• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hodžson: Runi će zasijati na Mundijalu

Selektor reprezentacije Engleske rekao je da Vejn Runi ima potencijal da bude jedan od najboljih igrača na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014.

 Hodžson: Runi će zasijati na Mundijalu Izvor: MONDO

Vejn Runi je na Vembliju prošlog utorka bio strijelac i doprinio pobjedi Engleske nad Poljskom (2:0), čime je ta selekcija obezbijedila plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine. Bio je to njegov sedmi gol na šest utakmica u kvalifikacijama.

Roj Hodžson, selektor Engleske, smatra da je Runi u odličnoj formi i da uprkos incidentima koje je imao na prethodnim Mundijalima mogao da zablista u Brazilu 2014.

Napadač "Gordog albiona" je nastupao na SP 2006. i 2010. godine, ali nije uspio da postigne gol. On je u dva navrata bio isključen u važnim utakmicama, zbog čega navijači strahuju da bi to ponovo moglo da se dogodi u Brazilu.

"Mislim da Vejn Runi može da bude zvijezda Svjetskog prvenstva ako bude nastavio da igra kao do sada. Treba imati poverenja, jer ne možete da osuđujete ljude na osnovu grešaka koje su pravili u prošlosti", rekao je Hodžson britanskim medijima.

"Kada je dolazilo do grešaka zbog temperamenta on je kritikovan i za to je platio, ali ne možete to stalno da provlačite", dodao je 66-godišnji trener.

Runi je isključen u četvrtfinalnoj utakmici Svjetskog prvenstva 2006. godine protiv Portugala, jer je šutnuo Rikarda Karvalja i gurnuo tadašnjeg saigrača iz Mančester junajteda Kristijana Ronalda.

Engleska je tada izgubila sa 3:1 poslije penala i završila takmičenje u Njemačkoj.

Runi je takođe dobio crveni karton u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo 2012. godine, protiv Crne Gore, jer je šutnuo protivničkog igrača Miodraga Džudovića. On je zbog toga propustio prve dvije utakmice na EP u Ukrajini i Poljskoj.

"Ako bismo gledali posljednjih 10 utakmica u kvalifikacijama, Runi je bio sjajan, disciplina je bila fantastična, uticao je na saigrače i bio je pravi primjer. Samo na osnovu toga mogu o njemu da sudim", rekao je Hodžson.

Runi je 2003. godine debitovao za reprezentaciju Engleske i do sada je odigrao 86 utakmica i postigao 38 golova.

(Beta:Foto: Beta/AP/Matt Dunham)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC