• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP U-21: Irci zaprijetili, "orlići" reagovali

Mlada reprezentacija Srbije pobijedila Sjevernu Irsku 3:1, pred stotinak navijača u Gornjem Milanovcu.

 EP U-21: Irci zaprijetili, "orlići" reagovali Izvor: MONDO

Poslije pobjede, pa iznenađujućeg poraza u dvomeču sa Kiprom, mlada reprezentacija Srbije spriječila je čudo u Gornjem Milanovcu.

Iako su na početku drugog poluvremena priimili gol od unaprijed otpisane Sjeverne Irske, do kraja su uspjeli da postignu tri i ostvare trijumf:

SRBIJA - SJEVERNA IRSKA 3:1 (0:0)

Strijelci za naš tim bili su Dejvid Morgan (autogol), Luka Milunović i Uroš Vitas. Pobjeda je ostvarena, iako domaći tim nije blistao u većem dijelu meča.

Nakon 45 minuta biranja komplikovanijih rješenja u napadu, nervozne igre i loših dodavanja, izabranike Radovana Ćurčića trgao je gol protivnika.

Ofanzivni vezista Džejms Grej, koji nastupa za engleskog četvrtoligaša Akrington Stenli, pogodio je mrežu "orlića" poslije kornera. Srpski štoperi su "zaspali" i dopustili mu da u 54. minutu glavom savlada Nikolu Perića.

Srećom, srpski igrači su brzo shvatili da nemaju vremena za nervozu. Prije svih Miloš Jojić, koji je u 63. minutu brzo protrčao po levoj strani kaznenog prostora i oštrim centaršutem primorao Morgana da ubaci loptu u svoju mrežu.

Već 60 sekundi poslije toga, Srbija je vodila 2:1, nakon prijema Aleksandra Mitrovića i dobre reakcije Luke Milunovića. Ofanzivni vezista pritrčao je saigraču i lopti sa lijeve strane terena, pa udarcem "iz prve" savladao Konora Brenana, golmana Kilmanroka.

To je bio treći Milunovićev gol u aktuelnom kvalifikacionom ciklusu za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Do kraja utakmice u listu strijelaca upisao je svoje ime i štoper Uroš Vitas, dobrim udarcem poslije centaršuta Aleksandra Kovačevića iz kornera.

Do kraja nije bilo promjene rezultata, iako je Aleksandar Mitrović u finišu imao zicer situaciju pred golom protivnika, ali je reagovao neozbiljno, pokušajem loba.

"Orlići" su se trijumfom izjednačili sa Kiprom i Italijom na tabeli kvalifikacione Grupe 9. U tri kola su osvojili šest bodova.

SRBIJA: Perić - Golubović, Vitas, Spajić, Petrović - Kovačević, Jojić, Đuričić (od 90' Ćirković), Stojiljković (od 56' Đurđević), Milunović (od 75' Mijailović) - Mitrović.

GRUPA 9: Belgija (5) 12, Italija (3) 6, Kipar (5), 6, Srbija (3) 6, S. Irska (4) 0.

Naredne mečeve u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo u Češkoj naša reprezentacija odigraće 15. i 18. novembra, kada će u Gornjem Milanovcu ugostiti Belgijance, pa Italijane.
(MONDO,Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC