• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Šok za "brđane", prvi poraz Voše

Čukarički ostao bez pobjede u Pećincima golom Nemanje Lakića-Pešića u 90. minutu. Rad slavio u Ivanjici, a Radnički 1923 na Karaburmi.

 JSL: Šok za "brđane", prvi poraz Voše Izvor: MONDO

Remijem sa Donjim Sremom (1:1) Čukarički je ponovo usamljen na vodećoj poziciji Jelen Superlige Srbije, ali pitanje je da li će tamo ostati poslije nedjeljne utakmice Jagodina - Partizan.

Ukoliko slave crno-bijeli, "brđani" će pasti na drugo mjesto, a malo je nedostajalo da upišu još jednu, šestu pobjedu u prvih 9. kola.

Vodili su gosti u Pećincima do posljednjih trenutaka utakmice, ali je Nemanja Lakić-Pešić sjajno skočio poslije centaršuta Radeta Krunića iz kornera i pogotkom razočarao goste.

Čukarički je prethodno poveo četvrtim ovosezonskim golom mladog reprezentativca Srbije Nikole Stojiljkovića, koji je iskoristio asistenciju Dragoljuba Srnića.

Utakmicu u Pećincima obilježio je ogroman broj žutih kartona - čak 11! Meč je sudio Boško Jovanetić.

Deveto kolo donelo je i prvi poraz Vojvodine! Novosađani su na "Karađorđu" izgubili od Slobode Point 1:2, iako su vodili golom Andrije Kaluđerovića u 25. minutu.

Bivši napadač OFK Beograda, Rada i Crvene zvezde dobro je reagovao poslije kornera koji je izveo Poletanović i spuštene lopte glavom Petra Škuletića.

Do odlaska na odmor izjednačio je Miloš Žeravica, koji se na 14 metara od gola Delača lijepo oslobodio svojih čuvara i precizno šutirao.

Bolju igru u nastavku utakmice gosti su krunisali golom Lazara Jovanovića u 77. minutu, koji je natrčao na odbijenu loptu poslije pokušaja Vladimira Krstića.

Pored poraza, Vojvodinu je zadesio i peh zbog povrede Branislava Trajkovića. Štoper "lala" i novopečeni reprezentativac Srbije morao je da bude zamijenjen već u prvom poluvremenu. Trajković nije završio ni prethodni meč Superlige, pošto je poslije jednog duela sa protivničkim igračem zamienjen u poluvremenu utakmice sa Radom.

Prvim golovima talentovanog napadača Uroša Đurđevića Rad je došao do tri boda u Ivanjici, kojima je pobjegao sa začelja tabele.

Iako je trener Javora Bogić Bogićević u najavi utakmice bio ubijeđen da će njegova ekipa savladati "građevinare", gosti su već poslije prvog poluvremena imali dva gola prednosti.

Đurđević je prvo precizno šutirao sa oko 25 metara, a potom i uspješno izveo jedanaesterac.

Javor je u nastavku meča igrao bolje, ali jedino je uspio da ublaži poraz pogotkom Vuka Sotirovića u 72. minutu, na dodavanje Stefana Dražića.

Pobjedu u gostima ostvario je i Radnički 1923, koji je na Karaburmi bio bolji od OFK Beograda 3:2.

Kragujevčani su, poput Rada, vodili 2:0 poslije prvih 45 minuta, a strijelci su bili Filip Knežević u 10. i Darko Spalević u 35. minutu. Po povratku sa odmora "romantičari" su smanjili lijepim golom 18-godišnjeg Dejana Dražića, asistenta u prošlom kolu protiv Slobode (2:2).

Ipak, samo deset minuta kasnije Knežević je vratio dva gola prednosti gostima, pošto je realizovao kontranapad poslije kornera za domaći tim. Odlično ga je uposlio Bojan Beljić.

Konačan rezultat postavio je Jovan Damnjanović, kada je u 74. minutu iskoristio poklon Ivana Petrovića koji je loše vratio loptu ka svom golmanu.

Voždovac je u 9. kolu tek drugi put ove sezone igrao na svom stadionu, na krovu tržnog centra. Na otvaranju su "zmajevi" odigrali 1:1 sa Jagodinom, a sada su poraženi od Spartaka 0:1.

Iako je domaćin bio bolji veći dio utakmice, jedini pogodak postigao je Aleksandar Nosković 15 minuta prije kraja, kada ga je iz drugog pokušaja pronašao Daniel Farkaš.

Subotičanima su išli na ruku ostali rezultati ovog kola, pa su pobjedom u Beogradu ostvarili veliki pomak na tabeli.

U posljednjoj utakmici igranoj u subotu Napredak i Radnički iz Niša priredili su sjajnu predstavu za oko 5.000 gledalaca na stadionu "Mladost".

Nekada veliki derbi srpskog fudbala završen je bez pobjednika 1:1, ali su obje ekipe odlično igrale.

Šanse su viđene na obje strane, a gosti su prvi pronašli put do mreže. U finišu prvog poluvremena strijelac je bio Saša Stojanović koji je poslije loše intervencije Frimponga lijepo primio loptu na butinu i potom je "zakucao" u mrežu.

Ipak, borbeni domaćin došao je do izjednačenja u 78. minutu lijepim udarcem Petra Bojića sa dvadesetak metara.

Taj pogodak probudio je domaću priliku i dodatno pojačao tempo igre, ali nije bilo više golova.

REZULTATI 9. KOLA:

OFK Beograd - Radnički 1923 2:3 (0:2)
/Dražić 57, Damjanović 74 - Knežević 10, 67, Spalević 35/

Javor - Rad 1:2 (0:2)
/Sotirović 72 - Đurđević 21, pen 26/

Donji Srem - Čukarički 1:1 (0:0)
/Lakić-Pešić 90 - Stojiljković 76/

Vojvodina - Sloboda 1:2 (1:1)
/Kaluđerović 25 - Žeravica 33, Jovanović 77/

Voždovac - Spartak 0:1 (0:0)
/Nosković 75/

Crvena zvezda - Novi Pazar 5:1 (3:0)
/Milijaš 8, Dauda 20, 45, Mrđa 55, 72 - Jelić 74/

Napredak - Radnički Niš 1:1 (0:1)
/Bojić 78 - Stojanović 42/

Nedjelja:

Jagodina - Partizan (15.00)

TABELA: Čukarički 18, Partizan (-1) 17, Crvena zvezda 16, Vojvodina 16, Radnički Niš 14, Spartak 13, Jagodina (-1) 12, Napredak 12, Novi Pazar 11, Voždovac 10, OFK Beograd 10, Radnički (Kg) 10, Sloboda 10, Javor 9, Rad 7, Donji Srem 7.

(MONDO, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC