• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TV akcija šokirala Srbiju: Prst na čelo!

Voditelj emisije "Total Soccer" SOS Kanala Nebojša Petrović za MONDO objasnio šta je želio da postigne jezivom slikom prebijenog novinara u studiju.

 TV akcija šokirala Srbiju: Prst na čelo! Izvor: MONDO

Svi oni koji prate SOS Kanal, a ima ih, zaista, mnogo kada je riječ o emisiji "Total Soccer", koju godinama maestralno vodi Nebojša Petrović, bili su šokirani i uzbuđeni kada su u studiju sportske televizije vidjeli krvavog gosta-komentatora Zorana Šećerova.

Usijao se internet, društvene mreže... Mnogi portali, među kojima i ovaj koji čitate, objavili su hitno vijest da je Šećerov krvav u studiju SOS Kanala, uz dodatak da će u toku emisije objaviti ko ga je tukao i zašto.

Izgledalo je pomalo čudno što gosti u studiju (treneri Vojvodine i Slobode Marko Nikolić i Ljubiša Stamenković-Piskavac), kao i stalni komentator Spita Grujić, ćaskaju sa voditeljem Nebojšom Petrovićem, dok Šećerov krvari, ali fudbalska Srbija je bila prikovana za televizore očekujući da čuje šta se to dogodilo.



Poslije nekih 45 minuta od početka emisije, Petrović i Šećerov su otkrili da je sve zapravo namještaljka i da je iskusni novinar samo našminkan. Želja je bila da se skrene pažnja na učestale prijetnje u srpskom fudbalu sa svih strana, a tim prijetnjama izloženi su i novinari.

"To je moja ideja koju sam pripremao godinu dana. Vidio sam kod Italijana u jednoj emisiji, kada se, na kraju prošle sezone, stalni komentator pojavio sav isprebijan, tvrdeći da su ga prebili rukovodioci jednog kluba... Dva i po sata svi su gledali emisiju samo da bi čuli ko ga je tukao, ali sve je bilo fora i želja da se skrene pažnja na te silne prijetnje u italijanskom fudbalu", rekao je Nebojša Petrović za MONDO dan poslije emisije koja je izazvala lavinu komentara u srpskoj javnosti.

On kaže da mu nije bila želja da bilo koga "navuče", prevari, niti da bilo koga šokira.

"Želja mi je bila da se skrene pažnja na položaj novinara uopšte, pogotovo sportskih. Znam za mnoge prijetnje koje su novinari pisanih medija dobijali zbog ocjena igračima ili zbog nekih drugih komentara. Pokojni Nikola Simić, koji je bio stalni komentator u mojoj emisiji i koji je bio mnogo oštriji od Šećerova takođe je dobijao prjetnje... Sve ovo smo uradili kako bismo ukazali na to šta sve može da se dogodi", rekao je Petrović i nastavio:

"Bolje spriječiti, nego liječiti!".


Sličan fazon, podsjetio je, napravila je svojevremeno i belgijska nacionalna televizija kako bi skrenula pažnju na sve izraženiju netrpeljivost Flamanaca i Valonaca.

Upitan da li je vidio silne komentare na društvenim mrežama, portalima (podijeljena su mišljenja oko efektnosti akcije i načina na koji je to urađeno), Petrović kaže da jeste i da smatra da Srbija još nije spremna na ovako nešto.

"Znam da pojedini novinari imaju obezbjeđenje, ali to je sasvim druga stvar. Ja se družim sa novinarima koji nemaju obezbjeđenje, a imaju problema zbog izgovorene ili napisane riječi. I ja sam imao problema, još dok je studio SOS Kanala bio na stadionu Crvene zvezde. Željeli smo da ukažemo da je sve ovo vrlo moguće da se desi i da konkretnim mjerama treba učiniti sve da se preduprijede takve nemile stvari. Mi se ovde uvijek bavimo posljedicama, a ne uzrocima. Lako je poslati policiju da izvrši uviđaj kada se desi neki incident, ali taj incident treba spriječiti", naglasio je novinar-voditelj SOS Kanala.

Petrović je dodao da je zadovoljan kakav je odjek ova akcija imala u javnosti.

"Malo mi je žao onih koji su bili potrešeni, jer je zaista izgledalo šokantno. Šećerova su dva i po sata šminkale profesionalne šminkerke iz pozorišta i zaista je sve izgledalo šokantno",
rekao je Petrović.

Njegova ideja je bila i da gosti koje je pozvao u emisiju u nedjelju uveče, a to su bili treneri Vojvodine i užičke Slobode, takođe ne znaju za foru.

"Kada su Marko Nikolić i Stamenković ušli u studio bili su šokirani kada su vidjeli Šećerova. Piskavac (nadimak trenera Slobode) je skoro suzu pustio, a kada sam im poslije prvog bloka reklama objasnio o čemu se radi, on mi je rekao: 'Pa, da li si ti normalan!? Ja sam zaplakao za čovjekom! Sad mi je laknulo'",
ispričao je Nebojša Petrović za MONDO.

Kada je uvidio i da se podigla velika frka u javnosti, Petrović je odlučio i da skrati neizvjesnost.

"Zamisli da sam, kao Italijani, sve držao u neizvjesnosti dva i po sata!? Zato sam odlučio da poslije 40-ak minuta objasnim o čemu je riječ", kaže Petrović i dodaje da mu nije u planu da pravi neke slične "šokove" ubuduće, niti skrivene kamere, već da mu je jedini cilj da ukaže na anomalije u društvu, probleme, na učestale prijetnje u srpskom fudbalu, na položaj novinara...

(Predrag Vujić, MONDO, foto: YouTube/screenshot, MONDO/TV printscreen)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC