• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomić: Temišvar mora da padne

Direktor Partizana zadovoljan voljom žreba. Preuzima ulogu favorita i naglašava da su ambicije veće od samog ulaska u Ligu UEFA.

 Tomić: Temišvar mora da padne Izvor: MONDO

Na putu do trećeg učešća u Ligi UEFA, pred Partizanom stoji samo jedna prepreka - Temišvar.

U Humskoj 1 ne kriju da su zadovoljni voljom žreba, uz uverenje da dileme oko pobednika dvomeča ne sme da bude.

"Apsolutni smo favoriti. Ambicije nam nisu vezane samo za ulazak u Ligu UEFA već su one znatno veće", naglasio je direktor Partizana, Ivan Tomić.

Tomić je bio u ekipi koja je pre četiri godine, pod vođstvom trenera Vladimira Vermezovića, stigla do Lige UEFA upravo preko rumunskih rivala.

Tada su crno-beli u kvalifikacijama eliminisali Ocelul (0:0,1:0), a u prvom kolu Kupa UEFA i Dinamo iz Bukurešta (3:1, 0:0).

"Sećam se tih utakmica. Dinamo je u Beogradu poveo, a smo preokrenuli rezultat u našu korist. U revanšu smo odigrali jednu od boljih utakmica te sezone iako nije bilo golova. Tada smo se plasirali u grupu, sada se nadam istom raspletu".

Učesnici evro kupvova imaju pravo da dopišu imena novih igrača za narednu rundu. Međutim, prema tvrdnji direktora, značajnih promena fizionomije tima Slaviše Jokanovića neće biti.

"Preostalo je malo vremena do kraja prelaznog roka. Ne verujem da će biti velikih pomeranja, ali razgovaraćemo sa trenerom Jokanovićem i na tu temu".

Pored Temišvara, protivnici Partizana su mogli da budu Cirih, Banjik, Metalist i Sent Patrik.

"Očigledno je bilo da je Sent Patrik najpoželjniji rival. Međutim, tu nema šta da se bira. Siguran sam da ćemo opravdati ulogu favorita i protiv Politehnike".

Prvi duel je na programu 18. septembra u Temišvaru.

"Dobro je što je revanš kod nas, a dobro je i to što ne idemo daleko, pa i navijači mogu da otputuju u Rumuniju i pruže nam podršku".

Tomić, međutim, ne želi da se sada diže prašina oko dvomeča sa rumunskim timom.

"Te utakmice su sada u drugom planu. U nedelju idemo na Karaburmu, nećemo dozvoliti da nas poremeti emotivno pražnjenje u Istanbulu i pisanja o suđenju na meču sa Fenerbahčeom", zaključio je Ivan Tomić.

Trener Partizana Slaviša Jokanović ukazuje na uspon rumunskog klupskog fudbala.

"Dobili smo protivnika iz lige koja je jača od naše. Ta činjenica se mora poštovati, jer se povećanje kvaliteta takmičenja automatski prenosi na sve učesnike", poručio je Jokanović.

Ipak, zadovoljan je žrebom.

"Dobro je što nam je Temišvar blizu i što ćemo imati podršku naših ljudi. Bilo bi lepo kad bismo svaku dilemu otklonili već u prvoj utakmici, a za revanš - uopšte ne sumnjam u naše navijače i snažan vetar u leđa koji ćemo imati na našem stadionu".

Moraće Jokanović i njegovi igrači da se zadovolje "utešnom nagradom".

"Nismo se plasirali u najjače takmičenje, pa ćemo pokušati da se domognemo Lige UEFA, koja će biti izuzetno kvalitetna ove godine zbog velikih imena koja učestvuju", završio je Slaviša Jokanović.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC