• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Buđenje Želje, debakl Radnika

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine podsjetio na stare dane deklasiravši u Bijeljini Mladost iz Velike Obarske (0:4). Radnik na Otoci glatko izgubio.

 PL BiH: Buđenje Želje, debakl Radnika Izvor: MONDO

Željezničar se poslije serije loših rezultata ponovo vratio na pobjednički kolosijek savladavši u 12. kolu Premijer lige BiH ekipu Mladosti sa 4:0.

Meč u Bijeljini, na kojem Mladost iz Velike Obarske igra kao domaćin, imao je ružnu uvertiru u Tuzli, gdje su navijači Želje, popularni "Manijaci", demolirali dio jednog tuzlanskog tržnog centra.

Međutim, ekipi Hajrudina Đurbuzovića je na terenu išlo kao podmazano - najprije je u 36. minutu preko Vernesa Selimovića (na slici) stigla do prednosti, da bi isti igrač početkom nastavka svojim drugim golom prelomio utakmicu. Do kraja je Željo pogocima Armina Hodžića i Rijada Bajića do vrha napunio mrežu Mladosti.

Prvi pogodak u subotu popodne postignut je na stadionu "Otoka" u Sarajevu, gdje je Olimpik već u prvom minutu preko Semira Kapića stigao do prednosti protiv Radnika. Već u 19. minutu bilo je 3:0! Za samo 120 sekundi domaći fudbaleri su postigli dva pogotka, prvo Zoran Kokot, a zatim i Haris Duljević za ubjedljivo vođstvo već nakon dvadesetak minuta igre. U nastavku su "vukovi" malo povukli "ručnu" i rutinski sačuvali pobjedu.



I Sarajevo je u ranoj fazi utakmice stiglo u vođstvo protiv Travnika, a strijelac je bio Ognjen Todorović. Svega par trenutaka nakon gola mogao je Nikola Komazec poduplati vođstvo Sarajlija, ali nije uspio da iskoristi jedanaesterac. Todorović je kasnije pogodio i stativu, a gosti su znalački kaznili promašaje Sarajeva i u 40. minutu preko Anela Ćurića stigli do izjednačenja.

Međutim u drugom dijelu, kvalitet je došao do izražaja, pa je najprije Komazec u 53. minutu ponovo doveo bordo tim do prednosti, a trijumf je ovjerio Mario Tadejević iz jedanaesterca u 73. minutu.

Rani pogodak vidjeli su i gledaoci u Prijedoru, gdje je Igor Mišan već u 3. minutu pogodio za prednost Rudara, ali do samog finiša meča više nije bilo golova. Onda je najprije Mikić povisio, a u sudijskoj nadoknadi Vidić ovjerio važnu pobjedu Prijedročana.

Leotar je bolju igru u meču sa Slavijom krunisao u 24. minutu prelijepim golom Bobana Đerića sa preko 20 metara. Domaći su pred kraj prvog dijela igre poduplali prednost preko Lazara Zečevića, a u nastavku znalački sačuvali prednost.

Večeras dva derbija, Čelik - Zrinjski od 17 i Borac - Široki Brijeg od 19 časova.



Rezultati 12. kola Premijer lige BiH:

Leotar - Slavija 2:0 (2:0)
/Đerić 24, Zečević 40/

Mladost - Željezničar 0:4 (0:1)
/Selimović 36, 54, Hodžić 56, Bajić 70/

Olimpik - Radnik 3:0 (3:0)
/Kapić 1, Kokot 17, Duljević 19/

Rudar Prijedor - Zvijezda Gradačac 3:0 (1:0)
/Mišan 3, Mikić 74, Vidić 90/

Sarajevo - Travnik 3:1 (1:1)
/Todorović 7, Komazec 53, Tadejević 73 pen - An. Ćurić 40/

Velež - Vitez 1:0 (0:0)
/Okić 78/

Čelik - Zrinjski 3:2 (1:0)
/Simić 40, Mešanović 74, Kajkut 79 - Crnov 51, Đurić 66/

Borac - Široki Brijeg 2:2 (2:1)

/Đelmić 7, Stokić 33 - Džidić 14, Kordić 52/

TABELA:
Borac 27, Sarajevo 22, Zrinjski 21, Olimpik 20, Željezničar 19, Radnik 17, Široki Brijeg (-1) 16, Velež 15, Slavija 15, Zvijezda Gradačac 14, Čelik 14, Vitez 10, Travnik 10, Rudar Prijedor 10, Leotar 9, Mladost 9.

(MONDO, foto: FK Željezničar, Sportsport, Google)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC