• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Torcida ostavila poruku HNS: Spremni za rat

Navijači Hajduka na zidu Hrvatskog fudbalskog saveza u Zagrebu tokom noći ostavili transparent "Spremni za rat".

 Torcida ostavila poruku HNS: Spremni za rat Izvor: MONDO

Novo pravilo Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) o uvođenju vaučera za navijače, ujedinilo je pristalice svih navijačkih grupa u toj zemlji.

Oni su negodovali zbog novog propisa uz moto "Naše ujedinjenje za vaše uništenje", čime su jasno stavili do znanja HNS da im je postao najveći neprijatelj.

Navijači Hajduka, poznatiji kao Torcida otišli su korak dalje pa su uoči meča sa Hrvatskim Dragovoljcem posjetili sjedište HNS u Zagrebu i ostavili jasnu poruku na velikom bijelom platnu "Spremni za rat" kojom su jasno poručili čelnicima fudbalskog saveza da ne prihvataju vaučere.

Torcida je objavila da je odmah po donošenju pravila o vaučerima njeno najuže "jezgro" održalo sastanak na kojem je odlučeno da ta navijača grupa ne podržava i ne priznaje takav način prodaje ulaznica.

"Svim ljubiteljima fudbala u Hrvatskoj treba da bude jasno da ovakav način prodaje ulaznica nema veze sa borbom protiv navodnog huliganizma. Svim osobama protiv kojih se vodi bilo kakav prekršajni/kazneni postupak na hrvatskim sudovima izrečene su mjere opreza/zabrane odlaska na fudbalske utakmice uz obavezu javljanja u policijsku stanicu. Njima je odlazak na utakmice zabranjen sudskom odlukom i za njih ove odluke HNS ništa ne znače, jer i bez njih ne mogu na utakmice.

Ovde je riječ o pokušaju gašenja bilo kakvog otpora kojeg organizovane navijačke grupe i istinski ljubitelji fudbala pružaju pojedincima u Hrvatskom nogometnom savezu koji domaći fudbal koriste isključivo u svrhu sticanja vlastitog profita. Prazne tribine stadiona u Maksimiru žele prebaciti na sve ostale stadione u Hrvatskoj kako se na istim tribinama ne bi čuo nikakav znak otpora ili negodovanja protiv vladajućih struktura. Oni ne žele da fudbal bude zabava za ljude, već njihova privatna fabrika novca. U njoj su gledaoci nepotrebni, a svi neistomišljenici etiketirani su kao neprijatelji države", stoji, između ostalog, u saopštenju Torcide.

Splićani su jasno naveli da to znači "rat protiv navijača" i da će odgovoriti istom mjerom.

"Ovaj rat koji ste pokrenuli protiv navijača, dovodi do našeg ujedinjenja u cilju vašeg uništenja. Klupske svađe ostavljamo privremeno sa strane. Ako možemo zajedno na utakmicama reprezentacije stajati jedan do drugog, vjerujte da možemo i danas zajedno stajati. Danas, kako bi vas srušili i izbacili jednom zauvijek iz hrvatskog fudbala", napisali su navijači Hajduka uz poruku "Kontra mraku, kontra sili!"

(MONDO, Foto: Twitter@Torcida_1950 )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC