• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Pirlo još nije za penziju!

Milan poveo poslije samo 19 sekundi velikog derbija, ali je onda na scenu stupio iskusni vezista Juventusa.

 SERIJA A: Pirlo još nije za penziju! Izvor: MONDO

Veliki derbi između najtrofejnijeg italijanskog tima na domaćoj sceni (Juventusa) i u Evropi (Milana) pripao je domaćinu.

Crno-bijeli iz Torina slavili su 3:2, iako su poslije samo 19 sekundi utakmice gubili golom Sulija Muntarija.

Uz mnogo sreće reprezentativac Gane savladao je Đanluiđija Bufona i najavio utakmicu sa puno uzbuđenja.

Obe ekipe u meč su ušle poslije ne baš najboljih izdanja u Ligi šampiona i remija sa Galatasarajem (Juventus), odnosno Ajaksom (Milan), kao i bez velikog broja povrijeđenih igrača.

Ipak, Juventus je opravdao bolju formu na startu Serije A i održao korak sa vodećom Romom (21 bod) i Napolijem, sa kojim dijeli drugo mjesto (po 19 bodova).

Milan je ostao na dalekom 12. mjestu sa samo osam bodova.

A najzaslužniji za to je veteran Andrea Pirlo, 34-godišnji vezista Juventusa koji je deset godina nosio dres Milana i sa "rosonerima" osvojio SVE!

Međutim, pod izgovorom da je star, Pirlo je na kraju sezone 2011/12. praktično otjeran iz Milana... Kasnije je priznao da je klub napustio zbog neslaganja sa trenerom Masimilijanom Alegrijem.

Po dolasku u Juventus iskusni vezista je zaigrao kao preporođen. Predvodio je Torineze do titule, ali se u posljednje vrijeme našao na meti kritika zbog svojih partija ove sezone.

Međutim, Andrea Pirlo je pokazao da još nije za "staro gvožđe".

U 15. minutu je u svom stilu prebacio "živi zid" i izjednačio na 1:1, dok je u 75. na još ljepši način uzdrmao prečku Abijatijevog gola i omogućio Kjeliniju da se upiše u strijelce. Bio je to pogodak za 3:1 samo nekoliko sekundi po isključenju Filipa Meksesa, koji je ekspresno zaradio dva žuta kartona. Prvi zbog oštrog starta, a drugi zbog prigovora.

Naravno, treba pomenuti i drugi pogodak za Juventus. Njega je postigao omaleni Đovinko koji je nepuna dva minuta ranije ušao u igru umjesto Kvaljarele. Majstorski je "zalomio" Konstanta i omogućio sebi poziciju za šut.

Nakon što je Mekses isključen, a to je moglo da se dogodi i ranije, samo što sudije nisu vidjele da je Francuz bez lopte udario Đorđa Kjelinija, činilo se da će Juventus rutinski privesti meč kraju.

Ipak, u 90. minutu Muntari je svojim drugim pogotkom unio nervozu među navijače domaćeg tima, a nekoliko trenutaka kasnije Zapata umalo nije izjednačio rezultat kada je glavom šutirao poslije centaršuta iz kornera...

U drugoj utakmici koja je igrana u nedelju uveče sastali su se Lacio i Fiorentina. Taj meč završen je bez golova.
(MONDO;Foto: Beta/AP/Massimo Pinca)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC