• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pančev, Pjanović, Žigić, pa... Milijaš!

Od odlaska Pančeva, samo su Pjanović i Žigić dali više golova za Zvezdu od Milijaša. Da li Zvezdin kapiten zaslužuje više poštovanja?

 Pančev, Pjanović, Žigić, pa... Milijaš! Izvor: MONDO

"Milijaš, napolje! Milijaš, napolje!", orilo se nedavno stadionom Crvene zvezde kada je aktuelni kapiten kluba i jedan od posljednjih igrača koji je zaista ostavio neizbrisiv trag na adresi Ljutice Bogdana 1a promašio penal u utakmici sa Čenromorecom.

Milijaš je na kraju izašao napolje i, prema tvrdnji njegovog velikog prijatelja Miloša Ninkovića, prebrodio najteži period u karijeri.

Ove večeri, 19. oktobra 2013. godine, Milijaš je u pobjedi Crvene zvezde nad Novim Pazarom od 5:1 postigao prvi gol na utakmici u 8. minutu, drugi u sezoni, a jubilarni 50. u crveno-bijelom dresu!

Slovima: pedeseti.

Lijevonogi Zemunac je do ove brojke stigao u 148 nastupa u Zvezdi, čiji je dres nosio od 2006. do 2009, pa od 2012. do danas. I nosiće ga još...

SEZONA 2008/09

U posljednjoj sezoni prije odlaska u Vulverhempton, Milijaš je postigao 23 gola na 39 utakmica za Zvezdu, bio prvi strijelac lige i praktično sam držao klub u svom naručju, dok je na sve strane "pucalo", dok su stranci bježali ka aerodromu, telefoni bili isječeni, navijači tjerali predsjednika, itd.

Koliko je Zvezdina publika bila nepravedna prema Milijašu, koji je neosporno ove sezone imao krizu forme, pa i fizičke pripreme, govori i podatak da je klub od odlaska Darka Pančeva imao samo dvojicu boljih strijelaca od Milijaša - Mihajla Pjanovića i Nikolu Žigića!

I Pančev i Pjanović i Žigić su (bili) klasični napadači, centarforovi, igrači "za koje je igrala cijela ekipa".

A, Milijaš? On je do svojih 50 pogodaka stigao igrajući vezistu. Njemu ni brzina, ni startnost, ni fizička snaga nisu bili naklonjeni, ali je sve nadoknađivao fudbalskim umijećem i lijevom nogom kakva se rijetko viđa, ne samo na ovim prostorima.

Pančev je za Zvezdu dao 97 golova na 112 utakmica tokom za tri sezone, od 1989. do 1991. godine. Pjanović je postigao 81 prvenstveni pogodak (nismo uspjeli da pronađemo podatke za pogotke u Kupu i Evropi, pa je brojka svakako "jača") na 111 utakmica od 1999. do 2003. godine. Žigić je za Zvezdu igrao od 2003. do 2007. godine i za tri pune i početak jedne sezone, postigao 59 golova na 100 utakmica.

Između Pančeva i ove večeri, mnogi vrhunski napadači i vezisti igrali su za Zvezdu, ali nisu stigli do 50 pogodaka. Čak ni jedan Anto Drobnjak (39), ni Marko Pantelić (33), ni Darko Kovačević (37), ni Goran Drulić (25 prvenstvenih), Zoran Jovičić (37), Branko Jelić (22), Milan Purović (17), Perica Ognjenović (19), itd, itd.

Milijaš, reklo bi se, zaslužuje mnogo više poštovanja od strane navijača, ne samo Zvezdinih... Pa i kad promaši penal, kad se ne kreće najbolje, kad loše doda, kada "uspori" igru, pa i kada mu je plata 360.000 evra.

(Nikola Janković, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC