• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Džerard u istoriji, ali bez slavlja

Kapiten Liverpula postigao 100. premijerligaški pogodak u karijeri, ali je meč sa Njukaslom završen bez pobjednika.

 PREMIJER: Džerard u istoriji, ali bez slavlja Izvor: MONDO

Stiven Džerard (33) je odavno ušao u istoriju Liverpula i evropskog fudbala kao jedan od rijetkih igrača koji cijelu karijeru nastupa za isti klub.

U subotu popodne popularni "Stivi Dži" našo se na još jednoj prestižnoj listi.

U 40. minutu utakmice sa Njukaslom, Džerard je realizovao jedanaesterac i izjednačio na 1:1. Tim pogotkom kapiten Liverpula postao je 24. igrač sa 100 ili više postignutih golova u Premijer ligi, 13. koji je to učinio igrajući za samo jedan klub, a treći u dresu Liverpula. Prije njega isto su uspjeli Robi Fauler (128) i Majkl Oven (118).

"Stiviju Džiju" ovo je bio 449. premijerligaški nastup.

Ipak, slavlje "crvenih" pokvarili su igrači Njukasla, koji su uspjeli da osvoje bod u duelu na "Sent Džejms Parku" (2:2), iako su cijelo drugo poluvrijeme imali igrača manje.

Domaćin je poveo u 23. minutu sjajnom "žabicom" Joana Kabaja sa trideset metara, ali je u 39. Mapu Janga-Mbiva skrivio penal oborivši Luisa Suareza i zaradio direktan crveni karton, čime je Liverpulu pružio odličnu šansu da u drugom poluvremenu dođe do preokreta.

To se, međutim, nije dogodilo. Šta više, iako brojčano slabiji, Njukasl je ponovo poveo!

U svom drugom nastupu u Premijer ligi pogodak je postigao 22-godišnji Pol Damet, pošto je u 57. minutu iskoristio lošu reakciju odbrane gostiju poslije prekida. Prikrao se iza leđa defanzivaca Liverpula i usamljen sa samo nekoliko metara smestio loptu u mrežu. Damet je, inače, ušao u igru početkom drugog poluvremena umjesto Muse Sisoka.

Gosti su se našli u šoku, ali su u ubrzo uspjeli da se oporave i preuzmu inicijativu. Poslije nekoliko solidnih napada, novo izjednačenje donio je Daniel Staridž u 72. minutu.

U akciji po lijevoj strani Viktor Mozes je prelepo pronašao Luisa Suareza, koji je potom nesebično poslao loptu pravo na glavu Dina Staridža. Računajući prošlu sezonu, bio je to 13 pogodak napadača Liverpula u posljednjih 13 premijerligaških mečeva. Takođe, Staridžu je ovo šesti uzastopni pogodak na gostovanjima i samo jedan čovjek je ispred njega u istoriji Premijer lige. To je Robin Van Persi, koji je pogodio u devet uzastopnih utakmica na strani.

Samo dva minuta kasnije Suarez je i sam mogao da se upiše u strijelce, ali je iz odlične pozicije pogodio prečku.

Urugvajac je imao i posljednju priliku u meču da donese pobjedu svom timu, međutim, oštar šut iz slobodnog udarca sa 18 metara "paradom" je zaustavio Tim Krul.

Liverpul je ovim remijem došao do vodeće pozicije na tabeli, ali ima samo bod više od Arsenala, koji u 8. kolu igra protiv Norviča.

Njukasl trenutno dijeli osmu poziciju sa Halom.

(MONDO, foto: Beta/AP/Jon Super)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC