• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Butorović: Dosta priče o štetnim ugovorima

Predsjedniku Vojvodine "prekipelo" zbog kontinuiranih tvrdnji da je sportski sektor "lala" dovodio igrače na štetu kluba.

 Butorović: Dosta priče o štetnim ugovorima Izvor: MONDO

Nezadovoljstvo navijača i članova Skupštine "lala" radom aktuelne uprave kulminiralo je prethodnih nedelja.

Sportski sektor, predvođen Matejom Kežmanom, kontinuirano je meta optužbi. Kritičari smatraju da je sklapao loše ugovore po Vojvodinu.

Predsjednik kluba Balša Butorović obratio se javnosti u utorak i govorio o načinu na koji su ljetos potpisivani ugovori pri dovođenju igrača.


"Ne vidim ništa sporno u činjenici da je klub čiji je račun već nekoliko mjeseci u blokadi doveo slobodne igrače. Uz sve to, većinu fudbalera dovedenih u ljetnjem prelaznom roku tražio je lično šef stručnog štaba gospodin Marko Nikolić. To je za mene potpuno razumljivo, jer je naš trener, kao i uostalom i svi članovi UO kluba, smatrao da dovedeni igrači imaju kvalitet za FK Vojvodina i da će nas uz postojeći igrački kadar dovesti do grupne faze LE. Ne zaboravite da nas je do tog cilja dijelio samo jedan jedini GOL", napisao je on.

Vojvodina je ljetos bez obeštećenja angažovala Jagoša Vukovića, Simona Vukčevća i Marija Barića. Na pozajmicu iz Čelsija stigao je golman Matej Delač, a iz Pekinga napadač Andrija Kaluđerović.

"Lale" su eliminisane iz Lige Evrope u baražu za plasman u grupnu fazu, dok na tabeli Jelen Superlige zauzimaju treće mjesto, sa bodom manje od Partizana i Čukaričkog.

Butorović zahtjeva da prestane priča o ugovorima igrača novosadskog kluba.

"Gospodo, ostavite se priča o ugovorima koje je sportski sektor kluba na čelu sa Matejom Kežmanom pravio prilikom dovođenja igrača u naš klub. Nigdje u svijetu osim u Srbiji 'neimenovani izvori' ne polemišu o profesionalnim ugovorima, jer to nije njihov posao", poručio je Butorović.

Predsjednik kluba sa "Karađorđa" podsjetio je da svi dovedeni fudbaleri iza sebe imaju respektabilne karijere i ozbiljne biografije.

U sukobu Skupštine kluba i Mateje Kežmana takođe ne želi da bira stranu koju podržava.

"Moram da jasno naglasim da ja kao predsjednik FK Vojvodina ne biram strane ni Mateje Kežmana, ni članova Skupštine. Moja jedina prava strana na kojoj ću večno ostati zove se FK Vojvodina, bez obzira bio predsjednik kluba ili samo navijač", objasnio je Butorović i najavio:

"Skupština kluba biće sazvana u roku koji propisuje Statut kluba i ja se do tada više neću oglašavati u javnosti... Smatram da bi to štetilo atmosferi u ekipi i cijelom klubu u trenutku kada se finansijska situacija poravlja. Ukoliko 'neimenovani izvori' nemaju informaciju, ja sam slobodan da im je predočim: Trenutno smo na trećem mjestu Jelen Superlige, sa bodom zaostatka za vodećima, jedini smo neporaženi tim, igračima su isplaćene dvije zaostale plate, a radnoj zajednici tri".(MONDO,Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC