• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"El Brokoli Mekaniko" ima strašno ružan dres

Vrlo zanimljiv, ali, bez obzira što su ukusi različiti i što o njima ne vrijedi raspravljati, vrlo ružan dres španskog nižerazrednog kluba.

 "El Brokoli Mekaniko" ima strašno ružan dres Izvor: MONDO

Za svakog pasioniranog navijača dres omiljenog kluba je svetinja, bez obzira na boje i dezen. Sa ponosom ga nosi i ističe, gdje god bio i kad god je to potrebno.

Ali, šta ako je dres toliko, da ublažimo, nedopadljiv, da čak i onim najvjernijim navijačima nije svejedno kada u njemu izađu na ulicu, kada bi se u njemu najprijatnije osjećao u povrtnjaku, a ne na terenu ili tribini.

Čini nam se da takav problem imaju pristalice mladog nižerazrednog španskog fudbalskog kluba La Hoja Lorka, poznatog pod nadimkom "El Brokoli Mekaniko".

Ovako su ga na nazvali prije svega zbog boje rezervne garniture dresove koja je zelena. Inače, prave klupske boje su plavo-bijela.

Klub je prošle sezone odlučio da na plavo-belim dresovima u skladu sa nadimkom pored grba postavi sliku brokolija, a da rezervnu garnituru učini da potpuno podseća na poznato povrće, i po bojama i po teksturi.


Pogledajte kako to izgleda:



La Hoja Lorka je postigla dobre rezultate, pa su u klubu odlučili da ne mijenjaju dobitnu kombinaciju dezena dresova i za novu sezonu.

Izdvojili smo još neke vrlo zanimljive.

Bivši golman reprezentacije Meksika Horhe Kampos je sam dizajnirao i kreirao u kakvim će majicama braniti, a one su bile vrlo originalne. Evo jedne njegove šarene i drečave kreacije...



Atletik Bilbao je u sezoni 2004-2005 šokirao svoje navijače, ali i ostatak svijeta. Brzo su se Baskijci vratili na standardne prugaste crveno-bijele dresove.



"Tigrovima" iz Hal sitija prije 20 godina uz ovakve dresove nedostajali su samo repovi...



Bilo je i ružnijih...

(MONDO, foto: www.marca.es/La Hoya Lorca/Guliver/Getty Images/Hull City)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC