• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Teško? Partizanu baš prija Đurđevo brdo!

Tradicija je ostala na strani Partizana i poslije 9. kola JSL. Crno-bijeli pobijedili 3:0 i ostali neporaženi u Jagodini poslije sedam utakmica.

 JSL: Teško? Partizanu baš prija Đurđevo brdo! Izvor: MONDO

Partizan je došao u Jagodinu poslije dva loša rezultata u Superligi Srbije, poraza u Novom Sadu i remija sa Javorom u Beogradu. "Ćurani" su šampiona dočekali u sjajnoj atmosferi, čemu je doprinio niz od čak sedam utakmica bez poraza. Sve te činjenice, kao i ona najbitnija da su crno-bijeli daleko od forme koja ih je prethodnih šest sezona opravdano isticala kao glavne favorite u borbi za titulu, uticali su da Jagodinci velike nade polože u nedjeljni meč. Da je novo gostovanje Partizana, šesto prvenstveno, najbolja prilika da se sruši neugodna tradicija.

A ona glasi - Jagodina je samo jednom izvukla bod i nikada nije protiv "parnog valjka" postigla gol pred svojim navijačima. Nije ni u devetom kolu Superlige, a primila ih je čak tri!

Jagodina - Partizan 0:3 (0:1)!


Crno-bijeli su opet lideri, ovaj put usamljeni na čelu tabele sa 20 bodova, dva više od Čukaričkog. Junaci tek drugog trijumfa na gostovanjima ove sezone bili su Vladimir Stojković i Miloš Jojić. Prvi se izdvojio sjajnim odbranama, a drugi golom i asistencijama za imenjake Nemanju Petrovića i Kojića.


Ključni momenat bio je neiskorišćen penal Darija Damjanovića u 32. minutu. Stojković je pročitao njegovu namjeru i tako spriječio "ćurane" da postignu prvenac pred svojom publikom, ali i da povedu i ko zna u kom smjeru odvedu derbi.

Jojić je samo dva minuta kasnije postigao gol...

Partizan je meč završio sa desetoricom jer je Miloš Ostojić prije vremena zbog dva žuta kartona morao da napusti teren u 82. minutu. Štoper Partizana bio je krivac za penal.

Stadion Jagodine bio je prilično ispunjen, ali uglavnom navijačima Partizana, Crno-bijeli su tokom svih 90 minuta imali glasnu podršku sa tribina. Milorad Mažić je vrlo dobro odradio posao, što se ne može reći za pomoćnike, koji su imali po jednu grešku.

JAGODINA: Đuričić, Milinković, Projić, Živanović, Tomić, Ranđelović (od 70' Cvetković), Damjanović, Đurić, Arsenijević, Mitošević (od 53' Lepović), Pešić.

PARTIZAN:
Stojković, Obradović, Ostojić, Stanković, Volokov, Đemba Đemba, Jojić, Ilić, Ninković (od 69' Kojić), A. Živković (od 48' Petrović), Fofana (od 76' Gulan).



TOK UTAKMICE

KRAJ... Partizan je prvi na tabeli Superlige Srbije!

84. minut - GOOOOOOOL - Jojić, Kojić, Jojić, Kojić i... Nemanja Kojić za nova tri boda Partizana - 3:0. Sve zasluge opet pripadaju sjajnom Jojiću. Povukao je kontru, zatim se izborio za loptu i asistirao na lijevu stranu za Kojića, koji je bio siguran. Prizemnim udarcem pogodio je dalji ugao...

82. minut - Partizan je ostao sa desetoricom na terenu. Ostojić je opravdano dobio drugi žuti karton.

76. minut - Nemanja Kojić se opet obrukao... "Jedan na jedan" sa Đuričićem bio je napadač Partizana, ali ga je "pročitao" čuvar mreže Jagodine. I odbijena lopta je stigla do njega, a nju je već promašio.

76. minut - Gulan je zamijenio Fofanu.

69. minut - Kojić ulazi umjesto Ninkovića, na drugoj strani Cvetković mijenja Ranđelovića.

65. minut - Vladimir Stojković je junak Partizana. Velika prilika za Živanovića, bio je sam, neometan, šutirao je pored srpskog reprezentativca, koji se ispružio i spriječio Jagodinu da smanji rezultat.

53. minut - Reaguje Dodić, Mitoševića mijenja Lepović.

51. minut - GOOOOOOOL - Nemanja Petrović, 2:0 za Partizan. Poslije samo tri minuta na terenu, mladi bek crno-bijelih je postigao svoj "prvenac" u seniorskoj konkurenciji. Ali, sve zasluge pripadaju Milošu Jojiću, odličan prodor po lijevoj strani, pa dupli pas sa Fofanom i asistencija za Petrovića, koji je bio sam i veoma preciznim udarcem savladao Đuričića.

49. minut - Rašović je prinuđen da mijenja. Povrijeđenog Andriju Živkovića zamijenio je Nemanjom Petrovićem.

47. minut - Opet greška pomoćnika, podiže zastavicu za ofsajd, a nema ga od strane igrača Partizana. Bila bi to velika prilika da se duplira prednost.

- Počeo drugi dio igre! Nema izmjena.

- Kraj prvog poluvremena, Partizan vodi golom Miloša Jojića, samo dva minuta pošto je Stojković odbranio penal Damjanoviću. Velika grupa navijača crno-bijelih skandira "Uprava napolje"!

- Ono čime se u posljednje vrijeme svi opterećujemo, posjed lopte je na strani "ćurana" poslije 40 minuta igre. Domaćin loptu ima 53 odsto vremena.

39. minut - Ninković iz "slobodnjaka" pogađa gornji dio mreže Jagodine.

- Odlična utakmica na stadionu pod Đurđevim brdom. Partizan zasluženo vodi, ali vrlo lako su domaćini mogli da imaju prednost poslije pola sata igre.

34. minut GOOOOOOL - Kakva kazna, surova! Miloš Jojić je sve sam završio, kada je iz ravnoteže izbacio svoje čuvare veoma preciznim udarcem je pogodio "malu mrežu".

32. minut - Stojković brani šut Darija Damjanovića!

31. minut - Penal za Jagodinu! Ne, nije domaćin bio u nikakvoj prilici, već je Ostojić bukvalno poklonio najbolju šansu Jagodini. Odigrao je rukom, a Mažić je sve lijepo uočio i pokazao na "bijelu tačku".

25. minut - Fofana vraća povratnu loptu u sredinu, Milinković u posljednjem trenutku interveniše ispred Saše Ilića.

ZANIMLJIVOST: Novi duel Nikole Ninkovića i Milorada Mažića. Sudija je "sapleo" fudbalera Partizana, ali nema penala za goste! Ovaj duel vuče korijene još iz Užica... Ustvari, Ninković je slučajno zakačio Mažića poslije čega je završio ležeći na travi.

- Partizan je preuzeo inicijativu, dok se Jagodina povukla na svoju polovinu. Obećanja da će "ćurani" igrati napadački izgleda da su važila samo za prvih pet-šest minuta susreta.

20. minut - Velika šansa za Partizan poslije poklona sudija! Fofana je bio u ofsajdu nakon prodora Živkovića, ali napadač crno-bijelih sa samo nekoliko metara nije uspio da savlada Đuričića. Odlična intervencija golmana Jagodine.

13. minut - Pešić je lako oduzeo loptu nesmotrenom Đemba Đembi na polovini Partizana, odmah je za korak, a potom i za dva ostavio "vezistu" crno-bijelih, međutim, Stojković je bio oprezan, na vrijeme je napustio gol liniju i spriječio Pešića da uputi šut.

9. minut - Prvo uzbuđenje ispred gola "ćurana". Kombinovali su igrači Partizana na polovini domaćeg tima, stvorili poziciju za šut Andrije Živkovića, što je ovaj i učionio sa 20-ak metara, ali je bio neprecizan.

5. minut - Jagodina opasnija na početku utakmice, već dva-tri puta su ozbiljno priprijetili. Igraju presing, a crno-bijeli nemaju, za sada, odgovor.

- počeo je meč u Jagodini

Partizan i Jagodina do sada su odigrali 11 prvenstvenih utakmica i prednost je ubjedljivo na strani crno-bijelih. "Ćurani" su samo dva puta uspjeli da iz duela sa "parnim valjkom" izađu neporaženi. Jagodina je pobijedila (2:1) 10. maja 2009. u Humskoj i osvojila bod (0:0) godinu dana kasnije (11. april 2010) na svom stadionu.

Ta dva pogotka u Beogradu su i jedini koje je Jagodina uspjela da postigne protiv crno-bijelih u prvenstvu. U dva kup duela postigla je tri gola, ali je oba puta završavala takmičenje poslije megdana sa Beograđanima.Iako se teren pod Đurđevim brdom smatra vrlo nezgodnim po Partizan, višestruki šampion države se sa tog gostovanja uglavnom vraćao kući kao pobjednik (4-1-0).

Partizan je dobio posljednjih šest utakmica, a na čak sedam uzastopnih nije primio gol! Posljednje dvije pobjede zabilježio je sa po 1:0.

Vuka Rašovića može da brine i činjenica da njegov tim ne igra najbolje ove sezone, pogotovo kao gost. Crno-bijeli su strani osvojili samo četiri boda iz tri utakmice. Pobijedili su Slobodu u Užicu, remizirali na Čairu i izgubili od Vojvodine.

Osvajač Kupa Srbije za prošlu sezonu na svom terenu nije bez greške, jer je još u prvom kolu poražena od Napretka (0:2). Poslije toga redom su, bez primljenog gola, padali Donji Srem, Spartak i Novi Pazar.

Šef stručnog štaba Jagodinaca vjeruje da može do pobjede u duelu sa šampionom, a što je najzanimljivije najavio je napadačku igru svog tima i pokušaj da se domogne sva tri boda. "Ćurani" su na posljednjih sedam utakmica bez poraza, posljednji su doživjeli od Crvene zvezde u Ljutice Bogdana (1:2) još sredinom avgusta.

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC