• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojković o penalima: Igra psihe i nerava

Od 18 penala u karijeri, golman Partizana odbranio je osam. "Ne pripremam se posebno, kada bih to radio vjerovatno bih 'skidao' svaki šut".

 Stojković o penalima: Igra psihe i nerava Izvor: MONDO

Nedeljna utakmica Jagodine i Partizana još jednom je potvrdila ogroman značaj Vladimira Stojkovića (30) za crno-bijele.

Prvi golman šampiona sačuvao je mrežu svog tima u prvom poluvremenu, odbranivši penal Dariju Damjanoviću. Dva minuta kasnije, Partizan je vodio, golom Miloša Jojića. Na kraju je izvojevao ubjedljivu pobedu, 3:0.

Iako je počeo sezonu na tribinama, čekajući odlazak u inostranstvo, na 11 utakmica je potvrdio da povreda Milana Lukača neće oslabiti branioca titule.

U razgovoru za "Informer" nije htio da ističe svoju ulogu u posljednjoj pobjedi tima Vuka Rašovića.

"Drago mi je što je bilo tako, ali ne bih sebe stavljao u prvi plan. Lični učinak ništa ne vrijedi ako ekipa ne osvoji sva tri boda", rekao je on.

Srbija je saznala za Stojkovićev talenat dok je igrao za Zemun, gdje je odbranio penal Marku Panteliću. Evropa je čula za njega kada je Antoniju Kasanu uhvatio "živu" loptu, čuvajući gol Crvene zvezde. Na svjetskoj sceni je zablistao odbranivši penal Lukasu Podolskom u Južnoj Africi...

Foto: Guliver/Getty images/Cameron Spencer
U Partizanu je nastavio da potvrđuje zašto je naš najbolji golman. Za tri godine u Humskoj, u čak 57 utakmica njegova ekipa nije primila gol.

Još više mu u prilog ide činjenica da je od 18 penala u karijeri odbranio osam.

"To je igra psiha i nerava, nema prevelike filozofije. Ne pripremam se posebno, ne pratim kako koji igrač u ligi izvodi penale. Kad bih to radio, vjerovatno bih 'skidao' svaki šut. Svi izvođači često mijenjaju stranu, ne može to unapred da se odredi. Mada, primio sam neke golove iz penala kad mi je lopta bježala kroz ruke. Da toga nije bilo i procenat uspješnosti bi bio veći", rekao je povremeni kapiten Partizana.

U konkurenciji značajnih odbrana, među koje spada i neuspjeli pokušaj Andreja Aršavavina da ga savlada u Humskoj, posebno ističe jednu u dresu reprezentacije.

"Svakako je (najdraži) odbranjeni penal Lukasu Podolskom na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Tad smo poslije 37 godina pobijedili Njemačku, bio je to meč na Mundijalu, igrao sam za nacionalni tim...", podvukao je Stojković.(MONDO:Foto;MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC