• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivša Juga - drim tim

Kada bi se bivše jugoslovenske republike udružile, napravile bi fudbalsku reprezentaciju koja bi mogla daleko da stigne na svakom takmičenju.

 Bivša Juga - drim tim Izvor: MONDO

Od šest bivših jugoslovenskih republika, samo će Bosna i Hercegovina direktno učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. Hrvatska će šansu za odlazak na Mundijal tražiti kroz baraž, dok Srbija, Crna Gora, Slovenija i Makedonija nisu uspjele da obezbijede učešće na najvećoj svjetskoj smotri sljedeće godine.

Južnoamerički mediji su napravili sastav najboljih igrača bivših republika SFRJ, osim Makedonije i ocijenili da bi to bio "tim snova" za velike domete.

Na toj listi su golman Samir Handanović (Slovenija, Inter), odbrambeni igrači Branislav Ivanović (Srbija, Čelsi), Nemanja Vidić (Srbija, Mančester junajted), Neven Subotić (Srbija, Borusija Dortmund) i Emir Spahić (BiH, Bajer Leverkuzen).

U veznom redu bi bili Luka Modrić (Hrvatska, Real Madrid), Ivan Rakitić (Hrvatska, Sevilja) i Miralem Pjanić (BiH, Roma).

U napadu bi bili Stevan Jovetić (Crna Gora, Mančester siti), Mario Mandžukić (Hrvatska, Bajern Minhen) i Edin Džeko (BiH, Mančester siti).

Bivša Jugoslavija je učestvovala na nekoliko svjetskih prvenstava, u Urugvaju (1930), Brazilu (1950), Švajcarskoj (1954), Švedskoj (958), Čileu (1962), Nemačkoj (1974), Španiji (1982) i Italiji 1990).

List "El Telegrafo" u priči o bivšoj Jugoslaviji napomenuo je i kuriozitet da je Dejan Stanković igrao za tri reprezentacije - Jugoslavije u Francuskoj 1998. godine, Srbije i Crne Gore u Njemačkoj 2006. i Srbije 2010. u Južnoj Africi.

(MONDO/Beta, Foto: Beta/AP/Sang Tan,Amel Emric,Scott Heppell/MN Press )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC