• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudijska komisija FSS lupa packe arbitrima

Slobodan Veselinović, Dejan Potočan i Saša Živković kažnjeni sa ukupno 12 utakmica "hlađenja" zbog propusta u mečevima 7. i 8. kola JSL.

 Sudijska komisija FSS lupa packe arbitrima Izvor: MONDO

Oštar kurs Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije!

Da li zbog glasnih primjedbi na suđenje ili stvarne želje da superligaško prvenstvo bude što regularnije, Sudijska komisija radi brzo i siječe brzopotezno. Mnogi klubovi, a prije svih Donji Srem, Novi Pazar, kragujevački Radnički... danima se žale na suđenje i traže zaštitu od najviših organa FSS i Zajednice superligaša.

Komisija je analizirala arbitražu u mečevima 7. i 8. kola JSL i zaključila da je bilo grubih previda pojedinih sudija.

Najteže je kažnjen pomoćni sudija Dejan Potočan koji je u meču Spartak - Donji Srem (2:1) previdio ofsajd poziciju napadača Spartaka, a iz te akcije su "plavi golubovi" došli do gola odluke.

Potočan je kažnjen čak šest mečeva pauze!

Zanimljivo, i drugi pomoćnik na toj utakmici Saša Živković je oštetio Donji Srem, pa je i on kažnjen, ali blaže - dvije utakmice. Živković je, utvrdila je sudijska komisija, mahao ofsajd igrača Donjeg Srema iako je trebalo da drugačije postupi, odnosno da sačeka da vidi rasplet situacije, jer nedozvoljene pozicije nije bilo.

Još zanimljivije, Komisija je ponovo analizirala mečeve iz 7. kola JSL, pa je odlučila da pojedine sudije dodatno kazni, odnosno da im pooštri već izrečenu sankciju!

Tako je Slobodan Veselinović umjesto dva dobio četiri meča suspenzije, a pomoćnik na utakmici Jagodina - Novi Pazar (1:1) Zoran Mićanović poslije najnovije odluke Komisije pauziraće čak šest mečeva!

Koji su grijesi Veselinovića i Mićanovića?

Veselinović, koji je bio glavni sudija, nije dosudio penal za kragujevački Radnički u meču protiv Slobode, iako je bilo očigledno da je fudbaler užičke ekipe igrao rukom.

Pomoćni sudija Zoran Mićanović na utakmici Jagodina - Novi Pazar uticao je na to da se poništi gol gostima i to neopravdano.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC