• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Real nespreman za "El Klasiko"

Madriđani su nekako pobijedili Malagu (2:0), ali daleko od toga da imaju formu za najveći meč u Španiji, koji je zakazan za sljedeću subotu.

 PRIMERA: Real nespreman za "El Klasiko" Izvor: MONDO

Dok Mesut Ozil briljira u dresu Arsenala, a Garet Bejl grije (najskuplju) klupu Reala, navijači madridskog kluba nemaju previše razloga da budu optimisti pred "El Klasiko".

Real je u prvoj utakmici 9. kola Primere nekako pobijedio Malagu, ali daleko od toga da je prikazao igru koja uliva optimizam i samopouzdanje pred put u Kataloniju na meč sa Barselonom sljedeće subote - 2:0 (0:0).

"Kraljevići" su golove postigli iz pokušaja centaršuta (slučajno) i penala (nepostojećeg).

Bejl je, računajući i utakmice Velsa, kao i one koje je igrao Totenhem prije njegovog 91 milion evra vrijednog transfera, ove sezone bio starter samo jednom! A, ovo je bila 18. takmičarska. Tek četvrti put ove sezone, u dresu Reala, ušao je sa klupe, ove subote u 58. minutu, što znači da je igrao 35 minuta računajući i nadoknadu. U porazu od Atletika igrao je poluvrijeme, u pobjedu nad Galatasarajem 27 minuta, a protiv Viljareala zamijenjen je u 60. minutu. To će do daljeg ostati jedini meč u kojem je bio starter.

Strijelci Anhel Di Marija u 30. sekundi drugog poluvremena i Kristijano Ronaldo u 30. sekundi nadoknade vremena. Prvi gol "pao" je poslije pokušaja Argentinca da centrira sa desne strane, nakon čega je Ronaldo krenuo na loptu glavom, promašio je, a inače izvanredni Vili Kabaljero ostao u raskoraku i zakasnio da reaguje - 1:0.

Kada je publika već krenula da se razilazi, u 90. minutu, rezervista Garet Bejl krenuo je u bijeg, pratio ga je Velington, a kada je ušao u kazneni prostor, Velšanin je probao da izvede dribling, pao je, počeo očima da traži gdje je lopta, pa je i sam ostao zbunjen kada je čuo pištaljku sudije Migela Anhela Gameza.

Loptu je na "kreč" namjestio Ronaldo i postigao osmi gol u Primeri ove sezone, treći sa penala.

Tim Karla Anćelotija bio je bolji tokom 90 minuta, tri gola poništena su Madriđanima i sva tri opravdano zbog ofsajda, Ronaldo je u 7. minutu pogodio prečku, a u 82. imao kolosalnu šansu kada mu je Kabaljero odbranio udarac sa tri metra.

Ali tokom svih 90 minuta i Malaga je bila opasna, odbrana Reala iza koje je ponovo stajao Dijego Lopez, a ne Iker Kasiljas, bila je porozna, ranjiva i samo je nedostatak koncentracije spriječio tim Bernda Šustera da postigne pogodak pred 70.000 ljudi na stadionu na kojem je mnogo jača Malaga, sa Iskom, Hoakinom, Žeremijem Tulalanom, Baptistom, Saviolom i Martinom Demikelisom, odnosno Manuelom Pelegrinijem na klupi, prošle sezone poražena 6:2.

Fudbaleri Valensije izgubili su na domaćem terenu od ekipe Sosijedada rezultatom 2:1, a ovim porazom tim srpskog stručnjaka Miroslava Đukića umanjio je šanse da se približi gornjem dijelu tabele.

Valensija je četvrtim porazom ove sezone priredila novo razočaranje navijačima, iako je većim dijelom susreta igrala napadački i stvorila više povoljnih šansi. Gosti iz San Sebastijana znali su da kazne greške i propuste domaćina, pa su iz kontranapada postigli golove za zasluženi trijumf.

REZULTATI 9. KOLA:

Real Madrid - Malaga 2:0 (0:0)
/Di Marija 46, Ronaldo pen 90+1/

Valensija - Real Sosijedad 1:2 (0:1)
/Pabon 90+3 - Grizman 41, Gutijerez 59/

Osasuna - Barselona 0:0

Espanjol - Atletiko Madrid 22.00

U nedjelju:

Granada - Hetafe 12.00
Almerija - Rajo Valjekano 17.00
Real Betis - Elče 19.00
Valjadolid - Sevilja 21.00

U ponedjeljak:

Selta Vigo - Levante 20.00
Atletik Bilbao - Viljareal 22.00

TABELA: Barselona (+1) 25, Atletiko 24, Real (+1) 22, Viljareal 17, Hetafe 13, Bilbao 13, Valensija (+1) 13, Espanjol 11, Levante 10, Sosijedad (+1) 10, Malga (+1) 9, Sevilja 9, Elče 9, Betis 8, Granada 8, Osasuna 7, Selta 6, Valjadolid 6, Rajo 6, Almerija 3.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Denis Doyle)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC