• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Široki izvukao bod protiv Borca

Borac i Široki Brijeg remizirali 2:2 u derbiju 12. kola Premijer lige BiH. Borac dva puta vodio, Široki dva puta stizao.

 PLBiH: Široki izvukao bod protiv Borca Izvor: MONDO

Borac i Široki podijelili su bodove u jednom od rijetkih derbija bh. fudbala koji je opravdao taj epitet.

Pred četiri hiljade gledalaca na Gradskom stadionu ekipe Dragana Jovića i Slavena Musa odigrale su odličnu utakmicu u kojoj nije nedostajalo golova, prilika, uzbuđenja.

Na kraju Borac i Šitoki Brijeg podijelili su bodove remizirajući 2:2, iako su i jedna i druga ekipa mogle do čitavog plijena. posebno Borac koji je u finišu utakmica imao nekoliko dobrih prilika.

Borac je dva puta dolazio u vođstvo, prvo već u sedmoj minutu kada je Đelmić golom završio kontru domaćih, a zatim i u 33. minutu kada je Stokić odličnim udarcem matirao Soldu, poslije sjajnog pasa Grahovca.

U međuvremenu Široki je poravnao poslije kornera preko Džidića, koji je iskoristio statičnost domaće odbrane i rutinski matirao Avdukića, a zatim i u drugom poluvremenu, kad aje Kordić evrogolom u 52.minutu postavio, kako se ispostavilo konačnih 2:2.

Borac je i dalje lider na tabeli sa osvojenih 27 bodova, ali je Sarajevo pobjedom nad Travnikom uspjelo da smanji zaostatak na pet bodova za Banjalučanima.

TOK UTAKMICE:

Jedan od derbija 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Zenici bio je fantastičan, a pobjeda je pripala Čeliku, dok je drugi u Banjaluci počeo u istom ritmu mada je sve do petka uveče bilo upitno njegovo odigravanje zbog dugovanja Oliveru Jandriću.

Uzbuđenja na Gradskom stadionu gdje se okupilo oko četiri-pet hiljada gledalaca počela su već u četvrtom minutu kada su gosti propustili stopostotnu priliku. Ivanković je centrirao sa lijeve strane a Kordić sa tri metra šutirao pored gola već savladanog Asmira Avdukića i tako se propisno obrukao.

Lider prvenstva BiH je taj promašaj kaznio tri minuta kasnije.

Poslije akcije Joce Stokića, koji je odlično uposlio Ognjena Đelmića, napadač Banjalučana je iz prve šutirao iskosa sa desne strane i pogodio malu mrežu Antonija Solde - 1:0.

Gosti sa Pecare su u 13. minutu poslije duplih pasova Vagnera i Kordića bili blizu izjednačenja, ali je Avdukić fantastično odbranio udarac Kordića. Ipak, u nastavku akcije poslije kornera, Džidić je s peterca glavom pogodio za izjednačenje - 1:1

Grahovac je u 24. minutu odlično šutirao po zemlji u desni donji ugao, ali je Soldo krajnjim naporom uspio da skrene loptu u korner.

Poslije centaršuta iz ugla, gužva u šesnaestercu je donijela svojevrstan karambol - Vlajić je pokušao da otkloni opasnost, ali je pogodio u leđa svog saigrača. Lopta se odbila pod prečku, ali je Soldo uspio da je izbaci u novi korner.

Ponovo je golman gostiju spasio Široki Brijeg u 26. minutu kada je “bombu” sa blizu 30 metara uputio Đelmić. Odlična utakmica u Banjaluci…

Srđan Grahovac, koji je jako raspoložen za igru u subotu uveče na Gradskom stadionu, asistirao je Joci Stokiću, koji se odlično ubacio u šesnaesterac s lijeve strane, a napadač Banjalučana ovakve mat pozicije rutinski rješava - 2:1.

Ovo je Stokiću osmi gol u Premijer ligi BiH i prvi je strijelac lige, dok je Đelmić na drugom mjestu sa pogotkom manje, koliko ima i Vagner iz Širokog Brijega.

Prvu priliku u nastavku u 52. minutu imao je Grahovac koji je pokušao izdaleka sa oko 25 metara.

Ono što nije uspjelo fudbaleru Borca uspjelo je Kordiću već u sljedećem napadu na suprotnoj strani.

Napadač Širokog Brijega Kordić opalio je i pogodio rašlje Avdukićevog kola sa 25 metara i tako se iskupio za promašaje iz prvog dijela.

U 55. minutu fudbaleri Borca izveli su akciju iz kornera, Žižović je vratio povratnu za Grahovca koji je lijevom iz prve šutirao tik iznad prečka Soldinog gola.

Mladen Žižović imao je odličnu priliku u 63. minutu, poslije kornera, ali je sa desetak metara u gužvi šutirao pored stative.

Pet minuta kasnije golman Borca spašavao je svoj gol i odličnom intervencijom odbranio pokušaj Vagnera.

Nešto kasnije Avdukić je samo pogledom ispratio pokušaj Zakarića, koji je na sreću Banjalučana, završio tik pored stative.

Šest minuta prije kraja Borac je propustio odličnu priliku da riješi utakmicu. Stokić je snažno šutirao iz slobodnjaka sa preko 30 metara, Soldo je bio nesiguran i samo odbio loptu, a Grahovac je sa samo dva metra od njega nekako zahvatio loptu, ali je ona završila u rukama Solda.

Minut prije kraja nova drama u šesnaestercu gostiju, Stokić je  povukao kontru po lijevoj strani, ubacio u peterac, igrači Širokog su je izbili do Žižovića, koji šutira neometan, ali je izblokiran. U nastavku akcije Đelmiće je pokušao, ali lopta odlazi preko gola.

Meč na Gradskom stadionu počeo je minutom šutnje za trojicu preminulih navijača BiH koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći vraćajući se sa utakmice Litvanija - BiH.

SASTAVI:

BORAC: Avdukić, Radulović, Žižović, Grahovac, Stokić, Raspudić, Đelmić, Subić, Žuržinov (od 61. siniša Dujaković), Žarić, Grujić (od 75. Stefan Dujaković).

ŠIROKI: Soldo, Džidić Ivica, Barišić, Kordić, Zakarić, Landeka, Wagner, Zadro (od 75. Ćorić), Ivanković, Špikić, Blaić.

(MONDO, foto: MONDO/Arhiva, Glas Srpske)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC