• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Zvezda ima 50, Partizan 30 miliona...

Aleksandar Vučić rekao da nema mnogo zainteresovanih da kupe Zvezdu i Partizan jer je dug crveno-bijelih 50, a crno-bijelih oko 25 miliona evra.

 Vučić: Zvezda ima 50, Partizan 30 miliona... Izvor: MONDO

Gostujući na RTS-u prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ostao je pri ranije izrečenom stavu da najtrofejniji srpski fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda moraju da se privatizuju.

Svjestan da mnogi navijači dva beogradska kluba ne prihvataju takvu ideju i da su transparentima na prethodnim utakmicama već izrazili protivljenje privatizaciji, Vučić je još jednom objasnio problem.

"Ako neko misli da je klubovi naslonjeni na državu mogu da funkcionišu, vara se. Ne može država mimo onoga što daje svake godine da sa dodatnih 10-15 miliona evra pomaže Zvezdu i Partizan da bi igrali Ligu šampiona. U Srbiji ima nas milion ili dva koji vole fudbal, ali ona ima sedam miliona stanovnika i mnoge to uopšte ne zanima, pogotovo žene", rekao je Vučić.

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije rekao je da ima zaintersovanih koji bi željeli da se ozbiljno uključe u privatizaciju dva kluba, ali da ih nema mnogo.

Takođe, on je naglasio da je zbog visine dugova u kojima se nalaze dva kluba njihova cijena daleko ispod očekivane.

"Svi znaju s kakvim problemom moraju da se suoče ako žele da preuzmu Zvezdu i Partizan. Ako me pitate da li ima mnogo interesenata - moj odgovor je nema. Pa, Zvezda je dužna 50 miliona evra, a Partizan 35, 30... 25 miliona, ne znam ni sam, a ne smijem da nagađam da me ne bi kritikovali", otkrio je Aleksandar Vučić.

Vicepremijer Vlade je naglasio da je cilj da ozbiljni i sposobni ljudi dođu na čelo klubova sa obje strane Topčiderskog brda i da od njh napravi učesnike Lige šampiona, ali ne o trošku države.

(MONDO, Foto: Tanjug, Jaroslav Pap)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC