• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Romina gvozdena čizma!

Ona ima osam pobjeda iz osam kola, ona ima Miralema Pjanića, ona je Roma, ubjedljivi lider i definitivno najveći hit Serije A.

 SERIJA A: Romina gvozdena čizma! Izvor: MONDO

Pao je i Napoli - drugi napad i druga odbrana Serije A. I normalno, kada je igrao protiv prvog napada i prve odbrane! U Rimu, u petak uveče, klub iz Napulja nije imao nikakve šanse protiv Rome, koja je pobijedila 2:0 (1:0).

Rimska "vučica" i njeni navijači proživljavaju nevjerovatne dane, najljepše, kakvima se i najveći optimisti nisu nadali prije početka sezone.

Roma ima pet bodova više od Napolija, odigrala je osam utakmica, nijednom nije izgubila ni bod, postigla je 22 gola i primila samo jedan. Od tih 22, dva su u derbiju djelo reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića.

Goran Pandev nije igrao za Makedoniju protiv Srbije u Jagodini, jer je makedonski savez izašao u susret Napoliju i dozvolio svom najboljem igraču da se što bolje spremi za meč sa Romom.

Upravo je Makedonac na Olimpiku imao prvu idealnu priliku za gol. Pandev je izbjegao ofsajd na oko 40 metara od gola domaćina, dobio je idealnu loptu i put ka golu mu je bio otvoren, imao je samo jednu prepreku - golmana Rome.

"Jedan na jedan" sa Morganom De Santisom...

Odbrambeni igrači "vučice" su kasnili, napadač Napolija imao je vremena i da razmisli kako će prevariti protivnika... ali, uzalud. Pokušao je da proturi loptu pored desne noge iskusnog 37-godišnjeg De Santisa i nije uspio. Vrhovima prstiju golman Rome je spasao svoju mrežu.

Imala je i Roma svojih prilika u prvom poluvremenu, ali ne tako dobrih kao gosti. Lorenco Insinje je, takođe, propustio onu iz kategorije stopostotnih, pogodivši stativu u prvom minutu sudijske nadoknade.

Bilo je to sve iz prvog dijela... Ne, nije!

Završnu riječ i to najljepšu imao je Miralem Pjanić. Bosanac sigurno proživljava najbolju nedjelju fudbala u svojoj karijeri. Poslije utorka i pobjede u Litvaniji, gdje je selekcija BiH obezbijedila istorijski plasman na Mundijal u Brazilu, Pjanić je puno razloga za zadovoljstvo imao i u dresu svog kluba. U četvrtom minutu sudijske nadoknade "skinuo je paučinu" iz slobodnog udarca i Romi popločao put do osme uzastopne pobjede ove sezone u Seriji A.


Roma je u prvom poluvremenu ostala bez povrijeđenog kapitena Frančeska Totija, a poslije desetak igre u nastavku meča i bez Žervinja. Njegovo mjesto pripalo je Ademu Ljajiću.

Minut 69! Minut kada je Napoli i definitivno ostao bez bodova, ali i igrača u Rimu.

Borijelo je poslije centaršuta nadmudrio Paola Kanavara. Mlađi brat mnogo poznatijeg Fabija je ušao na teren u 46. minutu, poslije samo dva na terenu dobio je žuti, a nakon 24 crveni karton, jer se služio rukama u svom šesnaestercu.

Penal kao suza, a Pjanić siguran sa 11 metara da sigurniji ne može da bude - 2:0 za "vučicu".


Kraj? Sada jeste, bodovi ostaju u Rimu, a Olimpikom kao da se već sada ori pesma šampiona...

(MONDO, foto: AP Photo/Gregorio Borgia)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC