Toni 56, Žorginjo 90+3/

Katanija - Đenova 1:1 (0:0)
/Barientos 16 - Legrotalje ag 87/

Napoli - Livorno 4:0 (2:0)
/Pandev 3, Inler 26, Kaljehon 54, Hamšik 83/

Sampdorija - Torino 2:2 (1:0)
/Sansone 41, Eder 90+3 pen - Imobile 66, Ćerći 76 pen/

Udineze - Kaljari 2:0 (1:0)
/Danilo 34, Di Natale 54/

Juventus - Milan 20.45
Lacio - Fiorentina 20.45

U subotu:

Kjevo - Atalanta 0:1 (0:1)
/Moralez 16/

Inter - Roma 0:3 (0:3)
/Toti 18, 40 pen, Florenci 44/

TABELA: Roma 21, Napoli 19, Juventus (-1) 16, Inter 14, Verona 13, Fiorentina (-1) 11, Lacio (-1) 10, Udineze 10, Torino 9, Parma 9, Atalanta 9, Milan (-1) 8, Livorno 8, Kaljari 7, Đenova 5, Katanija 5, Kjevo 4, Sampdorija 3, Bolonja 3, Sasuolo 2.
(MONDO/Foto: Beta/AP/Gennaro Giorgio)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC