• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ninković: Neka moj novac dobiju saigrači

Vezista Crvene zvezde kaže da je uprava prekršila obećanje koje mu je dato po dolasku u klub.

 Ninković: Neka moj novac dobiju saigrači Izvor: MONDO

Miloš Ninković jedan je od rijetkih fudbalera Crvene zvezde koji ne mora da brine za egzistenciju.

Igrajući u Dinamu iz Kijeva i Evijanu zaradio je dovoljno da ne mora da čupa kosu zbog katastrofalne finansijske situacije na "Marakani", ali ga besparica, ipak, pogađa.

Javna je tajna da Ninković i kapiten Nenad Milijaš pozajmljuju "džeparce" mlađim saigračima, a 28-godišnji vezista kaže za "Večernje novosti" da mu je tokom ljetošnjih pregovora sa čelnicima Zvezde obećano da se tako nešto neće događati.

"Uprava je prekršila obećanje koje mi je dala kad sam dolazio. Tada sam samo tražio da svi saigrači dobijaju novac redovno, makar neki određeni iznos, kako bi svi dolazili na treninge zadovoljni, a ne opterećeni egzistencijalnim problemima, jer tako ne možemo do cilja", otkrio je Ninković.

Pošto je prevaren, a nema ni najmanje naznake da će se situacija u Zvezdi promijeniti, Ninković je spreman na nesvakidašnji gest ne bi li koliko-toliko pomogao ljudima sa kojima svakodnevno sarađuje.

"Javno ću sada reći da sam spreman da se odreknem svih zarada do kraja sezone. Ne treba mi ni dinar, ali neka pare dobijaju igrači i članovi stručnog štaba kojima su zaista neophodne", poručio je nekadašnji reprezentativac.

Ninković je u intervjuu "Novostima" govorio i o aktuelnim dešavanjima vezanim za Crvenu zvezdu, odnosno o saopštenju koje su igrači nedavno objavili, a koje je dovelo do toga da im budu polupani automobili.

"Nas igrače je još više ujedinilo sve ružno što nam se dogodilo prethodnih dana i želimo da istim putem krene i uprava kluba", pozvao je Zvezdin fudbaler čelnike da konačno učine nešto o čemu već dugo pričaju - da se ujedine.

"Pojedini mediji su naše obraćanje javnosti i potpisivanje istog predstavili kao rat igrača s upravom, ali to nije tako, niti smo mi to ikada željeli. Jedini smisao svega što smo rekli je da se i oni ujedine, da ostave sujete po strani i posvete se zajedničkom cilju, a to je titula. Ako rade zajedno, neka to onda bude kako treba. U suprotnom, neka bude jedan koji će voditi klub i koji će nam obezbijediti samo normalne uslove za rad, a mi dobro znamo šta nam je činiti da bismo stigli do cilja", dodao je.

Ninković je istakao da igrači ne zauzimaju nečiju stranu, niti to žele.

"Svlačionica nije ni protiv predsjednika Džajića, niti bilo kog potpredsjednika ili člana uprave. Jedina strana koju želimo da zastupamo je Crvena zvezda i tako će i ostati".

Ipak, dio krivice za loše stanje u klubu imaju i igrači. Ninković ne bježi od toga, ali smatra da svako treba da preuzme svoju odgovornost.

"Naša odgovornost za lošu situaciju je velika, pogotovo kada su rezultati u pitanju. Niti bježimo od krivice, niti je svaljujemo na upravu. Ali, hajde da odgovornost podijelimo, neka i drugi prihvate svoj dio, a ne da sve puca po nama. I rezultati i finansijska kriza i međusobni odnosi... Mi plaćamo ceh i zašta smo krivi i zašta nismo.

Iskusni vezista rekao je i da smatra da "pravi navijači" nisu nanijeli štetu automobilima igrača i pozvao ih je da u subotu dođu na "Marakanu" i pomognu ekipi u meču sa Novim Pazarom.

"Iskreno se nadam da navijači u dobroj mjeri dijele mišljenje koje smo iznijeli u otvorenom pismu i pozivam ih da nas podrže u subotu. Utakmicom sa Novim Pazarom za nas počinje serija od četiri meča u kojima je za Zvezdu "biti ili ne biti". Potrebni su nam da zajedno krenemo ka cilju koji i oni i mi toliko želimo da ostvarimo. Vrijeme je da igramo fudbal i pobjeđujemo, zato više ne želim ni riječ da progovorim o drugim stvarima", zaključio je Miloš Ninković.

Čelnici bez riječi o incidentu

Nevjerovatno, ali istinito - igračima Crvene zvezde nije se obratio niti jedan od čelnika kluba povodom incidenta koji se dogodio u noći između ponedeljka i utorka.

"Ni riječi ni od koga! Niti je napad osuđen, a desio se u našoj kući, niti je neko nešto rekao, ni javno, ni nama lično. To dovoljno govori kakvu podršku ekipa ima od rukovodstva. Prepušteni smo sami sebi. Ali uprkos svemu mi razmišljamo na isti način, hoćemo titulu i sve ćemo uraditi da je osvojimo. Bilo bi mnogo bolje i lakše da na tom putu imamo i podršku uprave, ali ako je već nemamo, bilo bi dobro da to znamo. Ako je tako, mi ćemo ići do kraja sami jer titulu želimo više od bilo koga", kaže Ninković.

(MONDO,Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC