• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Derbi u Banjaluci

Nakon dvonedjeljne pauze zbog obaveza reprezentacije BiH u kvalifikacijama za SP, utakmicama 12. kola ovog vikenda nastavlja se Premijer liga BiH.

 PLBiH: Derbi u Banjaluci Izvor: MONDO

Najzanimljiviji duel biće odigran na Gradskom stadionu u Banjaluci (subota, 19 časova), gdje će koplja ukrstiti vodeći Borac i jedan od pretendenata za titulu Široki Brijeg. Zbog problema u kojima se našao banjalučki premijerligaš derbi je bio pod znakom pitanja, ali je dogovorom između predsjednika Borca Srđana Šuputa i nekadašnjeg kapitena Olivera Jandrića riješen problem.

U redovima tima iz Platonove ulice svi se maksimalno spremaju za derbi meč 12. kola, kada u Banjaluku stiže neugodna ekipa Širokog Brijega, koja je na posljednja tri gostovanja u gradu na Vrbasu ostala neporažena. Dva puta bilo je 0:0, dok su prije tri sezone Hercegovci odnijeli sva tri boda slavivši 3:2.

"Pozivam navijače da nas podrže sutra i suguran sam da će im se momci na terenu odužiti. Mi smo u ovoj reprezentativnoj pauzi imali gotovo pola startera na okupljanjima reprezentacija i nadam se da to neće uticati na našu igru, jer smo i prije bili u sličnim situacijama", istakao je na konferenciji za medije trener crveno-plavih Dragan Jović.

Reprezentativni golman Asmir Avdukić nakon istorijskog plasmana BiH na Svjetsko prvenstvo, vraća se klupskim obavezama.

"Dolazi nam u goste jedna od najboljih ekipa u BiH, a znamo da nam Široki Brijeg baš i ne leži kao protivnik. Ipak daćemo svoj maksimum na terenu i nadam se da možemo doći do pobjede", rekao je Avdukić.

Borac je prije pauze u prvenstvu obezbijedio prednost od šest bodova u odnosu na najbližeg pratioca Zrinjski, koji u subotu gostuje na "Bilinom polju" ekipi Čelika.

Trećeplasirano Sarajevo nakon ugostiće Travnik, dok se zanimljiv meč očekuje u Bijeljini. Debitant u bh. eliti Mladost iz Velike Obarske igraće protiv aktuelnog šampiona Željezničara.

U Trebinju se igra duel ekipa iz Republike Srpske. Leotar dočekuje Slaviju i sve osim pobjede tim sa "Polica" već sada gurnulo bi Trebinjce ka provaliji, odnosno ispadanju u niži rang, Prvu ligu Republike Srpske.

Sve utakmice igraju se u subotu.

Parovi 12. kola Premijer lige BiH:
Leotar - Slavija (15 časova),
Mladost - Željezničar (15),
Olimpik - Radnik (15),
Rudar Prijedor - Zvijezda Gradačac (15),
Sarajevo - Travnik (15),
Velež - Vitez (15),
Čelik - Zrinjski (17),
Borac - Široki Brijeg (19).

(MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC