• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape: Hvala svima koji su vjerovali u nas

Selektor BiH nakon pobjede u Kaunasu i plasmana na Svjetsko prvenstvo zahvalio se svima koji su vjerovali u bh. reprezentaciju.

 Pape: Hvala svima koji su vjerovali u nas Izvor: MONDO

Odmah po završetku utakmice u Kaunasu, selektor Safet Sušić izjavio je:

"Čestitam svim momcima, zasluženo smo prvi. Zahvaljujem se i svim navijačima, da nije njih ne bi bili ovdje. Hvala svima koji su vjerovali u nas. Ostvarili smo dugoočekivani san
", rekao je Sušić, a prenio portal Klix.

Bosna i Hercegovina pobijedila je Litvaniju u Kaunasu sa 1:0 i izborila mjesto među 32 najbolje svjetske reprezentacije na Mundijalu 2014. godine u Brazilu.

"I prije utakmice rekao sam fudbalerima da ovo treba da im bude najsrećniji dan u životu. Želio bih d aim čestitam na svim naporima koje su uložili u posljednje četiri godine. Sve je funkcionisalo onako kako treba, jedna smo od reprezentacija koja je imala najmanje problema tokom kvalifikacija i zbog toga smo nagrađeni danas", rekao je selektor Sušić na konferenciji za medije po završetku susreta u Kaunasu.

Pape se posebno zahvalio navijačima.

"Želim da pohvalim naše navijače koji su uvijek naš 12. igrač, nebitno da li igramo u Zenici ili u gostima. Večerašnju pobjedu poklanjamo njima jer sami ne bi uspjeli. Srećan sam. Najvažnije je da smo našim navijačima omogućili da se raduju i slave. Zahvalio bih se i svojim saradnicima u stručnom štabu, sa kojima je milina raditi", dodao je Sušić.

Selektor BiH naglasio je da je iznenađen igrom koju su prikazali Litvanci.

"Bila je ovo izuzetno teška utakmica. Iznenadilo me je kako su igrali Litvanci, ali bila bi prava nepravda da nismo uspjeli da slavimo. Utakmica je bila veoma teška psihološki, ali uspjeli smo da izdžimo te napore i mislim da smo zasluženo nagrađeni na kraju", zaključio je iskusni stručnjak, čije ime će zlatnim slovima biti upisano u istoriju reprezentacije BiH.

(MONDO, foto: Klix)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC