• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda se "oprala" peticom!

Poslije burne nedjelje, fudbaleri Crvene zvezde deklasirali su Novi Pazar na "Marakani" - 5:1. Dva gola Daude i Mrđe, gol i asistencija Milijaša.

 JSL: Zvezda se "oprala" peticom! Izvor: MONDO

Rano vođstvo!

Samo je to bilo potrebno fudbalerima Crvene zvezde poslije možda i najturbulentnije nedjelje u istoriji kluba.Kada se ono i dogodilo, sve je bilo lakše po ekipu koja je - prema sopstvenom priznanju - bila ostavljena bez obećanih zarada, podrške čelnika, pa i leda, šampona...

Kapitenski, za rano vođstvo ove subote uveče pobrinuo Nenad Milijaš, poslije čega je sve bilo lakše za domaćina. Njegovim pogotkom iz slobodnog udarca, sa 18 metara iskosa sa desne strane, crveno-bijeli su već u 8. minutu poveli protiv Novog Pazara u utakmici 9. kola Jelen Superlige Srbije:

Na kraju: Crvena zvezda - Novi Pazar 5:1 (3:0), pred neobično malo gledalaca na "Marakani".

Zvezdi je ovo tek druga pobjeda u posljednjih pet kola, ujedno i preko potreban rezultat pred nova iskušenja, a u namjeri da se sve loše što je bilo što prije zaboravi. Na drugoj strani, Novi Pazar se prvi put obrukao ove sezone, s obzirom na to da je do ove večeri imao epitet najprijatnijeg iznenađenja šampionata, uz Čukarički.

Zvezda naredne subote gostuje Radničkom u Nišu, što će biti neuporedivo teži ispit za tim Slaviše Stojanovića u poređenju sa večerašnjim duelom koji je prerano bio riješen.

Golman Pazaraca, Nemaja Supić, katastrofalno je reagovao kod Milijaševog udarca - krenuo je po inerciji ka "prvoj" stativi koju je pokrivao živi zid, ali je lopta završila u "njegovom" uglu koji je ostao nepokriven.

Milijašu je to bio drugi pogodak ove sezone u Superligi.

Samo 11 minuta kasnije, Crvena zvezda je probila odbranu gostiju na desnoj strani, Nejc Pečnik se pojavio na krilu, istrčao, centrirao po zemlji, a Abiola Dauda sa pet metara iz prve samo preusmjerio loptu u mrežu statičnog Supića.

Gol je postigao u nedjelji u kojoj je preko Twittera "prokleo" one koji su mu razbili stakla na kolima, a potom i opsovao jednog od navijača koji mu je na to odgovorio da mora da igra bolje.

I to je bilo to od neizvjesnosti, mada...

Daudi je to četvrti gol u Superligi, a peti u sezoni računajući i Kup Srbije.

U 23. minutu najdramatičnija scena na utakmici, ali ne iz sportskih razloga. Na centaršut iz kornera, Nino Pekarić krenuo je glavom, a Boban Bajković pesnicama, u namjeri da izbije loptu.

Pekarić je, poslije sudara, nepomično ostao da leži na travi, pritrčali su igrači oba kluba i pokušavali da spriječe da nokautirani fudbaler "proguta jezik", što se često događa u ovakvim situacijama, a ubrzo je stigla i ljekarska služba sa njegove klupe, kao i pomoć od strane ekipe klinike "Anlave".

Pekarić je iznijet sa terena na nosilima, a zamijenio ga je Slobodan Vuković.

Prvo poluvrijeme završeno je drugim pogotkom Daude, u 45. minutu! Milijaš je izveo korner s lijeve strane, poslao idealan centaršut na peterac, gdje je Nigerijac izabrao pravi tajming za skok i iskoristio inerciju tijela da ukuca glavom loptu u Supićevu mrežu - 3:0!

Između ovih golova igrao se otvoren fudbal, Novi Pazar je imao svoje šanse, Bajković je dva, tri puta morao da interveniše, pa se ne može reći da je Zvezda bila bolja "za tri gola" u prvih 45 minuta.

Izmjenom Petar Jelić za Nemanju Vidakovića gosti su nagovijestili da bi, i pored bezizlaznih 3:0, mogli da napadnu u drugom poluvremenu i bar se upišu na semafor.

I u jeku inicijative Pazara, u 56. minutu, "sijevnula" je kontra domaćina koji je u istom napadu pogodio i stativu i mrežu. Nikola Mijailović oduzeo je Jeliću loptu, povukao kontru, dodao do Miloša Ninkovića koji se nalazio na centru igrališta, ovaj proslijedio do Daude, koji je sačekao da mu se pridruže ostali i centrirao, a Pečnik sa pet metara pogodio stativu!



Zvezda je imala sreće utoliko što se lopta od stative odbila do Mrđe, koji je u punom naletu uspio da je primi, a onda lijevom nogom zatrese mrežu za svoj četvrti gol ove sezone, poslije het-trika koji je postigao u pobjedi nad Spartakom od 5:0.

Par minuta kasnije, Mrđa je morao da postigne i drugi gol, ponovo na centaršut Daude sa lijeve strane, ali je sa pet metara prebacio prečku i potom pao "preko" Supića i umalo se povrijedio. Olakšavajuća okolnost po Mrđu, ujedno i razlog što ovo neće biti promašaj kola, predstavlja ofsajd pozicija u kojoj se našao Dauda u trenutku Ninkovićevog pasa.

Da mu se igra, da mu je stalo i da mu nije svejedno da li je četiri ili pet - nula, Mrđa je pokazao u 72. minutu kada je iskoristio prostor na lijevom krilu, "sačekao" da mu priđe čuvar a onda ga fintom izbacio, prišao golu i iskosa sa lijeve strane gađao "dalji" ugao i pogodio - raklje, za 5:0.

U posljednje dvije utakmice na "Marakani", Mrđa je postigao pet golova.

Tek tada, Novi Pazar je uspio da se "upiše". Strijelac je bio rezervista Jelić u 74. minutu.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Vešović, Arauho, Krneta, Mijailović (od 85. Petković) - Kovačević, Milijaš, Ninković, Pečnik - Dauda (od 76. Kasalica), Mrđa (od 89. Gogić).

NOVI PAZAR: Supić - Đorđević, Pekarić (od 27. Vuković), Lazarević, Protić - Lotinac, Obrovac, Kecap - Rusmir, Arsenijević (od 66. Nenadović), Vidaković (od 46. Jelić).


Trener crveno-bijelih Slaviša Stojanović pružio je šansu Migelu Arauhu da debituje šest dana prije 19. rođendana i u centru odbrane ga upario sa, takođe mladim, Jovanom Krnetom. U napadu je zadržao tandem Abiola Dauda/Dragan Mrđa, koji je povremeno igrao odlično, a povremeno bio nevidljiv.

Trener gostiju, Milan Milanović, domaćinu je suprotstavio naizgled ofanzivni sastav sa trojicom napadača po vokaciji, ali je samo centralni Nemanja Arsenijević oslobođen defanzivnih zadataka i kretnji u oba pravca.

Ovaj koncept izdržao je osam minuta...

A, Delije... Njih je znatno manje nego na nekim prethodnim utakmicama, kao i ostale Zvezdine publike sa Zapada i Istoka. Iako je lijepo vrijeme, ove subote uveče na "Marakani" se okupilo između pet i šest hiljada ljudi.

Oni najvatreniji istakli su transparent:

"I vi gore, i vi dole. Dovedite se u red. Nemoj da vas navijači Zvezde mole".

Uprkos "petici", nema sumnje da je pred nama još jedna burna nedjelja na adresi Ljutice Bogdana 1a. Narednog petka, biće održana Skupština kluba.

(Nikola Janković, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC