• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: "Favoriti", želite li Čukarički?

Parovi osmine finala Kupa Srbije biće izvučeni u utorak u Staroj Pazovi. Nikad tanja linija između povlašćenih i nepovlašćenih ekipa.

 KUP: "Favoriti", želite li Čukarički? Izvor: MONDO

Šesnaest učesnika predstojeće runde Kupa biće raspoređeno u dva "šešira", čiji sastav je određen na osnovu završne tabele Jelen Superlige Srbije za sezonu 2012/13.

U prvom "šeširu", što znači da 30. oktobra neće moći međusobno da se sastanu, nalaze se Jagodina, Vojvodina, Partizan, Crvena zvezda, Sloboda Point, OFK Beograd, Spartak i Donji Srem.

Ovi timovi protivnika će dobiti iz druge grupe, u kojoj su Radnički Niš, Radnički 1923, Novi Pazar, Napredak, Čukarički, Voždovac i kao jedina dva predstavnika Prve lige Srbije - užičko Jedinstvo Putevi i čačanski Borac.

Zanimljivo je da se pet ekipa iz kruga nepovlašćenih trenutno nalazi među devet najboljih na tabeli JSL!

Čukarički je na diobi vodeće pozicije, niški Radnički zauzima četvrto mjesto, Napredak je sedmi, Novi Pazar osmi, a Voždovac deveti.

Nasuprot njima, OFK Beograd (10), Spartak (11), Sloboda (13) i Donji Srem (15) su u donjem dijelu superligaške tabele, ali će zbog "starih zasluga" izbjeći prošlogodišnje finaliste Kupa, Jagodinu i Vojvodinu, kao i beogradske "vječite" rivale.

Objektivno, može se polemisati i o tome koliko su Partizan i Zvezda timovi za izbjegavanje i koliko još respekta protivnici gaje prema njima, ali realnost je takva da će oni u mečevima osmine finala, ipak, važiti za favorite... Bez obzira na posljednja posrtanja i bez obzira na to što su prošle godine eliminisani na svojim stadionima (Partizan izgubio od Borca rezultatom 1:2, crveno-bijeli od OFK Beograda 1:3).

Podsjetimo i da u slučaju remija nema produžetaka, već se odmah pristupa izvođenju penala.

Pored osmine finala (30. oktobra), do kraja 2013. biće odigrano i četvrtfinale i to 4. decembra.

Termini polufinala, koje se igra u dva meča su 26. mart i 9. april 2014, dok će novi osvajač Kupa Srbije biti poznat 7. maja.

"CIK-CAK" DOMAĆINSTVA
Fudbalski savez Srbije uspostavio je zanimljiv i svakako pravedniji nego do sada način određivanja domaćeg tima.

Po određivanju takmičarskog para, prednost će dobiti klub koji je u prethodnom kolu bio gost. U slučaju da su oba učesnika jednog para prethodno bili domaćini ili gosti, domaćina naredne utakmice daće dodatni žrijeb.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC