• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović požuruje FSS i podržava Piksija

"Ja sigurno ne mogu da čekam još dva mjeseca za rješenje svog statusa", konstatovao selektor Srbije.

 Mihajlović požuruje FSS i podržava Piksija Izvor: MONDO

Siniša Mihajlović ostaje dosljedan stavu da svoju sudbinu na klupi "orlova" veže sa ostankom Tomislava Karadžića na mjestu predsjednika FSS.

Prvi čovjek srpskog fudbala nedavno je, uprkos najavljenoj ostavci, ostavio realnu mogućnost da vodi Savez i u narednom periodu. Selektor je objasnio gdje i kako sebe vidi u tim kalkulacijama:

"Ako Tomislav Karadžić ostane predsjednk FSS, spreman sam na razgovor, ali to ne znači da smo se već dogovorili. Jedina jasna stvar je da ako Karadžić ode sa mjesta predsjednika, onda nema razgovora sa njegovim nasljednicima", izjavio je Mihajlović u intervjuu za "Žurnal".

Šefu stručnog štaba "orlova" ugovor ističe za dva mjeseca.

"Sve će biti jasnije do novembra i utakmica koje nas očekuju polovinom mjeseca", objasnio je on.

Istovremeno je, u razgovoru za "Informer", najavio da sigurno neće čekati posljednje dane svog ugovora za definisanje statusa.

"Moj status će sigurno biti riješen prije decembra, kada mi ističe ugovor. To se mora desiti u najskorije vrijeme. Ja sigurno ne mogu da čekam još dva mjeseca. Ukoliko pregovori ne počnu ranije, Srbija će imati novog selektora, a ni ja sigurno neću ostati bez posla", poručio je srpski strateg.

Italijanski novinari otkrili su da je odbio Kataniju i da ga na svojoj klupi želi Lacio.

"Ne želim da pričam o Kataniji i Laciju, jer sam još uvijek selektor Srbije. Lacio ima trenera, baš kao što i ja imam posao. Kad ne budem na ovom mjestu možemo da pričamo o klubovima", precizirao je u nastavku razgovora za "Žurnal".

O procurjelim fotografijama nagih reprezentativaca u Jagodini...

"Trebalo bi samo provjeriti ko je bio zadužen za bezbjednost reprezentacije, ali ne vidim nikakav problem. I u Italiji pred svaku utakmicu ulaze kamere u svlačionicu da snime atmosferu, pa se dešava da nalete na igrače sa peškirima oko struka ili dok se presvlače i nikom ništa", rekao je Mihajlović.

Podjelu ljubitelja fudbala u Srbiji na "Za i protiv Siniše" prihvata mirno, kao neizbježnu okolnost.

"Moj posao, kao i svakog drugog trenera, zavisi od rezultata. Ako ga imaš, onda si najbolji na svijetu. U slučaju da izostane, jasno je da si najgori. To se menja iz mjeseca u mjesec. Bilo je trenera koji su napravili čudo, a onda su poslije tri mjeseca bili najureni iz kluba".

"Navikao sam na takve stvari, važno je da ja vjerujem u sebe i svoj rad, ne podležem pritiscima sa strane, imam viziju i to polako počinje da se prepoznaje. Sad svi pričaju da je Srbija sasvim druga reprezentacija u odnosu na početak kvalifikacija", dodao je selektor poslije izgubljene bitke za plasman na Mundijal.

O spekulacijama da bi Dragan Stojković mogao da ga naslijedi nije govorio konkretno, ali je pohvalio svog nekadašnjeg saigrača.

"Ne zanima me ko šta piše i priča. Selektor sam do decembra, a poslije ćemo vidjeti. Ako odem iz reprezentacije, mislim da bi bilo dobro da Piksi bude novi selektor. Nisu to stvari o kojiima bi trebalo da priča Siniša Mihajlović, jer će o tome odlučivati rukovodstvo FSS".

Ni selektor još ne zna rivale reprezentacije u novembarskim terminima za prijateljske utakmice. Ipak, krug potencijalnih protivnika u dva zakazana meča sveden je na tri imena.

"Do kraja sljedeće nedleje biće poznati rivali. Biraćemo najjače protivnike, tu su Poljska, Turska i Rusija...", podvukao je Mihajlović.(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC