• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mančester junajted ispada iz lige?

Rezultati Mančester junajteda u ovoj sezoni gotovo preslikani kao u sezoni 1921/22 kada su „đavoli“ ispali iz lige. Da li se istorija ponavlja?

 Mančester junajted ispada iz lige? Izvor: MONDO

Dejvid Mojes nije najbolje počeo kao nasljednik Aleksa Fergusona na klupi Mančester junajteda. Poslije prvih osam utakmica u Premijer ligi Mančester junajted je osmi na tabeli sa 11 osvojenih bodova odnosno tri pobjede, dva poraza i tri remija.

„Crveni đavoli“ zaostaju osam bodova za vodećim Arsenalom, ali ostalo je još mnogo da se igra i rano je govoriti o uspješnoj ili neuspješnoj sezoni.

Ono što je, međutim, zanimljivo ali i zabrinjavajuće za navijače Mančester junajteda je da su njihovi rezultati u ovoj sezoni gotovo identični onima iz sezone 1921/22 koju su đavoli završili na posljednjem mjestu pa su morali da napuste tadašnju prvu ligu Engleske.

Evo nekih podudarnosti iz ove dve sezone, koje ne moraju ništa da znače ali su svakako zanimljive.

Te 1921. godine Mančester junajted je doveo Škota za trenera, Majk Čepmen postao je menadžer Mančester junajteda, baš kao i Dejvid Mojes proteklog ljeta.

„Crveni đavoli“ su u sezoni 1921/22 poraženi od Mančester sitija rezultatom 4:1, bilo je to 22. oktobra 1921. godina na Hajd roudu, a 22. septembra ove godine Siti je na Itihadu slavio protiv Junajteda, pogađate - 4:1.



Mančester junajted je te kobne sezone, baš kao i ove, izgubio od Liverpula golom razlike, prije 92 godine bilo je 2:1 za Liverpul na Enfildu, a ove sezone „redsi“ su slavili 1:0.

Istorija se ponovila i kada je u pitanju duel sa Čelsijem, pošto je Mančester junajted ove sezone remizirao 0:0 sa „plavcima“, baš kao i te kobne sezone za „đavole“.

Niz podudarnosti u sezonama 1921/22 i 2013/14 nastavlja se činjenicom da je Mančester junajted gubio na Old Trafordu od Vest Bromviča, 1921. godine bilo je 3:2, a prije nepunih mjesec dana bilo je 2:1 za Albion.

Ekipa Majka Čepmena u sezoni 1921/22 pobijedila je Sanderlend, kao i ekipa Dejvida Mojesa prije dve nedjelje u meču sedmog kola, a Mančester junajteda je utakmicu osmog kola završio rezultatom 1:1, odnosno identičnim rezultatom kao i u osmom kolu u sezoni 1921/22 protiv Preston Nort Enda.

Vjerujemo da ima i onih koji su se nasmijali naslovu ovog teksta, ali poslije svih ovih podudarnosti, možda će se i oni zapitati da li se istorija zaista ponavlja, da li će Mančester junajted ponovo ispasti iz lige?

(MONDO, Foto: Leslie Millman Collection/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC