• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ (najava): Vrhunski fudbal!

Arsenal u utorak dočekuje vicešampiona Evrope, na San Siru klasik: Milan - Barselona, sudi arbitar koji je Bajeru priznao fantomski gol.

 LŠ (najava): Vrhunski fudbal! Izvor: MONDO

Borusija iz Dortmunda, vicešampion Evrope, ima najteži zadatak u utorak uveče. Kako odoljeti trenutno najboljoj ekipi ili jednoj od najboljih ekipa u Evropi, londonskom Arsenalu?

Milan, desetkovan dočekuje Barselonu, a kuriozitet meča na San Siru biće da će suditi Feliks Brih, arbitar koji je u žiži interesovanja javnosti u Evropi, jer je priznao gol Bajeru iz Leverkuzena u Bundesligi koji nije postignut!

Šalke protiv Čelsija juri treću pobjedu u Ligi šampiona, baš kao i Atletiko Madrid protiv Austrije u Beču.

Londonski Arsenal igra trenutno najljepši fudbal ne samo na Ostrvu. "Tobdžije" su ostvarile čak 10 pobjeda i dva remija u posljednjih 12 utakmica u svim takmičenjima. Zaista, protivnik za izbjegavanje u ovom trenutku.

Ali, dortmundski "milioneri" nemaju kud, moraju u sjeverni dio Londona. Trener Borusije Jirgen Klop (ponovo će biti na tribinama zbog kazne), priznaje da je primjetio da ekipa gubi dah u posljednjim mečevima i da kondiciono njegovi igrači nisu baš u top formi.

"Gubimo paru", slikovit je bio Klop. Ipak, i pored toga što ne može da računa na Sebastijana Kela, Lukasa Piščeka i Ilkaja Gundogana, Klop se nada dobrom rezultatu u Londonu.

Pobjedom nad Borusijom, Arsenal bi napravio džinovski korak ka drugoj fazi Lige šampiona.

"Očekuje nas veoma teška utakmica protiv Dortmunda. Imamo obje pobjede u grupi, pa nam je sutrašnja na našem terenu veoma važna. Poslije tog meča znaćemo kako stoje stvari u našoj grupi. Oni imaju dobar tim i postižu dobre rezultate u Bundesligi", rekao je fudbaler Arsenala Mikel Arteta.

U drugoj utakmici Grupe F očekuje nas takoreći "južnjački derbi" Olimpik Marsej - Napoli.

Ako za neku utakmicu, odnosno duele pojedinih klubova možemo da kažemo da je evropski klasik, onda je to svakako duel Milana i Barselone.

Posljednjih godina i decenije, dvoboji ova dva kluba postali su jedan od najvećih derbija u modernoj istoriji ovog sporta, pošto će se sastati Milan i Barselona.

Dva kluba su do sada odigrali bezbroj velikih i važnih mečeva, svakako najvažniji je bio onaj iz 1994. godine u finalu, kada su rosoneri predvođeni Dejanom Savićevićem u Atini trijumfovali sa 4:0.

Ipak, od tada je Barselona bila mnogo uspješnija, a prošle sezone Katalonci su eliminisali Milan u osmini finala. Rosoneri su tada kod kuće trijumfovali sa 2:0, ali je u revanšu Barselona dominirala i pobijedila sa 4:0.

Trenera Milana Masimilijana Alegrija brine veliki broj povrijeđenih igrača, među kojima je i najbolji strijelac Mario Baloteli.

"Još čekamo da nam se vrate igrači, pre svih Pacini, Bonera, Di Šiljo i Baloteli. Biće teško protiv Barselone, ali imamo kvalitet da joj se suprotstavimo. Pokušaćemo da osvojimo tri boda koja bi možda bila i presudna za plasman u narednu fazu takmičenja", rekao je Alegri.

Barselonu očekuje velika nedjelja, pošto poslije gostovanju u Milanu, za vikend dočekuje najljućeg rivala Real Madrid u novom El klasiku.

"Ova nedjelja je za nas neka vrsta glavnog testa za ovo polugodište. Zasad nam ide odlično, ali smo visoko postavili ljestvicu. Moramo da budemo oprezni kada je u pitanju duel sa Milanom, jer se radi o ekipi koja ima izuzetan takmičarski karakter i veoma dobar napad", rekao je sportski direktor Barselona Andoni Zubizareta.

Zanimljivo bi trebalo da bude u derbiju E grupe, gdje će neporaženi Šalke u Gelzenkirhenu dočekati londonski Čelsi.

"Za nas je to veoma važan meč, jer smo u prvom kolu kod kuće izgubili od Bazela. Srećom, nakon toga smo osvojili tri boda u Bukureštu, a sa novom pobjedom bi se približili plasmanu u osmini finala", rekao je golman Čelsija Peter Čeh.

Rumunska Steaua dočekaće sutra ekipu Bazela, a poraz bi za ekipu iz Bukurešta vjerovatno predstavljao i oproštaj od evropskih nadanja.

PAROVI 3. KOLA:

GRUPA E

Šalke - Čelsi
Steaua - Bazel

TABELA: Šalke 6, Čelsi 3, Bazel 3, Steaua 0.

GRUPA F

Arsenal - Borusija Dortmund
Marsej - Napoli

TABELA: Arsenal 6, Borusija Dortmund 3, Napoli 3, Marsej 0.

GRUPA G

Austrija Beč - Atletiko Madrid
Porto - Zenit

TABELA: Atletiko M. 6, Porto 3, Zenit 1, Austrija 1.

GRUPA H

Milan - Barselona
Seltik - Ajaks

TABELA: Barselona 6, Milan 4, Ajaks 1, Seltik 0.

(MONDO, foto: AP Photo/Matt Dunham)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC